NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Πώς το Google Ads θα αυξήσει τις πωλήσεις σας;

Πώς το Google Ads θα αυξήσει τις πωλήσεις σας;
Sponsored by:
Πώς το Google Ads θα αυξήσει τις πωλήσεις σας;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καταρχάς γνωρίζετε τι είναι το Google Ads;

Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα οποιασδήποτε αναζήτησης κι αν κάνετε στη Google. Δίπλα τους υπάρχει η ένδειξη “Ad”. ή «Διαφ.» ανάλογα με τη γλώσσα του browser. To Google Ads -γνωστό και ως Google Adwords- είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο το οποίο προσφέρει η Google στους χρήστες, ώστε να λάβουν περισσότερες επισκέψεις στο site τους. Στην ουσία πρόκειται για μια μικρή επένδυση απ’ την πλευρά των φυσικών και online επιχειρήσεων προκειμένου να αυξήσουν visits και κατ’ επέκταση κέρδη.

Προσέγγιση περισσότερων πελατών με γεωγραφική στόχευση

Σκεφτείτε, αρχικά, πόσα εκατομμύρια εταιρείες αλλά και δυνάμει πελάτες επισκέπτονται την πλατφόρμα της Google. Oι πληρωμένες διαφημίσεις σας επιτρέπουν να εμφανίζετε τα προϊόντα σας, μόλις γίνεται κάποια σχετική αναζήτηση. Οι πελάτες σας μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο ή απ’ έξω απ’ το κατάστημά σας. Με τα Google Ads μπορείτε να προσεγγίσετε και τις δύο κατηγορίες. Έχετε τη δυνατότητα να εμφανίζεται η διαφήμισή σας π.χ. στη Γαλλία αλλά και σε ακτίνα κάποιων χιλιομέτρων απ’ το κατάστημά σας. Επιπλέον, απευθύνεστε εύκολα και άμεσα σε όλους τους χρήστες ηλεκτρονικών συσκευών. Δεν σας απασχολεί αν χρησιμοποιούν φορητό ή σταθερό υπολογιστή, tablet ή κινητό. Οι διαφημίσεις της Google εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές και όλοι μπορούν εύκολα να σας βρίσκουν, όταν πραγματοποιούν αναζήτηση!

Ελεγχόμενο budget διαφημίσεων

Ιδιαίτερα σημαντικό: ο προϋπολογισμός είναι καθαρά δικό σας θέμα. Εσείς επιλέγετε το ακριβές ποσό, που θα διαθέσετε και ελέγχετε τα αποτελέσματα. Έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε μ’ ένα σχετικά μικρό ποσό (10-20 €/ημέρα) και σιγά σιγά να το αυξήσετε! Στην αρχή δημιουργείτε έναν λογαριασμό στο AdWords εντελώς δωρεάν και φτιάχνετε με προσοχή τη διαφήμισή σας. Η πληρωμή (που έχετε ήδη καθορίσει, για να μην βρεθείτε υπερχρεωμένος) ξεκινά μετά από κάθε κλικ (PPC), δηλαδή μετά από κάθε επίσκεψη στον ιστότοπό σας. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε σωστές λέξεις-κλειδιά (keywords), για να ενεργοποιήσουν τα πληρωμένα αποτελέσματα αναζήτησης και κανείς δεν κάνει κλικ, δεν θα επιβαρυνθείτε καθόλου. Τότε, θα πρέπει να αλλάξετε keywords, να σκεφτείτε τι αναζητά ο κόσμος και αν εσείς το έχετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτόματα, θα ξεκινήσει νέα καμπάνια χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!

Κερδοφόρα αποτελέσματα

Καθημερινά έχετε πρόσβαση στα αποτελέσματα του Google Ad Campaign. Βλέπετε, όποια στιγμή επιλέξετε, την απόδοση των διαφημίσεων όλα τα στατιστικά στοιχεία και κάθε κλικ που πραγματοποιήθηκε. Με αυτό τον τρόπο μελετάτε πόσα άτομα είδαν τις διαφημίσεις σας και ποιο keyword είχε την καλύτερη απόδοση. Η επιτυχής καμπάνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον με αυξημένο budget, για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Αντίθετα, μια αποτυχημένη καμπάνια μπορεί να απενεργοποιηθεί αμέσως. Παράλληλα, παρακολουθείτε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, που προέρχονται από τις διαφημίσεις. Με το πέρασμα του χρόνου, θα παρατηρήσετε ότι το Google Ads σας επιστρέφει σιγά σιγά όλο το ποσό που επενδύσατε μέσω των αποτελεσμάτων δηλαδή την αύξηση των επισκέψεων και των πωλήσεων!

Οι instructors του Professional Certificate in Google Advertising της KnowCrunch τονίζουν ότι κάθε επιχείρηση πρέπει να δοκιμάσει την προβολή της στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και μας εξηγούν, πώς οι Google Ads Campaigns θα φέρουν σίγουρα αποτελέσματα και θα κάνουν τη διαφορά στις πωλήσεις σας.

Τo Google Ads πρέπει να γίνει σύμμαχος της επιχείρησή σας!

Εάν επιθυμείτε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να χειρίζεστε άψογα Google Ads Campaigns, πρέπει να ενημερωθείτε σήμερα για το Professional Certificate in Google Advertising και να εξερευνήσετε τον ιστότοπο της KnowCrunch.

Sponsored by:
Πώς το Google Ads θα αυξήσει τις πωλήσεις σας;
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr