NEWSFLASH...

Top 15

1

Culture Hub

Red Jane: ‘Ενας “speakeasy” φούρνος στα Χανιά που δεν καταφέρνει να περάσει απαρατήρητος

Χωρίς επιγραφή και με μόνο σημάδι ένα σχεδόν ανεπαίσθητο γκραφίτι με το όνομα “Red Jane” γραμμένο με μαύρο χρώμα. Με τους New York Times να γράφουν πως εξωτερικά μοιάζει περισσότερο με κάποιο nightclub του Βερολίνου. Και εσωτερικά με κάποια νεοϋρκέζικη boutique.

2

Επιχειρήσεις & Know-how

Σοφία - Αφροδίτη Βουλγαράκη: Πώς η MEIHUNT αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων

Πολλά έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τον μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας, την έντονη κινητικότητα στελεχών, τις αναδυόμενες ανάγκες κάθε κλάδου, τα ειδικά χαρακτηριστικά και εξειδίκευση που απαιτούνται ανά περίπτωση.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

Γιατί 1 στους 3 εργαζόμενους είναι στην «πόρτα της εξόδου» σήμερα;

Πολλοί εργοδότες βλέπουν ότι μια ενδεχόμενη οικονομική επιβράδυνση αποτελεί ένα σημαντικό τροχοπέδη για όποιον εργαζόμενο «καλοβλέπει» μια παραίτηση από την εργασία του. Στον αντίποδα, λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους συμφωνούν με την άποψη αυτή, με αποτέλεσμα οι εργοδότες να κινδυνεύουν να υποτιμήσουν τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ρευστότητας της αγοράς εργασίας.

4

Digital Marketing

Social proof. Τι είναι και πώς οφελεί μια εταιρεία

​Την τελευταία φορά που ψάξατε για ένα προϊόν ή υπηρεσία στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες είναι ότι συναντήσατε εν αγνεία σας το social proof marketing (μάρκετινγκ κοινωνικής απόδειξης σε ελεύθερη μετάφραση). Και, πολύ πιθανόν, να επηρεαστήκατε από αυτό, έστω και υποσυνείδητα.

5

επιχειρηματικότητα explained

Επιχειρηματικότητα Explained - Cofounders και ανθρώπινο δυναμικό! [Επεισόδιο 7ο]

Επιχειρηματικότητα Explained! Το podcast - οδηγός για τις μικρές επιχειρήσεις, με την υπογραφή του The People's Trust και του epixeiro.gr, επιστρέφει, με το έβδομο επεισόδιο της σειράς. Σήμερα, συζητάμε για το ανθρώπινο δυναμικό και τους cofounders.

6

Fit for Green

Η ώρα του υδρογόνου: Ενέργεια από το πιο άφθονο στοιχείο του σύμπαντος

​Η ανάγκη εξεύρεσης ενεργειακών πόρων με μηδενική όμως επιβάρυνση στο περιβάλλον, έχει ανοίξει τη συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την αξιοποίηση του υδρογόνου. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανακοίνωσε την πρώτη δημοπρασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Υδρογόνου από την οποία αναμένονται έσοδα 800 εκατ. ευρώ μέσω εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών.

8

Επιχειρήσεις & Know-how

Εργασία: Συζητάμε για Τεχνητή Νοημοσύνη… αλλά 4 στους 10 δεν χρησιμοποιούν καν ψηφιακά εργαλεία

Την ώρα που επί τάπητος τίθενται ζητήματα Μηχανικής Μάθησης, Τεχνητής Νοημοσύνης γύρω από ένα νέο περιβάλλον με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό - και - στον κόσμο της εργασίας, πάνω από 4 στους 10 εργαζόμενους στη χώρα μας​ δεν χρησιμοποιούν καθόλου ψηφιακές συσκευές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. ​

9

Food for Thought

Ανάσχεση του Brain drain: Οι προσλήψεις από επιχειρήσεις… και το «αγκάθι» του δημογραφικού

Οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερο κύκλο εργασιών έχουν την ικανότητα για περισσότερες κινήσεις προσλήψεων Ελλήνων από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια, ανάσχεσης του brain drain - Πώς θα επιτευχθεί η αναστροφή του φαινομένου.

11

Fit for Green

Φωτοβολταϊκοί σταθμοί, ας τους φυτέψουμε!

Η φύτευση περιμετρικά ή εντός φωτοβολταϊκών σταθμών απασχολεί τους επαγγελματίες του κλάδου μετά την κατά πλειοψηφία ψήφιση επί της αρχής του ερανιστικού νομοσχεδίου για τους όρους δόμησης του ΥΠΕΝ.

12

The Provoker

Μήπως δεν θέλετε να θέτετε (προσωπικούς) στόχους;

Προφανώς υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων η οποία προτιμάει να λειτουργεί χωρίς στόχους για τα σπουδαία και σημαντικά ζητήματα. Παρά το γεγονός ότι τα αναγνωρίζει ως τέτοια, αρνείται πεισματικά να ενταχθεί στη λογική των στόχων. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σε αυτό παρά τις πολλές φωνές που υποστηρίζουν το αντίθετο.

14

Fit for Green

Τι θα συμβεί στην COP28 και γιατί μας αφορά;

Οι εβδομάδες του Νοεμβρίου πάντα περνάνε πιο γρήγορα καθώς οι ρυθμοί ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε το τέλος του έτους. Σε αυτούς τους ρυθμούς, τρέχει και η COP28 που διεξάγεται στο Ντουμπάι από τις 30 του μήνα έως και τις 12 Δεκέμβρη.

15

Culture Hub

Paper Love: Μια έκθεση για όσα δεν παρατηρούμε

Πόσοι από εμάς διαβάζουμε ή γράφουμε σήμερα στο χαρτί; Πόση σημασία δίνουμε στο υλικό που πάνω του “έγραψε” το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης διάνοιας και του πολιτισμού; Πως η τέχνη εμποτίζεται σε αυτό με νέες πια ισορροπίες; Και πόση ευαισθησία μπορεί να κρύβεται στην επαφή μας με το χαρτί σήμερα;

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr