NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο «Αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική: υλικότητα, τεχνολογία και αειφορία»

Ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο «Αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική: υλικότητα, τεχνολογία και αειφορία»
02_07_2018 | 14:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο υπό τον τίτλο «Αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική: υλικότητα, τεχνολογία και αειφορία», το οποίο ανέδειξε τη σημασία του κλάδου του αλουμινίου στην εθνική οικονομία, την ανταγωνιστικότητα του κλάδου στο ελληνικό και στο διεθνές περιβάλλον και ανέλυσε τις προοπτικές ανάπτυξης της εσωτερικής αγοράς, καθώς και τις τάσεις στα σύγχρονα προϊόντα.

Το συνέδριο για το αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική, ολοκληρώθηκε με τη στρατηγική συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Forum «Ελληνικό Αλουμίνιο: Επενδύσεις, Εξωστρέφεια, Αειφορία». Η τρίτη ενότητα του συνεδρίου η οποία έλαβε χώρα τη Δεύτερη ημέρα του Forum, διοργανώθηκε με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού περιοδικού ARCHISEARCH.gr και της εταιρίας παραγωγής Design Ambassador του Βασίλη Μπαρτζώκα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προσελκύοντας τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κλάδου της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών.  Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, καθώς συνέβαλε στη δημιουργία συνεργειών και συγκρότησε ένα νέο διαθεματικό πλαίσιο διευρυνσης της εξωστρέφειας των κλάδων της αρχιτεκτονικής, του αλουμινίου και των κατασκευών.

Σκοπός του ήταν αφενός η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το αλουμίνιο και τις χρήσεις του στην αρχιτεκτονική και αφετέρου, η προβολή των τεχνολογικών καινοτομιών του υλικού σε μελέτες παραδειγμάτων έργων κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και προσωπικοτήτων. Από τις ομιλίες και τις συζητήσεις αναδείχθηκαν οι τρέχουσες τάσεις και οι προδιαγραφές των προοπτικών ανάπτυξης, οι παρούσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και μια επιτακτική ανάγκη για συνέργειες και εξωστρέφεια.

Το συνέδριο συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Δανάη Μακρή διασφαλίζοντας ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου συμβάλλοντας στην ουσιαστική επιτυχία του εγχειρήματος. Οι ομιλητές οι οποίοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ήταν οι ακόλουθοι:  

Tα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αφορούσαν στη χρησιμότητα του αλουμινίου για την επίλυση σύνθετων κατασκευαστικών ζητημάτων, στη δημιουργία και τη σύνθεση εξατομικευμένων λύσεων για την αρχιτεκτονική σύνθεση και στην εφαρμογή του υλικού σε σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις. Αναφέρθηκαν, οι προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες δημιουργούνται για τον κλάδο της αρχιτεκτονικής μέσω των διευρυμένων εξαγωγών του κλάδου του αλουμινίου και οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εργαλεία συγκρότησης ενός αναπτυξιακού μοχλού που θα συμπαρασύρει στην ανάπτυξη τον κλάδο της αρχιτεκτονικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr