NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Σεμινάριο για παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου

Σεμινάριο για παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου

Η Ακαδημία Ελαιόλαδου του ΣΕΒΙΤΕΛ υποδέχεται τη νέα ελαιοκομική σεζόν με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με όλες τις γνωστές ελληνικές ποικιλίες, το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το δέντρο της ελιάς και τις ασθένειές του και ποιες είναι οι ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν σε ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοσυγκομιδή, ελαιοτριβείο, αποθήκευση και τυποποίηση προκειμένου να παραχθεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.

Θα αναλυθούν οι κίνδυνοι ασθενειών, οι ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στα στάδια της ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοσυλλογής, επεξεργασίας στο ελαιουργείο και στη συνέχεια στην αποθήκευση του παραχθέντος ελαιολάδου, την τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή του.

Επίσης, στους συμμετέχοντες θα παρουσιασθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την αποφυγή οργανοληπτικών ελαττωμάτων, θα γίνει εισαγωγή στη Μέθοδο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης (γνωστή ως Panel Test) ενώ, τέλος, θα δοκιμάσουν με την «επαγγελματική» διαδικασία στις ειδικές καμπίνες γευσιγνωστών, ελαιόλαδα διαφόρων ποιοτικών κατηγοριών και περιοχών.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν ακόμα για τη σήμανση στη συσκευασία, τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, τη μέθοδο οργανοληπτικής αξιολόγησης, μεθόδους αποφυγής οργανοληπτικών ελαττωμάτων, ενώ θα μάθουν να ξεχωρίζουν τις κατηγορίες βρώσιμων ελαιόλαδων, όπως και τις θετικές αλλά και αρνητικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου μέσα από οργανοληπτικές δοκιμές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ελαιοκαλλιεργητές, παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εμπόρους ελαιόλαδου. Επίσης, σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, σε φοιτητές, καλλιεργητές, στελέχη εργαστηρίων, συμβούλους, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη γευσιγνωσία του.

Εισηγητές του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι ο Κώστας Τσορώνης, Σύμβουλος Παραγωγής και Ποιότητας Ελαιολάδου, ο Βασίλης Καμβύσης, Γευσιγνώστης και Εκπαιδευτής ΕΦΕΤ καθώς και ο Γιάννης Καρβέλας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Paratus Europe.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ελαιόλαδου στην Αθήνα, στη διεύθυνση Ξενοφώντος 15, στον τέταρτο όροφο, το Σάββατο 29/9/2018 στις 10.00 – 17:00.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στην κα. Στέλλα Θεοδοσίου, στο τηλέφωνο 210 3238 856.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr