NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Ο Elon Musk αποχωρεί από πρόεδρος της Tesla

ΗΠΑ: Ο Elon Musk αποχωρεί από πρόεδρος της Tesla
30_09_2018 | 02:56 30_09_2018 | 03:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην Tesla καθώς, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο Elon Musk ήρθε σε συμβιβασμό με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) γύρω από το θέμα της μήνυσης που είχε κατατεθεί εναντίον του για απάτη, με αφορμή tweet που έκανε στις 7 Αυγούστου, αναφερόμενος τότε σε πιθανή αποχώρηση της Tesla από το χρηματιστήριο.

Με βάση την συμφωνία, η οποία χρειάζεται δικαστική έγκριση, ο Musk θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων και να αφήσει την θέση του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Tesla μέσα στις επόμενες 45 ημέρες. Σημειώνεται πως δεν μπορεί να διεκδικήσει επανεκλογή στη συγκεκριμένη θέση για τα επόμενα τρία χρόνια, αν και διατηρεί εκείνη του CEO.

Σε ξεχωριστό πρόστιμο, η Tesla θα πρέπει να πληρώσει άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια, με την SEC να αναφέρει πως το συνολικό ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων θα διανεμηθεί στους ζημιωμένους επενδυτές της εταιρείας, υπό τις σχετικές δικαστικές οδηγίες. Η εταιρεία συμφώνησε παράλληλα στον διορισμό δύο ανεξάρτητων διευθυντών στο διοικητικό συμβούλιο της.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Musk συμφώνησε στο deal «χωρίς να αποδεχθεί ή να αρνηθεί τους ισχυρισμούς της καταγγελίας».

Με πληροφορίες από CNN, Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr