NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Αχτσιόγλου: Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Αχτσιόγλου: Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Μέσω infographic που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε στις νέες διατάξεις που προβλέπονται γύρω από τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται πρόστιμο για τον εργοδότη ύψους 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, το οποίο προσαυξάνεται σε περιπτώσεις υποτροπής, με αναδρομική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών τριών μηνών.

Προβλέπεται επίσης έκπτωση του συγκεκριμένου προστίμου, εφόσον ο εργοδότης προσλάβει τον εργαζόμενο, η οποία θα είναι ανάλογη της σύμβασης.

Το ίδιο infographic κάνει λόγο για «κίνητρα στον εργαζόμενο να καταγγείλει», για «αναδρομικά ένσημα τριών μηνών στον αδήλωτο εργαζόμενο» και για «σημαντική αύξηση του προστίμου για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες».

infographic_axtsioglou.jpg?mtime=20180716121952#asset:92852

Όπως αναφέρει η Υπουργός «ο νόμος του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, θωρακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων θέτει κανόνες σε μέχρι σήμερα παντελώς αρρύθμιστα πεδία της αγοράς εργασίας.

Αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη του προσανατολισμού αυτής της κυβέρνησης στην ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων αλλά και του δρόμου πάνω στον οποίο θα συνεχίσουμε την άσκηση πολιτικής μετά την επιτυχημένη λήξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr