NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ποιο είναι το σημαντικότερο προσόν που πρέπει να έχει ένας entrepreneur; 9+1 Έλληνες startupers απαντούν.

Ποιο είναι το σημαντικότερο προσόν που πρέπει να έχει ένας entrepreneur; 9+1 Έλληνες startupers απαντούν.

Blueground - Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Ελλάδος

Να έχει πίστη στο όραμά του και να μην απογοητεύεται με την πρώτη δυσκολία. Όπως προανέφερα, στην επιχειρηματικότητα συναντάς πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Κάθε εμπόδιο όμως, κρύβει και μια ευκαιρία, μια ευκαιρία που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα.

Mentor - Γκιόκας Παναγιώτης, Founder & CEO.

Δύσκολα μπορώ να καταλήξω σε ένα.. σύνθετη σκέψη, δυνατότητα πρόβλεψης καταστάσεων, κοινωνική ευθύνη, αίσθημα δικαίου, τόλμη, φιλομάθεια, ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη, εξελικτικότατα και είναι όλα εξίσου σημαντικά!

Ρωξάνη Κουτσολουκά - CEO & Founder της JoinCargo

Εάν κάνεις κάτι πρέπει πραγματικά να πιστεύεις σε αυτό, να έχεις πάθος, πρέπει να το αισθάνεσαι μέσα σου. Θα υπάρξουν στιγμές που θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, θα πρέπει να είσαι δυνατός και να κρατηθείς. Το σημαντικό είναι να έχεις πάθος και να πιστεύεις ότι η ιδέα σου θα αλλάξει τα πράγματα. Είναι καλό να πας στην αγορά, να μιλήσεις σε ανθρώπους. Όχι να κλειστείς σε ένα γραφείο και να δημιουργήσεις κάτι που δε θα αγαπήσει κανείς, επειδή δεν μίλησες ποτέ σε κάποιον πελάτη. Πολλοί θα πουν βέβαια ότι «αυτό δεν θα δουλέψει», αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το δεις ως πρόκληση. Εάν επιμείνεις, ο κόσμος θα πει τελικά «εάν το κάνουμε έτσι, τότε ίσως δουλέψει». Δεν θα πρέπει να απογοητευτείς, να είσαι δυνατός.

Γιάννης Ψαρράς - CEO & Head of Technology στο Moosend

O entrepreneur χρειάζεται να νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, να πιστεύει στις ικανότητές του. Αυτό δεν σημαίνει να είναι απόλυτος. Αντιθέτως, χρειάζεται να έχει ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Όμως, πρέπει να παραμένει πιστός στις απόψεις του, τα ιδανικά του και τους στόχους του, αν θέλει να πετύχει.

Αλέξανδρος Ίτσιος - Υπεύθυνος για το Business Development του HealthyClub

Problem Solving. Εάν δεν μπορείς να λύσεις προβλήματα (και εννοώ κυρίως αυτά που προκύπτουν μέσα στην ομάδα), τότε σίγουρα θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς.

E-table - Γιώργος Αρφαράς & Κώστας Σαριδάκης

Ένα επιχειρηματίας πρέπει να έχει τουλάχιστον δυνατή αντίληψη, ξεκάθαρο όραμα για την ιδέα του, να είναι σε θέση να παίρνει και να διαχειρίζεται ρίσκα καθώς και να έχει καλές διαπροσωπικές δεξιότητες για να μπορεί να πείσει επενδυτές και συνεργάτες. Χωρίς αυτά είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να κάνει τα πρώτα βήματα και να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση από το μηδέν. Από κει και πέρα θα πρέπει να είναι σίγουρα πολύ δυνατός στην υλοποίηση και βέβαια όσο μεγαλώνει και ωριμάζει η επιχείρηση του θα πρέπει να μπορεί να εξελίσσεται παράλληλα και αυτός.

FEAC Engineering – Σωτήρης Κόκκινος, Διευθύνων  Σύμβουλος & υπεύθυνος της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Θα πρέπει σίγουρα να χαρακτηρίζεται από υπομονή και επιμονή και να γνωρίζει καλά ότι είναι ο μόνος που αντιλαμβάνεται πλήρως το τι θέλει να κάνει, να πετύχει και να δημιουργήσει. Θα πρέπει να βασιστεί κυρίως στις δικές του δυνάμεις και η όρεξη για δουλειά και η αφοσίωσή του πάνω σε αυτό που κάνει θα τον βοηθήσουν να εκπληρώσει τον στόχο του.

Μάνος Περακάκης - Βασικός συνιδρυτής της Mentionlytics

Το όραμα σε επίπεδο ιδέας ενώ σε πρακτικό επίπεδο να βρίσκει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται.

Αντώνιος Παναγώτας – co-founder isostevia

Πιστεύω πως ένας entrepreneur πρέπει να έχει έναν συνδυασμό πολλών προσόντων, ώστε να καταφέρει να ηγηθεί της προσπάθειας μιας επιχείρησης. Είναι πολύ βασικό να είναι οργανωτικός, να ξέρει να στήσει μια ομάδα και πως να την εμπνεύσει, να είναι διορατικός και ανοιχτός στις προκλήσεις της αγοράς και τέλος να έχει υπομονή γιατί η επιτυχία μιας εταιρίας είναι ένας δρόμος δύσβατος και ανηφορικός.

Χρήστος Σταμάτης - CEO & Founder της Merimix

Καλή μύτη (όχι από πλευράς εμφάνισης τόσο, όσο από την ικανότητα να οσφραίνεται τις ευκαιρίες), επικοινωνιακός, πωλητής, σωστά δικτυωμένος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr