NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ο Nicholas Negroponte στο 1ο Digital Transformation Event του Ecali Club

Ο Nicholas Negroponte στο 1ο Digital Transformation Event του Ecali Club
04_07_2018 | 18:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Την εκδήλωση προλόγισε ο Οδυσσέας Ντότσικας, CEO του ThinkDigital Group

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου το Digital Transformation Gala από το Ecali Club, με καλεσμένο τον ιδρυτή του MIT Media Lab, Nicholas Negroponte.

Πρόκειται για το 1ο event σε μια σειρά από ετήσιες συναντήσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων που προγραμματίζει η πρωτοβουλία «Repositioning Greece» του Ecali Club, προσωπικοτήτων που με τη δράση τους συμμετέχουν στη διαμόρφωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, με σκοπό το ευρύτερο όφελος της κοινωνίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Οδυσσέας Ντότσικας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Think Digital Group (TDG), στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου που το TDG έχει στον ψηφιακό εκδημοκρατισμό της χώρας από το 2006 και στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ecali Club.

RepositioningGreece-DigitalTransformation_Ntotsikas.jpg?mtime=20180704184414#asset:91974:freeHeight

Το Digital Transformation Gala εξέτασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για τη χώρα. Ο Nicholas Negroponte, ένας από τους πρώτους «ψηφιακούς προφήτες» της εποχής, ιδρυτής του MIT Media Lab, του φιλανθρωπικού οργανισμού One Laptop per Child, καθώς και συγγραφέας του εμβληματικού βιβλίου «Being Digital» (1995), είχε ως κεντρικό θέμα της ομιλίας του το «Digital Society».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην αφορμή πίσω από τη δημιουργία του Media Lab και στην ιστορία του, στην πίστη του στο digital, στην ιδέα πίσω από το «One laptop per Child» αλλά και στη δυναμική εξέλιξή του. Ο διάσημος θεωρητικός, ανέδειξε πολύτιμες τάσεις και ιδέες μιλώντας για «mission vs market», για «δημιουργικούς χρήστες ως εφευρέτες», για το internet connectivity ως ανθρώπινο δικαίωμα, για το πλέον πολύτιμο «φυσικό κεφάλαιο» των κοινωνιών σήμερα, που είναι τα παιδιά.

Οι υπόλοιποι διακεκριμένοι ομιλητές μίλησαν για:

  • “Opportunities outweigh threats”: Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου, General Manager of Retail Banking at National Bank of Greece
  • “Rehabilitation”: Νίκος Μωραϊτάκης, Founder and CEO at Workable
  • “A framework for digitally-enabled change”: Ηλίας Βυζάς, Partner, Central & Southeast Europe Advisory Innovation Leader at EY
  • “A Technopolis not a Technopoly”: Αντώνης Κόχειλας, Managing Director, Strategy at Ogilvy Worldwide
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr