NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Αποθεώθηκε η 17χρονη μαθήτρια «επιχειρηματίας» Μαρία Κοκάλα στο συνέδριο του MDRT

Αποθεώθηκε η 17χρονη μαθήτρια «επιχειρηματίας» Μαρία Κοκάλα  στο συνέδριο του MDRT

H ομιλία της αλλά και η προβολή της μαγνητοσκοπημένης συνομιλίας της με τη Μεγάλη Ελληνίδα, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, συγκίνησαν και έγραψαν ιστορία.

Η 17χρονη, βραβευμένη μαθήτρια «επιχειρηματίας» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, Μαρία Κοκάλα από τη Σφενδάμη Πιερίας, συγκλόνισε το κοινό στο ετήσιο συνέδριο του ΜDRT (Μillion Dollar Round Table), στην κατάμεστη αίθουσα του Divani Caravel Hotel την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019.

Ως κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου, περιέγραψε πώς η συμμετοχή της στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» άλλαξε τη ζωή της, πώς ανέδειξε τα ταλέντα της, πώς της άνοιξε δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον. Η Μαρία Κοκάλα έχει διαγράψει μία πολύ εντυπωσιακή πορεία από το 2016, όταν σε ηλικία 15 ετών, ίδρυσε, μαζί με τους συμμαθητές της στο μικρό Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας, τη μαθητική «επιχείρηση» Smileybin. Η μαθητική τους «επιχείρηση» κατέκτησε πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η Μαρία κέρδισε και Πανευρωπαϊκό Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας από το Junior Achievement Europe. Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΣΕΝ/JA Greece απένειμε στη Μαρία την πρώτη υποτροφία του οργανισμού, ύψους 20.000 ευρώ και το ταλαντούχο αυτό κορίτσι δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο διοργανωτής του συνεδρίου, εκπρόσωπος του MDRT στην Ελλάδα και εθελοντής του ΣΕΝ/JA Greece, Κάρολος Μαρκουϊζος που είχε θαυμάσει τη Μαρία για τα επιτεύγματά της, την προσκάλεσε στο πολύ σημαντικό αυτό συνέδριο ως κεντρική ομιλήτρια, ενώ κατάφερε να την φέρει σε επαφή και να πάρει συνέντευξη από την Μεγάλη Ελληνίδα, την πρώτη γυναίκα Πρύτανη των Πανεπιστημίων του Παρισιού, κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η συνομιλία των δύο γυναικών μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 και προβλήθηκε στο συνέδριο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η 93χρονη σήμερα κυρία Αρβελέρ έκανε πολύ σημαντικές δηλώσεις για τη θέση της γυναίκας και τη νέα γενιά, ενώ με το ζωντανό της λόγο και το απαράμιλλο χιούμορ της μαγνήτισε το κοινό που ζητούσε να αποκτήσει και να ξαναδεί το βίντεο. Μπορείτε να δείτε τα αποσπάσματα που προβλήθηκαν στο συνέδριο από ΕΔΩ.

mariakokala-new2.jpg?mtime=20190205114321#asset:112523

Το κοινό μαγεύτηκε από τα σοφά λόγια της μοναδικής κυρίας Γλύκατζη-Αρβελέρ αλλά και από την καταπληκτική ομιλία της Μαρίας. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο κ. Μαρκουϊζος κάλεσε και τους γονείς και τις αδελφές της Μαρίας στη σκηνή. Το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα σηκώθηκε όρθιο και τους αποθέωσε με παρατεταμένο χειροκρότημα και με δάκρυα στα μάτια. Ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, του οργανισμού που ανακάλυψε και ανέδειξε το σπουδαίο αυτό κορίτσι που ζει σε ένα μικρό χωριό, τη Σφενδάμη Πιερίας. «Δε θα ήμουν εδώ σήμερα, εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι», είπε συγκινημένη η Μαρία, απευθυνόμενη στον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΝ/JA Greece, Αργύρη Τζικόπουλο και τη Δημοσιογράφο, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Οργανισμού, Μαρία Γιαννέτου που την προλόγισαν στο συνέδριο. «Ευχαριστώ πολύ το ΣΕΝ/JA Greece για όσα έκαναν για το παιδί μου», είπε από το βήμα και η μητέρα της Μαρίας, Άννα Μαυρίδου.

mariakokala-new3.jpg?mtime=20190205114426#asset:112524

ΒΙΝΤΕΟ: Ολόκληρη η ενότητα του ΣΕΝ/JA Greece και της Μαρίας Κοκάλα στο συνέδριο του MDRT (Μιλούν: Αργύρης Τζικόπουλος, Μαρία Γιαννέτου, Μαρία Κοκάλα, προβολή βίντεο – Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με Μαρία Κοκάλα – Το κοινό χειροκροτεί όρθιο τη Μαρία, τους γονείς και τις αδελφές της)

Μετά την ομιλία της Μαρίας Κοκάλα, την προβολή του βίντεο της συνέντευξης με την κορυφαία Ακαδημαϊκό κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και την τεράστια ανταπόκριση που είχε όλη αυτή η παρουσία στο κοινό ο κ. Κάρολος Μαρκουϊζος δήλωσε: «Όταν μια επιθυμία πραγματοποιείται, το λέμε ικανοποίηση, όταν όμως όλων τα όνειρα πραγματώνονται, μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό 700 ατόμων της ασφαλιστικής αγοράς, τότε τα όνειρα παίρνουν μορφή μπροστά μας. Το λαμπρό άστρο της Μαρίας έλαμψε για ακόμα μια φορά. Εκ μέρους της επιτροπής επικοινωνίας του MDRT Greece, την ευχαριστούμε για την συγκλονιστική παρουσία της».

«Κύμα» υποστήριξης από τους συνέδρους του MDRT στη Μαρία Κοκάλα και το ΣΕΝ/JA Greece

Στην εισαγωγική παρουσίαση για το έργο του ΣΕΝ/JA Greece, ο Αργύρης Τζικόπουλος και η Μαρία Γιαννέτου, τόνισαν ότι το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», για μαθητές και μαθήτριες 15-18 ετών, «μεταμορφώνει» τα παιδιά, τα κάνει εξωστρεφή, δημιουργικά, τους δίνει εμπειρίες και ευκαιρίες που κυριολεκτικά τους αλλάζουν τη ζωή, ενώ τα παιδιά αυτά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν και την Ελλάδα με τoν ενθουσιασμό και τις έξυπνες επιχειρηματικές τους ιδέες. Το παράδειγμα της Μαρίας Κοκάλα και η συγκίνηση που προκάλεσε το σπουδαίο αυτό κορίτσι και η οικογένειά της, ώθησαν δεκάδες συνέδρους να δώσουν δια ζώσης πολλά συγχαρητήρια στους εκπροσώπους του ΣΕΝ/JA Greece και να προσφερθούν να συνεισφέρουν στο έργο του ως εθελοντές και χορηγοί. Στο συνέδριο του MDRT, του παγκόσμιου οργανισμού των κορυφαίων στελεχών του ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού κλάδου, συμμετείχαν πάνω από 700 στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων οργανισμών από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών ο Μάρκος Χαμπάκης και η Χριστίνα Μηλιώνη που έχουν ήδη προσφέρει σημαντική εθελοντική εργασία στο ΣΕΝ/JA Greece. Η Μαρία Κοκάλα έκανε σημαντικές γνωριμίες και φαίνεται ότι της ανοίγονται ήδη δρόμοι για καριέρα σε κορυφαίες εταιρίες που την προσέγγισαν για υποστήριξη και συνεργασία.

Η κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ αλλά και όλοι στο συνέδριο ευχήθηκαν στη Μαρία Κοκάλα καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Μαρία βρίσκεται στην τελική ευθεία και εργάζεται σκληρά για να πετύχει τον στόχο της, την εισαγωγή της στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καλή επιτυχία Μαρία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr