NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

START – Create Cultural Change: Ένα πρόγραμμα για στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης στην Ελλάδα

START – Create Cultural Change: Ένα πρόγραμμα για στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης στην Ελλάδα
19_06_2018 | 16:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το πρόγραμμα STARTCreate Cultural Change για στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης στην Ελλάδα θα παρουσιάσει τις 15 ιδέες-κοινωνικοπολιτιστικά έργα που πραγματοποίησαν οι υπότροφοι του προγράμματος κατά το τελευταίο εξάμηνο σε όλη την Ελλάδα.

Οι ιδέες-έργα θα παρουσιαστούν σε μια διήμερη εκδήλωση με τίτλο Bazaar of Ideas: Coexistence in a Creative Cumulus, στις 28 και 29 Ιουνίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  

Η τρίτη χρονιά του προγράμματος START – Create Cultural Change για την προώθηση ανερχόμενων στελεχών πολιτιστικής διαχείρισης έφτασε επιτυχώς στο τέλος της και θα ολοκληρωθεί με μια γιορτή στις 28 και 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Η γιορτή αυτή, που περιλαμβάνει την παρουσίαση των υποτροφιών του προγράμματος START και μια σειρά ανοικτών συζητήσεων με θέματα καίρια για την πολιτιστική διαχείριση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), μια συνεργασία που βασίζεται στη γόνιμη σύμπραξη και ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ των φορέων, πραγματώνοντας τη βασική έννοια της φετινής θεματικής που είναι η συνύπαρξη.

>Το σύνολο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθούν στους χώρους του κτιρίου Μ2.

Η είσοδος είναι δωρεάν μετά από εγγραφή online.

Bazaar of Ideas: Coexistence in a Creative Cumulus  

Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων έχει ως βασικό θέμα τη δημιουργική ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ και ανταλλαγή γνώσεων, δικτύων, υπηρεσιών, υλικών σε έναν χώρο υπαρκτό ή μη, πραγματικό ή ψηφιακό.  

Τη σύλληψη και καλλιτεχνική επιμέλεια της ιδέας υπογράφει η συνεργάτης του προγράμματος και σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης,  κα Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, ενώ τον σχεδιασμό της έκθεσης το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο 40.22 architects.

Οι 15 υπότροφοι του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στο ευρύ κοινό τα έργα τους και να διευρύνουν τη δικτύωση τους στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης.  

Τα έργα των φετινών υποτρόφων πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ (8) διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, στις εξής πόλεις: Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Ξυλόκαστρο, Αθήνα και Λέσβο.

Αναλυτικότερα:

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ, η MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ένα crossover μουσικό ρεπερτόριο, ειδικά επιλεγμένο για την έναρξη της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη φιλοσοφία και δομή του προγράμματος από εκπρόσωπο του START – Create Cultural Change, ενώ θα ακολουθήσουν η κύρια ομιλία της εκδήλωσης από τη Δρα Φιόρη Ζαφειροπούλου, δραστήρια επαγγελματία του χώρου της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με θέμα τη «Βιωσιμότητα των Επιχειρηματικών Μοντέλων στη Δημιουργική Οικονομία» και η Α΄ προβολή του ντοκυμαντέρ μικρού μήκους ‘START in Action’ σε διεύθυνση και παραγωγή του Αντώνη Βαλληνδρά, Aποφοίτου του προγράμματος. Μια αφήγηση της εμπειρίας και δημιουργικής προσπάθειας των 15 υποτρόφων να επιλύσουν κοινωνικά θέματα με όχημα τις τέχνες και τον πολιτισμό επιφέροντας την αλλαγή στις τοπικές τους κοινότητες. Τέλος, τρεις απόφοιτοι των προηγουμένων κύκλων του προγράμματος θα παρουσιάσουν τους φετινούς 15 υπότροφους δίνοντας τους και συμβολικά τη σκυτάλη. Θα ακολουθήσει δεξίωση, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους γνωρίσει στα ειδικά σχεδιασμένα και διαμορφωμένα περίπτερα που θα παρουσιάζονται τα έργα τους.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο παράλληλο πρόγραμμα για την ελληνική δημιουργική κοινότητα θα παρουσιαστούν σε τρία πάνελ θέματα που αφορούν στη δημιουργία και ανάπτυξη κοινωνικοπολιτιστικών πρωτοβουλιών. Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλητές θα αναφερθούν σε εργαλεία χρηματοδότησης, στη συμμετοχή σε δίκτυα και την ανάπτυξη των πρωτοβουλιών. Μετά τις ομιλίες, θα επαναληφθεί η προβολή του ντοκυμαντέρ μικρού μήκους ‘START in Action’, ως επίλογος-κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Επιπλέον των 15 υποτρόφων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους των γερμανικών κοινωνικοπολιτιστικών κέντρων που συνεργάστηκαν με τους υπότροφους για δύο (2) μήνες κατά το φθινόπωρο του 2017 με σκοπό να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να πάρουν εμπειρία πολιτιστικής διαχείρισης στη Γερμανία. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr