NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

5 Μαθήματα Ηγεσίας από τον Godfather

5 Μαθήματα Ηγεσίας από τον Godfather

Ο Don Corleone, ο αρχηγός ιταλικής μαφίας στην κινηματογραφική ταινία, The Godfather, ήταν ένας ατρόμητος αλλά χαρισματικός ηγέτης. Ένας αξιόπιστος ηγέτης στη λήψη αποφάσεων που είχε τον σεβαμσό όλων. Ενώ σίγουρα δεν είναι κάποιος που θα πρέπει να γίνει το πρότυπό μας, μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε 5 "skills" που συνέβαλαν στην αποτελεσματικότητα της ηγεσίας του.

1. Ένας καλός ηγέτης σιγουρεύεται ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει και καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει "εγώ" σε μια "ομάδα". Ο Don Corleone απαιτούσε όλη η ομάδα να μοιράζεται την ευθύνη για τα τελικά αποτελέσματα. Μοίρασε καθήκοντα στο γιο του, Sonny, και Consigliere, Tom, και τόνισε ότι η οικογένεια πρέπει να μένει ενωμένη.

2. Δημιουργήστε μια ισχυρή κοινότητα. Ο "Don" ήταν εξαιρετικός στο να χτίζει σχέσεις. Η ικανότητά του να διαχειρίζεται τους ανθρώπους, να πείθει τους άλλους να αγκαλιάσουν την αποστολή του και να πετύχει τα αποτελέσματα των επιχειρηματικών του στόχων δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου. Κατανοούσε τη σημασία της δικτύωσης τόσο εντός όσο και εκτός της οργάνωσής του.

3. Διαπραγματευτείτε επιδέξια. Επειδή ο Νονός μισούσε να χάνει, πάντα διαπραγματευόταν από μια θέση ισχύος. Έκανε τέτοιες προσφορές που οι αντίπαλοί του δεν μπορούσαν να τις αρνηθούν. Είχε πλήρης κατανόηση του τρόπου σκέψης των άλλων και προσέγγισε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αδιαπέραστη αυτοπεποίθηση.

4. Ο Νονός έβαζε τους σωστούς ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά και άκουγε τους συμβούλους του. Ο σύμβουλός του, ο Tom, προσέφερε σημαντικές συμβουλές. Ο Don Corleone γνώριζε παροιμιώδεις αλήθειες όπως: "Στη συμβουλή πολλών υπάρχει ασφάλεια".

5. Εμπιστέψου, αλλά εξακρίβωσε και επιβεβαίωσε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους συναδέλφους μας αλλά θα πρέπει που και που και να τους ελέγχουμε. Ο Don Corleone παρακολουθούσε από απόσταση την οργάνωσή του αλλά ήξερε επίσης πότε να θέσει δύσκολες ερωτήσεις και να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Πηγή: amadeus.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr