NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Michael Kors εξαγοράζει την Versace έναντι 1,83 δισεκ. ευρώ

Η Michael Kors εξαγοράζει την Versace έναντι 1,83 δισεκ. ευρώ

Ανακοινώθηκε και επίσημα το deal που είχε διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, με την Michael Kors, την εταιρεία που έχει γίνει γνωστή από τις τσάντες που κατασκευάζει, να εξαγοράζει την Versace προς 1,83 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η εταιρεία Michael Kors θα αλλάξει την ονομασία της σε Capri Holdings, μια έμπνευση που προήλθε από έναν «γραφικό, γοητευτικό και πολυτελή» προορισμό.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Donatella Versace, η οποία διαχειρίζεται τον οίκο μετά τη δολοφονία του αδελφού της Gianni το 1997, θα παραμείνει επικεφαλής «του δημιουργικού οράματος», με την ίδια να υπογραμμίζει πως είναι «μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για την Versace». Ο John D. Idol, Πρόεδρος και CEO της Michael Kors Holdings Limited, τόνισε πως η συμφωνία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία του.

Στόχοι πλέον, μετά την εξαγορά, αποτελούν η ετήσια αύξηση των εσόδων της Versace στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αλλά και η περαιτέρω αύξηση του δικτύου καταστημάτων της, από τα 200 στα 300. Παράλληλα, στους στόχους εντοπίζεται και η αύξηση των εσόδων από τις κατηγορίες των αξεσουάρ και των παπουτσιών.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr