NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι μεγάλες τράπεζες θα υιοθετήσουν ή θα καταστρέψουν το Bitcoin;

Οι μεγάλες τράπεζες θα υιοθετήσουν ή θα καταστρέψουν το Bitcoin;

Για χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο καπιταλισμό. Ήταν οι προστάτες των εθνικών νομισμάτων που διακινούνταν μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και του ευρύ κοινού. Και αμείβονταν αδρά για αυτόν τον ρόλο -προμήθειες που καλύπτουν τους μισθούς και τα επιδόματα των υπαλλήλων τους και τα μερίσματα των μετόχων τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες επιτελούσαν έναν ακόμη ρόλο: είναι οι φρουροί των χρημάτων που ρέουν μεταξύ των εθνικών νομισμάτων και του Bitcoin.

Γι 'αυτό οι μεγάλες τράπεζες έχουν τη δύναμη να απογειώσουν ή να καταρρίψουν το Bitcoin. Ποιο από τα δύο θα κάνουν; Η απάντηση εξαρτάται από το αν οι μεγάλες τράπεζες αναπτύσσουν ή όχι τη δική τους τεχνολογία blockchain και αν το Bitcoin θα χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ή ως συμπλήρωμα στα εθνικά νομίσματα.
 

Nόμισμα/Επενδυτικό τραστΜεταβολή 7 ημερών
Bitcoin (BTC)-9.19%
Ethereum (ETH)-16.32
Ripple (XRP)-10.97


Ορισμένοι ειδικοί επί του κλάδου των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι οι μεγάλες τράπεζες δεν μπορούν να σταματήσουν το Bitcoin ακόμα κι αν αναπτύξουν το δικό τους blockchain. Ο Joe Onyero, CΕΟ και ιδρυτής της Bebuzee, είναι ένας από αυτούς.

"Οι μεγάλες τράπεζες δεν μπορούν να ρίξουν το Bitcoin, ακόμα κι αν δημιουργήσουν το δικό τους blockchain, το οποίο υποθέτω ότι θα είναι κεντροποιημένο και αυτό θα έρθει σε αντίθεση με τις αρχές του", λέει ο Onyero. "Το blockchain θεωρείται τεχνολογική επανάσταση επειδή είναι αποκεντρωμένο. Γι 'αυτό οι τράπεζες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσουν το Bitcoin. Και αυτό θα βοηθήσει το ψηφιακό νόμισμα, αφού θα το κάνει ευρείας αποδοχής".

"Θα έλεγα ότι οι τράπεζες θα δημιουργήσουν Bitcoin αν επιλέξουν να προσαρμοστούν, γιατί αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη αναγνώριση του Bitcoin".

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει το παραστατικό χρήμα (fiat money). "Τα κρυπτονομίσματα δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν το fiat money, αυτό θα χρησιμοποιείται για κάποια πράγματα, ενώ το κρυπτονόμισμα για άλλα και οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς θα επιλέξουν αυτό που θα κάνει τη διαδικασία ευκολότερη", συνεχίζει ο Onyero. "Νομίζω ότι για τις τράπεζες είναι πιο τρομακτικό να αγνοήσουν τα κρυπτονομίσματα και να διακινδυνεύσουν να μείνουν πίσω".

Η Kelly Tyler, Επικεφαλής Εμπορικής Υπηρεσίας της A7 Core και Διευθύνουσα Σύμβουλος της A7 Core, η οποία συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω ICO για να μεταφέρει τα κουπόνια σε blockchain, συμφωνεί ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να σταματήσουν το Bitcoin. "Έρχεται αλλαγή", λέει η Tailer.  "Νομίζω ότι οι τράπεζες το αισθάνονται, μερικές από αυτές θα ήθελαν να το σταματήσουν, αλλά είναι σαν να προσπαθούμε να σταματήσουμε τα κύματα του ωκεανού που αγριεύουν".

Γι 'αυτό πρέπει να το υιοθετήσουν νωρίτερα και όχι αργότερα. "Όσο πιο γρήγορα οι τράπεζες προσαρμοστούν και υιοθετούν κάποια μορφή τεχνολογίας blockchain, τόσο πιο σχετικές θα παραμείνουν", προσθέτει η Tyler.

Ο Reginald Ringgold, ιδρυτής της BlockVest DEX, βλέπει τη Bitcoin να βοηθά τις μεγάλες τράπεζες να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. "Το Bitcoin έχει εδραιώσει συνεργασίες με τις εταιρείες fintech για την ανάπτυξη των εφαρμογών των blockchains στις κεφαλαιαγορές", λέει ο Ringgold. "Τα blockchains, που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αυτοεκτελεσμένες έξυπνες συμβάσεις, παρουσιάζουν ιδιαιτέρως ελκυστικές ευκαιρίες στις αγορές παραγώγων, οι οποίες συνήθως ελέγχονται από πολυάριθμους διαμεσολαβητές όπως το NYSE ή το CME".

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι μεγάλες τράπεζες αρχίζουν να αισθάνονται άνετα με το Bitcoin και άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα.

Πηγή: capital.gr/forbes

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr