NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για το εμπόριο

Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για το εμπόριο
Φωτογραφία: U.S. Department of State
26_07_2018 | 13:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σε συμφωνία για μηδενικούς δασμούς και για συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ σε σημαντικούς εμπορικούς τομείς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.

«Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε με στόχο τους μηδενικούς δασμούς, μηδενικούς μη δασμολογικούς φραγμούς και μηδενικές επιδοτήσεις για μη βιομηχανικά προϊόντα. Θα εργαστούμε επίσης για τη μείωση των φραγμών και την αύξηση του εμπορίου στις υπηρεσίες, τα χημικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα ιατρικά προϊόντα, καθώς και τη σόγια» σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, τονίζεται πως «συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία σε σχέση με την ενέργεια», «να αρχίσουμε έναν στενό διάλογο σχετικά με τα πρότυπα, προκειμένου να διευκολύνουμε το εμπόριο, να μειώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το κόστος» αλλά και «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καλύτερη προστασία των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών από τις αθέμιτες παγκόσμιες εμπορικές πρακτικές».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφερόμενη στη δημιουργία μιας εκτελεστικής ομάδας εργασίας για την προώθηση του κοινού προγράμματος αλλά και προς την επίλυση των θεμάτων με τους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr