NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

«Πράσινο φως» για 1.170 επενδυτικά σχέδια νεοφυών επιχειρήσεων

«Πράσινο φως» για 1.170 επενδυτικά σχέδια νεοφυών επιχειρήσεων

Τα 1.170 έφτασαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, τα επιχειρηματικά σχέδια που πήραν το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του προγράμματος ανταγωνιστικότητα - επιχειρηματικότητα - καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός για τα 1.170 επιχειρηματικά σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν, από τα 5.626 που είχαν υποβληθεί, φτάνει τα 66,6 εκατομμύρια ευρώ, με κάθε επιχείρηση να επιδοτείται με 15.000 έως 60.000 ευρώ.

Οι νέες επιχειρήσεις θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς της αγροδιατροφής, της ενέργειας, σε πολιτιστικές - δημιουργικές βιομηχανίες, στην εφοδιαστική αλυσίδα, σε τεχνολογίες πληροφορικής, επικοινωνιών, της υγεία και των κατασκευών.

Την ίδια στιγμή, εννέα funds (BigPi, Metavallon Fund, Unifund, Velocity Partners, Marathon, Venture Friends, Ellikonos2sicar, EOS capital partners, Synergia Hellenic Fund IV) τα οποία θα ενισχυθούν με κεφάλαια από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Εquifund πραγματοποιούν περιοδείες στην Ελλάδα, προς εντοπισμό νεοφυών εταιρειών που θα ενισχυθούν περαιτέρω από τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr