NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Βραδιά του Ερευνητή: Μία γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Βραδιά του Ερευνητή: Μία γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα σε 9 πόλεις σε όλη την  Ελλάδα
21_09_2018 | 09:55 27_09_2018 | 22:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η Βραδιά του Ερευνητή που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται. Σύμφωνα με τον Δρ Γιώργο Φανουράκη, συντονιστή RENA II, «δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε την αυριανή εκδήλωση “ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ” για λόγους ασφάλειας του κοινού και των εκθετών, μετά και τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Όμως με χαρά σας γνωρίζουμε πως από Η EU officer μας έδωσε την άδεια για τον επαναπρογραμματισμό της εκδήλωσης για την επόμενη Παρασκευή (5 Οκτωβρίου)».


Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη με αθρόα συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!» η φετινή βραδιά επιστρέφει στον καταπράσινο κήπο και στους ερευνητικούς χώρους  του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στην Αγία Παρασκευή και θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Κόρινθο, στις 28 Σεπτεμβρίου!

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις όπου η Τέχνη συναντά ή εμπνέεται από την Επιστήμη, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

Επιπρόσθετα, μικρότερες εκδηλώσεις (pre-events) θα προηγηθούν της κεντρικής Βραδιάς, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, λίγο πριν τις 28 Σεπτεμβρίου, τα ερευνητικά κέντρα:

Εθνικό Αστεροσκοπείο (Θησείο και Πεντέλη), Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους, το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών θα φιλοξενηθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021» θα «δράσουν» στην Ελευσίνα.

Εκτός Αττικής: Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» θα παρουσιάσει ενδιαφέροντα δρώμενα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους ενώ  το Αστεροσκοπείο και  το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας  θα παρουσιάσουν στο Ρέθυμνο πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις.

Τέλος το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα αναδείξει το πολιτιστικό του έργο στον Ελληνικό Κόσμο αλλά και στην Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με τον Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και η Sci-Co  θα διοργανώσει ένα ακόμη ενδιαφέρον  Mind the Lab στο Αττικό Μέτρο.   Για πληροφορίες: rengreece.com – Για επικοινωνία: contact@rengreece.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr