NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής ανεμογεννητριών είναι γεγονός

Το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής ανεμογεννητριών είναι γεγονός

Σε λειτουργία τέθηκε το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο κατασκευής ανεμογεννητριών, που βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής και ανήκει στον όμιλο Eunice. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει και την ευθύνη του έργου TILOS, για την κάλυψη των αναγκών της Τήλου σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις πηγές, πρόκειται για μια επένδυση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε εγκαταστάσεις που φτάνουν σε επιφάνεια τα 1.300 τ.μ. Εκεί, παράγεται η ελληνική ανεμογεννήτρια EW-16 THETIS, ισχύος 50 κιλοβάτ, η «οποία ενσωματώνει σύγχρονη τεχνολογία με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και διάρκεια ζωής με την ελάχιστη συντήρηση και με δυνατότητα προσαρμογής στις τοπικές συνθήκες του σημείου εγκατάστασης».

Όπως δήλωσε ο Δρ. Γιώργος Πεχλιβάνογλου, τεχνικός διευθυντής της Eunice Wind, «αυτό που βλέπουμε κοιτώντας τις διεθνείς αγορές αλλά και τις διεθνείς οικονομίες είναι πως η περίοδος της κεντρικής παραγωγής ενέργειας, καθώς και της κεντρικής εκμετάλλευσης των καρπών και των θετικών απολαβών της συγκεκριμένης ενέργειας, έχει παρέλθει.

Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν παραγωγό και έναν απλό καταναλωτή, αλλά πρέπει να μπούμε στη νοοτροπία των συνεργασιών μεταξύ παραγωγού, καταναλωτή και τη δημιουργία του λεγόμενου pro-sumer (producer and consumer)».

Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα παραγωγής 50 ανεμογεννητριών ετησίως με δυνατότητα αύξησης 30%.

Με πληροφορίες από iefimerida. Φωτογραφία αρχείου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr