NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

"Diploma in Evidence-based Coaching" από το Athens Coaching Institute

"Diploma in Evidence-based Coaching" από το Athens Coaching Institute

Διπλά πιστοποιημένο από το European Mentoring & Coaching Council και από το Association for Coaching

Το Athens Coaching Institute και ο Χαράλαμπος Πετράς ανακοίνωσαν την έναρξη του 7ου κύκλου για το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Coaching, Diploma in Evidence-based Coaching – EMCC & AC Accredited, τον Οκτώβριο του 2018. 

Οι αιτήσεις – εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι συνεντεύξεις επιλογής θα υλοποιηθούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2018.

Περιγραφή & στόχοι

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα έτος και περιλαμβάνει περισσότερες από 250 διδακτικές ώρες. Στοχεύει στην κατάρτιση επαγγελματιών που θα είναι έτοιμοι να παρέχουν Coaching υπηρεσίες σε επαγγελματίες, στελέχη και επιχειρήσεις. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν προχωρημένες δεξιότητες και θα εξασκηθούν με πραγματικούς πελάτες. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε  δύο κύκλους: ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 7 Διήμερα Βιωματικά Εργαστήρια (Workshops) και ο δεύτερος την υποχρεωτική πρακτική άσκηση.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, επιστήμονες που επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες Coaches, εντός της επιχείρησής τους, ως ελεύθεροι επαγγελματίες και σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις τεχνικές του Coaching στην ήδη υπάρχουσα εργασία τους.

Διπλή Πιστοποίηση 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 250 διδακτικές ώρες, είναι το μοναδικό διπλά πιστοποιημένο στο επίπεδο του Επαγγελματία Coach, δηλαδή του Coach Practitioner, από το European Mentoring & Coaching Council και από το Association for Coaching. Οι απόφοιτοι μπορούν να προχωρήσουν στην ατομική τους πιστοποίηση ως Accredited Practitioner Coach / Executive Coach / Master Coach.

Πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενου καλούνται να υλοποιήσουν τουλάχιστον 40 ώρες πρακτικής άσκησης εκτός τάξης. Μετά το πέρας του βιωματικού κύκλου, ασκούνται με πραγματικούς πελάτες – εθελοντές, με τους οποίους ξεκινούν και ολοκληρώνουν μία coaching συνεργασία. Οι τελειόφοιτοι Coaches καλούνται να επιδείξουν επαγγελματισμόσυνέπεια και ηθική ώστε να εφαρμόσουν επιτυχώς όλα όσα έχουν μάθει.

Η πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος GROWTH του Athens Coaching Institute. Οι τελειόφοιτοι ασκούνται σε ατομικές συνεδρίες με στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες και επιστήμονες, υπό την εποπτεία του κ. Χαράλαμπου Πετρά.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και συνδυάζει την θεωρία με την πράξη. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις, εκπαιδευτικές συνεδρίες και στη συνέχεια στοχάζονται πάνω στην εμπειρία τους. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να συνδυάζουν μοντέλα και τεχνικές στον κάθε πελάτη ξεχωριστά ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες αυτό-παρατήρησης, αναστοχασμού και συναισθηματικής υπευθυνότητας. Η εκπαίδευση υποστηρίζεται ηλεκτρονικά από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου.

Προαπαιτούμενα εγγραφής

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα και τη συμμετοχή στη βιωματική ομάδα εκπαίδευσης απαιτείται Ακαδημαικός Τίτλος Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ή κολλέγια που συνεργάζονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού και η άριστη γνώση αγγλικών. Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν βιογραφικό, κι αφού καταγραφούν τα τυπικά προσόντα, καλούνται σε προσωπική συνέντευξη στην οποία πραγματοποιείται μια αμοιβαία γνωριμία.

Ημερομηνίες 7ου κύκλου, 2018 – 2019

  • 20 & 21 Οκτωβρίου 2018 (Έναρξη)
  • 3 & 4 Νοεμβρίου 2018.
  • 24 & 25 Νοεμβρίου 2018.
  • 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018.
  • 12 & 13 Ιανουαρίου 2019.
  • 2&3 Φεβρουαρίου 2019.
  • 2&3 Μαρτίου 2019.
  • 16 Μαρτίου: Τελική Εξέταση, Εξωτερική Αξιολόγηση.
  • Απρίλιος – Ιούλιος 2019: Πρακτική άσκηση – ατομικές εποπτείες.
  • Σεπτέμβριος 2019: Παράδοση Εργασιών, αποφοίτηση.

Πληροφορίεςαιτήσεις:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr