NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ενωση Κονσερβοποιών: Αυξάνεται η παράνομη διακίνηση φρούτων

Ενωση Κονσερβοποιών: Αυξάνεται η παράνομη διακίνηση φρούτων

Εντείνεται η παράνομη διακίνηση φρούτων, ιδίως συμπύρηνων ροδάκινων, σύμφωνα με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Κώστας Αποστόλου, στο ΑΠΕ, «σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν περισσότεροι από 300 χώροι διακίνησης - ορισμένοι από τους οποίους παράνομοι - ενώ οι νόμιμοι δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τους 50». Ο ίδιος καλεί τους τους αρμόδιους να «επέμβουν αποτελεσματικά και να εντείνουν τους ελέγχους, ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ή έστω να επιβραδυνθεί η τρελή κούρσα που ακολουθεί». 

Με ανακοίνωση της, η ΕΚΕ αναφέρει πως «ακόμη και σήμερα πολλά προϊόντα συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς διασφάλιση ποιοτικών προδιαγραφών».

Προσθέτει ότι πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο αγοραστές του εξωτερικού να παραλαμβάνουν ροδάκινα απευθείας από τους αγρούς, πληρώνοντας μετρητοίς χωρίς κανένα παραστατικό, διογκώνοντας έτσι τη φοροδιαφυγή και υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται είναι έντονο και φέτος.

Με πληροφορίες από euro2day, tovima

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr