NEWSFLASH...

Top 15

1

Coaching & Training

Τι θα έκανες αν είχες 86.400 ευρώ;

​Ας μιλήσουμε για το χρόνο και τα χρήματά σου. Δύο έννοιες που είναι στο μυαλό των ανθρώπων όλη την ώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο χρήμα από ό,τι δίνουν στο χρόνο. Όπως θα αναλύσουμε σήμερα, βάσει αυτής οπτικής γωνίας, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν λάθος. Είναι πραγματικά ευσυνείδητοι για το πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους, αλλά είναι αρκετά απρόσεκτοι με το πώς ξοδεύουν το χρόνο τους.

2

Personal Coaching

Έχεις χάσει την ενέργειά σου; 24 tips για να γεμίσεις ξανά τις μπαταρίες σου

​Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας την έλλειψη ενέργειας. Το να αναγνωρίσουμε τα πρώτα σημάδια, παίζει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου «burnout», όπως το ονομάζουν οι ειδικοί.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

Bespoke Household: Ο κορoνοϊός ανέδειξε τη σημασία των ποιοτικών υπηρεσιών καθαριότητας

Με σπουδές πάνω στον τομέα του τουρισμού και επαγγελματική εμπειρία 15 ετών στην καθαριότητα ξενοδοχείων 5 αστέρων και private properties σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Μαρία Ευαγγέλου και η Αναστασία Παναγιωτοπούλου αποφάσισαν πως είχε έρθει η ώρα για το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Το πρόβλημα που είχαν διαπιστώσει ήταν η έλλειψη επαγγελματισμού σε αυτό που λέμε "housekeeping", στις υπηρεσίες καθαριότητας.

4

Επιχειρήσεις & Know-how

Το πρώτο υβριδικό online store και co-working space στη μόδα είναι γεγονός

«​Η πανδημία ξεκίνησε και μπορεί να έχει μεγάλη συνέχεια. Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι δημιουργοί; Να σταματήσουν να δημιουργούν, να σκέφτονται, να ονειρεύονται, ή να πορευτούν με ένα πιο ευέλικτο σχήμα σε ότι αφορά στους στόχους τους;» Κόντρα στη συρρίκνωση της μόδας και τη πανδημία, ο όμιλος επιχειρήσεων AthensFashionClub ξεκινά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά φέρνοντας στο προσκήνιο νέες πρωτοβουλίες.

5

Επιχειρήσεις & Know-how

Βασίλης Κανονίδης: Πρέπει να αλλάξουμε τις αντιλήψεις μας για το επιχειρείν

Συνήθως στις συνεντεύξεις διαβάζουμε πως πρώτα κάποιος απέτυχε και μετά τα κατάφερε. Η ιστορία του Βασίλη Κανονίδη, ο οποίος σήμερα δραστηριοποιείται ως Growth Product Manager, είναι - σύμφωνα με τον ίδιο - κάπως διαφορετική. Όπως λέει στο epixeiro.gr, πάντα προσπαθούσε να επιλέξει τις κινήσεις του προσεκτικά. Σήμερα, βοηθάει άλλους να πετύχουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, στην εποχή της πανδημίας.

6

Τροχιοδείκτης

«Συγχωνευθείτε γιατί χανόμαστε» για τις Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις

«Συγχωνευτείτε για να σωθείτε» είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η Ευρωζώνη και οι θεσμοί της στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω της κρίσης που επέφερε ο covid 19.

7

Επιχειρήσεις & Know-how

Χ. Λαγαρία: Οι ανάπηροι πρέπει να έχουν καίρια θέση στο σχεδιασμό καινοτόμων ιδεών

Η Χρυσέλλα Λαγαρία, co-founder της Black Light, μιας Κοιν.Σ.Επ. που διοικείται από τυφλά - κυρίως - άτομα, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την «ετοιμότητα» που δείχνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα, τον ρόλο της καινοτομίας στην προσβασιμότητα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

8

Startup

Στο πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου η λειτουργία του εθνικού μητρώου για τις startups

​Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του epixeiro.gr και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στον προγραμματισμό, η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, με στόχο την χαρτογράφηση των ελληνικών startups, μια πρωτοβουλία που θα αποτελέσει μέρος του οικοσυστήματος καινοτομίας «Elevate Greece».

9

Επιχειρήσεις & Know-how

«Θωμά είσαι σπίτι;» - 5 νέες καταναλωτικές συμπεριφορές

​Πριν από μερικά χρόνια, το τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με μεγάλη επιτυχία. Το «Θωμά είσαι σπίτι γιατί σε παίρνω και μιλάει» είχε γίνει μία δυνατή ατάκα, όπου περιέγραφε την απεγνωσμένη προσπάθεια της Άλκηστις να βρει τον... Θωμά, ώστε να φύγουν από το σπίτι.

10

Εκ του Ασφαλούς

Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, ευκαιρίες και κίνδυνοι

Σε φάση αναδιάρθρωσης βρίσκονται οι εφοδιαστικές αλυσίδες στον κόσμο και στην Ελλάδα. Από κοινού, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις συνειδητοποιούν τους κινδύνους που ενέχει η παγκόσμια παραγωγική διαδικασία και τους κινδύνους στην οικονομία. Καθώς το παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, αυξάνεται η ζήτηση ασφάλισης νέων κινδύνων. H διαδικασία αυτή ανοίγει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

11

The Provoker

​Τεχνικές πωλήσεων, ασφαλιστικές εταιρίες και «ο θάνατος του εμποράκου»

Όταν ο Arthur Miller ανέβασε το θεατρικό του έργο «Death of a Salesman» στο Broadway τον Φεβρουάριο του 1949, απέσπασε δύο εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις: Pulitzer Prize και Tony Award. Στην ελληνική γλώσσα, καθιερώθηκε και επικράτησε ο τίτλος «Ο Θάνατος του Εμποράκου», μια ομολογουμένως ατυχής απόδοση του πρωτοτύπου.

12

Food for Thought

Ποιες φράσεις πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε πρωί - Σου αλλάζουν την μέρα

Τα όμορφα ρητά ή οι όμορφες φράσεις μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν, ειδικά αν τις επαναλαμβάνουμε καθημερινά. Μπορούν να μας κάνουν πιο αισιόδοξους και να μας γεμίσουν θετική ενέργεια σε ημέρες που την χρειαζόμαστε.

13

Επιχειρήσεις & Know-how

Λ. Παπαγεωργίου, Entranet: Η επιχειρηματικότητα δεν είναι πλέον ποινικοποιημένος όρος

Ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, CEO της Entranet, μιας εταιρείας που αναπτύσσει «έξυπνα» τεχνολογικά προϊόντα βασιζόμενη σε καινοτομίες όπως ο έλεγχος μέσω φωνής, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr, με αφορμή και την επερχόμενη είσοδο της στην παράλληλη αγορά των ΗΠΑ.

15

Εκ του Ασφαλούς

Οι δέκα μεγαλύτεροι brokers αντασφαλίσεων στον κόσμο

Οι δύο πρώτοι brokers στην κατάταξη είναι οι Guy Carpenter και JLT Re και στην τρίτη θέση βρίσκεται η AON Reinsurance Solutions. Σε εξέλιξη η διαδικασία καθώς οι υπολογισμοί είναι σύμφωνα με προβλέψεις και τα πρώτα στοιχεία εν μέσω της διαδικτυακής διοργάνωσης του Rendez Vous του Μόντε Κάρλο.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr