NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Πυρά Κομισιόν προς την Αθήνα για τις χρυσές βίζες

Πυρά Κομισιόν προς την Αθήνα για τις χρυσές βίζες
07_08_2018 | 13:43 07_08_2018 | 13:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Αυστηρότερο έλεγχο και περιορισμό της τακτικής ορισμένων κρατών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, να εκχωρούν δικαιώματα που απορρέουν από την ιθαγένεια σε πλούσιους πολίτες τρίτων χωρών με αντάλλαγμα υψηλές επενδύσεις στη χώρα, τις λεγόμενες «χρυσές βίζες», φαίνεται πως ζητάει πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, Βέρα Γιούροβα, στη γερμανική εφημερίδα die Welt «κατά την άποψή μας οι βίζες δίνονται εν μέρει σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν μια πραγματική, αλλά κατασκευασμένη σχέση με τη χώρα της ΕΕ, στην οποία δεν κατοικούν επί ένα συνεχή χρόνο, όπως ζητά η Κομισιόν».

«Επιπλέον, από τη χορήγηση βίζας προκύπτει θέμα ασφάλειας για την ΕΕ, διότι ο αλλοδαπός μπορεί να κινείται ελεύθερα σε όλον τον ενωσιακό χώρο. Δεν επιθυμούμε Δούρειους Ίππους στην ΕΕ» πρόσθεσε η Γιούροβα, υπογραμμίζοντας πως τα κράτη θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι βίζες δεν δίνονται σε εγκληματίες και προαναγγέλλοντας ένα νέο σύστημα μέσω του οποίου θα εγγυάται ότι εκείνοι που παίρνουν δεν θα βλάψουν την Ευρώπη.

Με πληροφορίες από dw

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr