NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Larry Ellison: Πώς συμπεριφέρεται στους υπαλλήλους του ο άνθρωπος που έχτισε μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων

Larry Ellison: Πώς συμπεριφέρεται στους υπαλλήλους του ο άνθρωπος που έχτισε μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων

Ένας από τους βασικούς τρόπους που ο Larry Ellison, της Oracle έχτισε την αυτοκρατορία των 38 δισεκατομμυρίων τον χρόνο, ήταν διότι γνώριζε ακριβώς ποιοι μηχανικοί ήταν οι καλύτεροι, ακόμα κι αν εργάζονταν πέντε ή περισσότερους ορόφους κάτω από αυτόν.

Ένας από αυτούς τους κορυφαίους πρώην μηχανικούς, ο άνθρωπος ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη ενός εκ των πιο επιτυχημένων προϊόντων της Oracle, μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξη για τον Larry Ellison.

Στην ερώτηση αν έκανε πολύ παρέα με τον Ellison, η απάντηση ήταν: «Όχι. Δεν τον βλέπαμε ποτέ, εκτός από τις συνεδριάσεις της ομάδας, όπου ο Ellison μιλούσε σε ολόκληρη την ομάδα.

Ο Ellison δεν εμφανιζόταν ποτέ ξαφνικά στα γραφεία μας, είπε. Τις περισσότερες φορές, διέσχιζε τις αίθουσες με συνοδεία.

http://sdtimes.com/wp-content/uploads/2014/09/0918.sdt-ellison.jpg

Αλλά πέρα από την ευκαιρία να τον δουν στο ασανσέρ (πράγμα σπάνιο), οι εργαζόμενοι δεν έβλεπαν ποτέ τον Ellison. Δεν υπάρχει καμία πολιτική ανοικτών θυρών. Όποιος πήγαινε στο τελευταίο όροφο στις executive σουίτες της Oracle, ερχόταν αντιμέτωπος με τους φρουρούς ασφαλείας.

Βέβαια, αυτός ο μηχανικός ήξερε ότι παρακολουθούνταν από τον Ellison και πως αντιμετώπιζε τα προϊόντα.

Ο Ellison πάντα ήξερε τις λεπτομέρειες του προϊόντος και συχνά έπαιρνε προσωπικά επιχειρηματικές αποφάσεις γι 'αυτά. Αυτός είναι ένας από τους κύριους τρόπους που διαφύλαξε την τεχνολογία της βάσης δεδομένων της εταιρείας έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην πάντα πρώτη γραμμή.

http://static3.businessinsider.com/image/564dd3912491f942008b66f5/this-man-grew-a-2-billion-business-in-6-years-by-studying-larry-ellison.jpg

Ο άλλος τρόπος που ο πρώην μηχανικός ξέρει ότι ο παρακολουθεί ο Ellison, είναι το χρήμα.

«Βασικά οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν ποτέ την Oracle λόγω των χρημάτων», είπε ο μηχανικός. Από τη στιγμή που αναγνωρίζονται ως σημαντικοί, ο Ellison φρόντισε να τους πληρώνει αδρά, έως και 1 εκατομμύριο δολ. το χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, η πίεση που τους ασκούνταν ήταν μεγάλη. Οι βασικά μηχανικοί, οι οποίοι δεν είχαν παραδώσει ένα προϊόν, απολύονταν και ο Ellison έβρισκε αμέσως τους αντικαταστάτες του, σύμφωνα με την πηγή.

Πηγή: newmoney.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr