NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

​Συμβουλές νεανικής επιχειρηματικότητας από τον Richard Branson

​Συμβουλές νεανικής επιχειρηματικότητας από τον Richard Branson

Με αφορμή ερώτηση μητέρας γύρω από τις επιχειρηματικές προσπάθειες και απογοητεύσεις του δωδεκάχρονου γιου της, ο Βρετανός μεγιστάνας των επιχειρήσεων και ιδρυτής του Virgin Group, Richard Branson, δημοσίευσε μια σειρά επιχειρηματικών συμβουλών για νεαρούς επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον Branson, το να αποφασίσεις να δοκιμάσεις αποτελεί πάντα το πρώτο επιτυχημένο βήμα. Από εκεί και πέρα, το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί πριν από την έναρξη κάθε επιχείρησης αφορά στο εάν το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρεται βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων.

Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να απογοητεύονται, πρέπει να παίρνουν ρίσκα και οι περισσότερες επιχειρηματικές προσπάθειες δεν λειτουργούν με την πρώτη. Η βασική γνώση που θα πρέπει να παίρνει κανείς από αυτή τη διαδικασία είναι να μάθει από τα λάθη του για να μην τα επαναλάβει στο μέλλον.

Ποια είναι λοιπόν, σύμφωνα με τον Branson, τα θέματα που θα πρέπει να ελέγξει κάποιος πριν ξεκινήσει την δράση του στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας;

  1. Είναι σωστή η τιμή; Μήπως χρεώνετε πάρα πολλά; Τι χρεώνουν άλλοι νεαροί επιχειρηματίες; Δοκιμάστε ακόμα και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας δωρεάν και να ζητήσετε να σας δώσει ο πελάτης όποιο ποσό θεωρεί καλύτερο, εφόσον έμεινε ικανοποιημένος.
  2. Έχετε καινούργιο εξοπλισμό; Ίσως χρειάζεται να επενδύσετε σε καινούργια μηχανήματα για να προσελκύσετε πελάτες και να προσφέρετε επιπρόσθετες υπηρεσίες.
  3. Κάντε έρευνα για να βρείτε τους πελάτες σας. Ανθρώπους που χρειάζονται το προϊόν ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. 
  4. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το εύρος των υπηρεσιών σας; Αν το παιδί αποδείξει πως είναι έμπιστο και δουλεύει σκληρά, οι πελάτες μπορεί να επιλέξουν περισσότερες από μια υπηρεσίες.
  5. Κάντε δωρεές από τα έσοδα σας σε κάποια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση. Αυτό μπορεί να φέρει πελάτες, δεδομένου ότι θα κάνετε και κάποιο καλό για την κοινότητα.
  6. Ψάξτε για στοιχεία διασκέδασης. Μάθετε ένα τραγούδι, κάποιο ανέκδοτο, και, πρωτίστως, να είστε χαμογελαστοί. Είναι εκπληκτικό το τι μπορείτε να πετύχετε με λίγο χιούμορ.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr