NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

All Souls Festival - «Making Space for Disability in the Arts»

All Souls Festival - «Making Space for Disability in the Arts»
18_07_2018 | 15:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ένα διήμερο φεστιβάλ για τη δημιουργική αναζήτηση, την έκφραση και την εκδήλωση της διαφορετικότητας και μοναδικότητας του καθενός.

Με κύριο άξονα την ισότητα και την συμπερίληψη στον πολιτισμό και τις τέχνες, το All Souls Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Αυγούστου και βρίσκει το σπίτι του στον Κινητήρα, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Το All Souls Festival στοχεύει να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία ίδιες ευκαιρίες προβολής της τέχνης τους, καθώς και δυνατότητες προσβασιμότητας.

Επιθυμεί να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες, με ή χωρίς αναπηρία, και να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για το χτίσιμο μιας δυνατής και ποικιλόμορφης κοινότητας. Βασικό ζητούμενο του All Souls Festival είναι ο διάλογος μεταξύ των τεχνών, των δημιουργών τους και των θεατών, η οποίοι παραμένουν πάντα ενεργοί, και λαμβάνουν συνεχώς ερεθίσματα τα οποία αποτελούν πηγές έμπνευσης σε καλλιτεχνικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα του All Souls Festival περιλαμβάνει αναλυτικά:

Τρεις παραστάσεις χορού και θεάτρου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από διαφορετικούς καλλιτέχνες και θα αποδείξουν τις απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες της αναπηρίας στις παραστατικές τέχνες. Οι καλλιτέχνες του φετινού All Souls Festival είναι η ομάδα Δαγίπολη, η Exis Dance Company, η Ειρήνη Κουρούβανη, και η Βιβή Χριστοδουλοπούλου.

Τρία σεμινάρια, για εφήβους και ενήλικες τα οποία θα επικεντρωθούν στη δημιουργική διαδικασία, στις θεραπευτικές πτυχές των παραστατικών τεχνών και στην εξοικείωση με την αναπηρία. Τα σεμινάρια θα δοθούν από την Άντζη Μητροπούλου & Στέλλα Σπύρου, την Exis Dance Company, και το Labyrinth of Senses.

Παροτρύνοντας το κοινό να έρθει σε μια πιο άμεση επαφή με καλλιτέχνες, το All Souls Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει το κάλεσμα για τον εορτασμό των τεχνών, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία.

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου.
  • Τόπος Διεξαγωγής: Κινητήρας, Ερεχθείου 22, Αθήνα
  • Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ είναι με ελεύθερη συνεισφορά.
  • Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο είτε ηλεκτρονικά είτε επικοινωνώντας στο info@allsoulsfestival.com είτε τηλεφωνικά στο 6976404677.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr