NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δημιουργία μονοπρόσωπης εταιρείας σε 13 λεπτά από τις 22 Ιουλίου

Δημιουργία μονοπρόσωπης εταιρείας σε 13 λεπτά από τις 22 Ιουλίου
11_07_2018 | 14:00 11_07_2018 | 14:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Από τις 22 Ιουλίου 2018 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος για σύσταση μονοπρόσωπης εταιρείας, μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Η δημιουργία της εταιρείας θα πραγματοποιείται εντός 13 λεπτών και θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιοσδήποτε Έλληνα ή Ευρωπαίο πολίτη.

Η χρήση της υπηρεσίας θα είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα είναι μειωμένο κατά 70% σε σχέση με τη σύσταση της εταιρείας σε υπηρεσία μίας στάσης. Όπως αναφέρεται από την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να λειτουργεί για όλες τις προσωπικές εταιρείες, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται η λειτουργία της για όλες τις κεφαλαιουχικές.

Όπως γίνεται γνωστό, η διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων σύστασης θα είναι ιδιαίτερα απλή, χωρίς την κατάθεση κανενός εγγράφου. Το σύστημα θα μπορεί να διατηρεί τα στοιχεία για ένα τρίμηνο, μέχρι την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας. 

Με πληροφορίες από tanea.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr