NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου “Ιnnovation ID2018 ‘’ στη Θεσσαλονίκη

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου “Ιnnovation ID2018 ‘’ στη Θεσσαλονίκη
24_05_2018 | 13:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου “Ιnnovation ID2018 ‘’ στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Ιουνίου 2018 από το Hellenic Design Centre, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Design-ΒΕDA».

Το Hellenic Design Centre (HDC), που αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Design (Bureau of European Design Associations - BEDA) και το Δήμο Θεσσαλονίκης,  διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 3o κατά σειρά Διεθνές Συνέδριο «Innovation ID2018».

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΚΕΠΑ στο δίκτυο της BEDA και της Ετήσιας Συνάντησης των μελών της, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 6-8 Ιουνίου 2018.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση παραδειγμάτων εφαρμογής του Design Driven Innovation, τόσο στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όσο και σε επίπεδο πολιτικής (Policy making).

Το Συνέδριο απευθύνεται στους επιχειρηματίες, στα στελέχη και στο προσωπικό όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε φορείς επιχειρηματικότητας, στελέχη του δημοσίου τομέα, καθώς και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει το Design. Κατά τη διάρκεια του θα παρουσιαστούν η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρονται στο ελληνικό κοινό, καλές πρακτικές δημόσιων φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που έκαναν χρήση του Design, και θα γίνουν συζητήσεις πάνελ, σχετικά με την αξία, τις τάσεις και το μέλλον του Design σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΚΕΠΑ, της ΒΕDA, στελέχη φορέων Design από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Βέλγιο, Φιλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Μάλτα, κ.λ.π.), καθώς και στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων. Στη διάρκεια των ομιλιών του Συνεδρίου θα γίνει και η παρουσίαση του Hellenic Design Centre (ΗDC), το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του ΙΣΝ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το Hellenic Design Centre, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις προθερμοκοιτίδας OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης) και έχει ως σκοπό την προώθηση του Design (σχεδιασμός) ως συστατικό της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει μία πολύ καλή ευκαιρία για  προβολή της επιχειρηματικής ανάπτυξης της πόλης στα θέματα σχεδιασμού (Design) καθώς και για τη δράση Thessaloniki Design Week που προωθεί με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης σχετικής εκδήλωσης το Νοέμβριο του 2018.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για το πρόγραμμα (draft) του Συνεδρίου παρακαλούμε πατήστε εδώ. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η οριστικοποίηση του.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι Αγγλικά. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr