NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Η ανατροπή στο delivery και το fast & casual

​Οι περισσότεροι έχουν ακούσει κάποια εκδοχή της έκφρασης «το κλασικό ποτέ δεν χάνει το στυλ του». Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αλήθεια σε πολλές βιομηχανίες, η βιομηχανία της εστίασης δεν είναι μία από αυτές. Για να παραμείνετε στο παιχνίδι, πρέπει να είστε ανοιχτοί στην προσαρμογή, την εξέλιξη και την παραμονή στην κορυφή των τάσεων.

2

Καριέρα & HR

Πώς να απαντήσεις στη χειρότερη ερώτηση σε μία συνέντευξη εργασίας

«Ποια είναι η μεγαλύτερή σου αδυναμία;». Αυτή πρέπει να είναι η χειρότερη ερώτηση σε μία συνέντευξη εργασίας με την οποία σίγουρα δεν θες να βρεθείς αντιμέτωπος. Και επειδή δεν σου συνιστώ να απαντήσεις «το παγωτό σοκολάτα», εκτός αν ξέρεις ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου έχει αίσθηση του χιούμορ, οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να απαντήσεις σωστά αλλά και να κερδίσεις τις εντυπώσεις.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

AMMOUSA: Η μπίρα που ξεκίνησε από ένα υπόγειο για να γίνει «η καλύτερη στον κόσμο»

Ο Γιώργος Ντάνος, ιδρυτής της AMMOUSA, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για το πώς ξεκίνησε από το υπόγειο του σπιτιού του, «με όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία», για να φτιάξει «την καλύτερη μπίρα του κόσμου».

4

Επιχειρήσεις & Know-how

Σ. Καμπουρίδου, ΤτΕ: Το fintech θα επηρεάσει το επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών

Η Σταυρούλα Καμπουρίδου, επικεφαλής του FinΤech Hub και Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τους στόχους του κόμβου καινοτομίας της ΤτΕ αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει στις μέρες μας ο κλάδος του FinTech.

5

Food for Thought

Τι να κάνεις όταν το πρόγραμμά σου είναι φορτωμένο!

Έχεις μπροστά σου τη λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις και απλά την κοιτάς, χωρίς να μπορείς να αφαιρέσεις κάτι από αυτήν. Έχεις να διαχειριστείς πολλά projects, emails και πολλά μηνύματα και άλλες τόσες υποχρεώσεις που αφορούν στην προσωπική σου ζωή. Η λίστα σου διαρκώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα εσύ να αισθάνεσαι αρκετά στρεσαρισμένος. Πώς μπορείς να συγκεντρωθείς και να τα προλάβεις όλα;

7

Διεθνή

International SEO: Τι είναι και γιατί είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις που εξάγουν;

Το International (διεθνές) SEO δεν αφορά μόνο τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας. Περιλαμβάνει πολύ περισσότερες ενέργειες και καθήκοντα, όπως για παράδειγμα το geo-targeting, το standard SEO και το localization marketing. Στόχος του είναι οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν εύκολα να εντοπίσουν ποιες χώρες θέλετε να προσεγγίσετε και ποιες γλώσσες χρησιμοποιείτε στις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.

8

Καριέρα & HR

Πόσο σημαντική είναι η δόμηση της εικόνας και το personal branding;

Οι απαντήσεις που μπορεί ν’ αποδοθούν σ’ αυτό το ερώτημα ποικίλουν, καθώς πολλοί την εναποθέτουν σύμφωνα με την προσωπική τους κριτική σκέψη ή ανάγκη. Ωστόσο, η απάντηση είναι ίδια σε κάθε περίπτωση, αφού όλοι, με ή χωρίς εταιρική ταυτότητα, αποτελούμε ένα μοναδικό και ξεχωριστό brand.

9

Εκ του Ασφαλούς

Μεγάλες αλλαγές στις μεταφορές για να αποφευχθούν χιλιάδες πρόωροι θάνατοι

​412.000 πρόωροι θάνατοι το 2016 σε 41 χώρες της Ευρώπης, περίπου 374.000 σε χώρες της ΕE, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος (ΕΕΑ). Παρά τις βελτιώσεις, τα επίπεδα ρύπων στην ατμόσφαιρα ξεπερνούν τα όρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μπορεί να εξοικονομηθούν περίπου 16 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα και να προληφθούν 18.110 πρόωροι θάνατοι. Πώς;

10

Food for Thought

Ψέματα, αναθεματισμένα ψέματα και στατιστική

Όσο πιο σύνθετο γίνεται το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε άνθρωποι και επιχειρήσεις, τόσο περισσότερο χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ερευνητικά αποτελέσματα προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις. Τα ερευνητικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, αλλά καθόλου απλό.

12

Καινοτομία & Τεχνολογία

Το «.ευ» είναι εδώ: Ευρωπαϊκά domain name σε πλήρη ελληνική γραφή

Τη δυνατότητα να αποκτήσει domain name με κατάληξη της μορφής .ευ έχει πλέον κάθε ενδιαφερόμενος, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκή διεύθυνση σε ελληνική γραφή (όπως το «παράδειγμα.ευ»).

13

Καριέρα & HR

4 σημάδια που δείχνουν ότι η δουλειά σου δεν έχει πια νόημα

Έχεις σταματήσει να νιώθεις παραγωγικός στην δουλειά σου και προσπαθείς να βρεις νέα και δημιουργικά projects για να τονώσεις το ενδιαφέρον σου; Νιώθεις πως έχεις χάσει το κίνητρό σου και θέλεις να προσφέρεις περισσότερα και να αισθανθείς και πάλι παραγωγικός; Μήπως φτάνεις στο σημείο να λες ότι παρά τις όποιες οικονομικές απολαβές η δουλειά σου πλέον δεν σε γεμίζει;

14

Διεθνή

Αναταραχή στη ναυτιλία εν μέσω περιβαλλοντικών αλλαγών

​Σε «παρτίδα σκάκι» έχει εξελιχθεί ο κλάδος της ναυτιλίας σχετικά με τη νέα νομοθεσία υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον IMO 2020, από 1η Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται η εκπομπή θείου από τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στη ναυτιλία κατά 80%. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό; Με ποιους τρόπους μπορούν οι αντισυμβαλλόμενοι, δηλαδή όλοι οι πλοιοκτήτες, να εναρμονίσουν τον στόλο τους με τη νέα νομοθεσία, χωρίς όμως να έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στο χρηματοοικονομικό τους ισοζύγιο;

15

Διεθνή

Pyatt: Πιστεύω στις δυνατότητες της καινοτομίας στην Ελλάδα - Success story η τεχνολογία

Για την παρουσία ενός εξαιρετικά «ζωηρού, ανθεκτικού, δημιουργικού» τεχνολογικού τομέα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας - όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο της Κρήτης - ο οποίος αποτελεί ένα success story που περνάει «πραγματικά απαρατήρητο», έκανε λόγο ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στην πρεσβευτική κατοικία, με αφορμή την ολοκλήρωση του SingularityU Greece Summit.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr