NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Σε θετικούς ρυθμούς επέστρεψαν οι πωλήσεις smartphones το 2018

Σε θετικούς ρυθμούς επέστρεψαν οι πωλήσεις smartphones το 2018

Σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψαν οι πωλήσεις smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Συνολικά, στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν, τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, 455 εκατ. κινητά εκ των οποίων τα 384 εκατ. ήταν smartphones, αντιπροσωπεύοντας το 84% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων το εξεταζόμενο διάστημα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Αύξηση κατά 1,3% κατέγραψαν οι πωλήσεις “έξυπνων” κινητών το πρώτο τρίμηνο του 2018!

Η οριακή ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς smartphones συνδέεται με τη συνεχιζόμενη υποτονική συμπεριφορά της κινεζικής αγοράς. Η αδύναμη επίδοση της Κίνας επηρέασε τόσο τις παγκόσμιες πωλήσεις “έξυπνων” κινητών όσο και -κυρίως- τη συμπεριφορά των κινεζικών brands, που κατά κύριο λόγο αντλούν τη δυναμική τους από την τοπική κινεζική αγορά. Σύμφωνα με την Gartner, από όπου προέρχονται τα παραπάνω στοιχεία, ενδεικτική περίπτωση αποτελούν τα εμπορικά σήματα των κινεζικών OPPO και Vivo, καθώς ποσοστό άνω του 70% των πωλήσεών τους προέρχονται από την Κίνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ζήτηση για premium και high-end συσκευές smartphones συνέχισε να υποχωρεί το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ, στον αντίποδα, οι πωλήσεις entry-level smartphones (με τιμή κάτω από $100), αλλά και αυτές των συσκευών της μεσαίας κατηγορίας (κάτω από $150) βελτίωσαν τις επιδόσεις τους.

Οι πρωταγωνιστές 

Την πρωτιά της παγκόσμιας αγοράς smartphones κατέκτησε η Samsung με πωλήσεις 78,6 εκατ. συσκευών, και μερίδιο αγοράς 20,5%. Η εταιρεία ένα χρόνο νωρίτερα κατείχε μερίδιο 20,8% στην παγκόσμια αγορά smartphones. Τη δεύτερη θέση, από πλευράς πωλήσεων, κατέκτησε η Apple με πωλήσεις 54 εκατ.συσκευών και μερίδιο 14,1% έναντι μεριδίου 13,7% το πρώτο τρίμηνο του 2017. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Huawei με μερίδιο 10,5% από 9% έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ στην τέταρτη βρέθηκε η Xiaomi, η οποία πέτυχε μέσα σε σχεδόν έναν χρόνο να διπλασιάσει το μερίδιό της σε 7,4% από 3,4% το πρώτο τρίμηνο του 2018, επιτυγχάνοντας αύξηση 124% ετησίως. Τέλος, την πρώτη πεντάδα με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως κατέκτησε το εξεταζόμενο διάστημα η κινεζική Oppo με μερίδιο 7,3% το φετινό πρώτο τρίμηνο από 8,2% έναν χρόνο νωρίτερα. Συνολικά, οι υπόλοιποι κατασκευαστές, πέραν των πέντε μεγαλύτερων, απέσπασαν μερίδιο 40,1% το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ το σχετικό ποσοστό ήταν 44,9% το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Λειτουργικά 

Στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων smartphone (OS), το Android της Google και το iOS της Apple πέτυχαν ανάπτυξη των δυνάμεών τους, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ το Android είδε μείωση της δυναμικής του το εξεταζόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr