NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Forbes Global 2000: Οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη για το 2018

Forbes Global 2000: Οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη για το 2018
14_09_2018 | 11:20 14_09_2018 | 11:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες

Το Forbes σε συνεργασία με τη Statista, έκανε δημοσκόπηση σε 15.000 ανθρώπους από 60 χώρες, με σκοπό την αξιολόγηση των εταιρειών της λίστας Forbes Global 2000 για το 2018. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις εταιρείες για την αξιοπιστία, το κοινωνικό τους αποτύπωμα, την αποτελεσματικότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους, καθώς και τη στάση που τηρούν ως εργοδότες.

Αυτή τη χρονιά, η Walt Disney κατέκτησε την πρώτη θέση στη δεύτερη ετήσια λίστα του Forbes με τις εταιρείες με την καλύτερη φήμη στον κόσμο (World’s Best Regarded Companies).  

Η Siemens που ήταν πρώτη στη λίστα του 2017 έπεσε στην έβδομη θέση, ενώ τη δεύτερη θέση έχουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Hilton. Την τρίτη θέση φέτος κατέλαβε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας συμπληρώνουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Marriott International στην ένατη θέση, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών Visa στην τέταρτη θέση και Mastercard στην δέκατη θέση, η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών PayPal στην πέμπτη θέση, η εταιρεία media Netflix στην έκτη θέση και η διαδικτυακή εταιρεία λιανικού εμπορίου Amazon.com στην όγδοη θέση.

Στην λίστα εκπροσωπούνται 34 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αμερικανικές εταιρείες κυριαρχούν στη λίστα με 61 εταιρείες ενώ η Ιαπωνία έχει 32 εταιρείες. Από τις ιαπωνικές εταιρείες η κατασκευάστρια video game Nintendo καταλαμβάνει την καλύτερη θέση καθώς έρχεται 11η, με την Toyota να βρίσκεται στη 12η θέση. Άλλες χώρες με σημαντική εκπροσώπηση στη λίστα είναι η Κίνα με 19 εταιρείες, η Γαλλία με 13 και η Γερμανία με 11.

Με πληροφορίες από capital.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr