NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Οι κλάδοι που ζητούν προσωπικό... και το χάσμα εκπαίδευσης και πραγματικής αγοράς

Βασικό ζητούμενο παραμένει η εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού. Αν και η χώρα μας διαθέτει ένα καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και αξιόλογα πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων που απαιτεί σήμερα η αγορά εργασίας και αυτών που παράγει τελικά το εκπαιδευτικό σύστημα. Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;

2

The Provoker

«Δεν θέλω να εργάζομαι για πολυεθνικούς κολοσσούς...»

​Και εγώ μαζί σου Εύα αλλά γιατί; Βεβαίως καταλαβαίνεις ότι ακόμα και να το ήθελα πολύ και να το επιζητούσα, προσευχόμενος σε όλους τους θεούς αυτού του πλανήτη –γιατί ποτέ δεν ξέρεις– εμένα δεν θα με προσελάμβαναν λόγω προχωρημένης ηλικίας.(Θα διαπιστώσετε παρακάτω ότι η Εύα μου μιλάει στον πληθυντικό παρά το γεγονός ότι την διορθώνω συνεχώς. Generation Z vs. baby boomer.)

3

Culture Hub

11 Modern Muses: To concept store της Αλεξάνδρας στην Πάτρα συγνωνεύει τέχνη, αρχιτεκτονική και ποίηση

Είναι ένας από εκείνους τους χώρους που βρίσκονται στις πόλεις εμπλουτίζοντας τον αστικό τους χάρτη. Ένας από εκείνους τους “τόπους” που δρασκελίζοντας το κατώφλι του αισθάνεσαι πως πραγματικά κάτι βρήκες.

4

Fit for Green

Τέσσερις νέοι μάς μιλάνε για το περιβάλλον που ονειρεύονται

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θυμίζοντάς μας ότι «το περιβάλλον δεν το κληρονομούμε από τους προγόνους μας, αλλά το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

6

Επιχειρήσεις & Know-how

Αποκαλυπτήρια για την Astir Marina: «Νέα εποχή» για Αθηναϊκή Ριβιέρα και τουρισμό

Μετά από διάφορα εμπόδια, καθυστερήσεις και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες η νέα μαρίνα στη Βουλιαγμένη (Astir Marina Βουλιαγμένης) άνοιξε και επίσημα τις πύλες της, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ελληνικό τουρισμό.

7

Culture Hub

Icons: 11 νέες, εξωπραγματικές εμπειρίες διαμονής από την Airbnb

Οι φωτογραφίες μοιάζουν να προέρχονται από εκείνους τους λογαριασμούς του Instagram που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ΑΙ για να δημιουργήσουν σουρεάλ εικόνες σε πραγματικά μέρη. Ανάμεσα τους και εκείνη που δείχνει το ονειρικό σπίτι του Carl Fredriksen, του ήρωα της ταινίας “Ψηλά Στον Oυρανό” να “αιωρείται “ ναι μεν από… 8000 μπαλόνια αλλά να κρέμεται επί της ουσίας από έναν γερανό πάνω από την έρημο του Νιου Μέξικο.

8

Culture Hub

Cindy Sherman: Mια ανησυχαστική συνομιλία των γυναικείων ρόλων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μια γυναίκα με ασπρόμαυρη παραδοσιακή αμφίεση, επιτακτικά συνεσταλμένη, με μια φαινομενική ηρεμία που σπάει κραυγαλέα από το αναπόφευκτο ζουμ των δικών μας ματιών στο δικό της βαθιά τρικυμισμένο, συντετριμμένο βλέμμα.

9

Fit for Green

Από τον έξυπνο φωτισμό στον σκοτεινό ουρανό

Πολλοί έχουμε ακούσει για συστήματα «έξυπνου φωτισμού». Τί είναι όμως ο έξυπνος φωτισμός; Είναι φιλοπεριβαλλοντικός; Μιλήσαμε με τον κ. Λάμπρο Δούλο, Αν. Καθηγητή στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο οποίος διαφώτισε όλες τις απορίες μας.

11

Culture Hub

RetsinAthens: Τον Ιούνιο ανακαλύπτουμε το νέο πρόσωπο της ρετσίνας στα εστιατόρια της Αθήνας

Συνδεδεμένη με την ταβέρνα, τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, χιλιοτραγουδισμένη και αναφορά σε δεκάδες λογοτεχνικά διαμάντια, με ιστορία 4000 ετών αλλά και στη θέση του περιεχομένου των ποτηριών τουλίπα των πιο ψαγμένων σημερινών οινόφιλων… Η ρετσίνα της ελληνικής παράδοσης αλλά και της νέας εποχής του κρασιού, έχει πολλά πρόσωπα.

12

Επιχειρήσεις & Know-how

Χριστίνα Φυτέα: Ηγετική Φωνή στην Ασφαλιστική Αγορά - Ο Ρόλος των Γυναικών και το Μέλλον της Επιχειρηματικότητας

Θα μπορούσε μια πορεία πρωταθλητισμού στον στίβο να αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία; Άραγε οι Σπουδές στην Βιομηχανική Ψυχολογία δίνουν εκείνα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά για να συνδιαλέγεται κανείς αποτελεσματικά στις - ούτως ή αλλιώς - απαιτητικές διαπροσωπικές σχέσεις στον κλάδο των ασφαλειών;

13

Culture Hub

“Before And After Science”: Η νέα έκθεση του ΝΕΟΝ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Από τη μία, μια βιβλιοθήκη Τεχνολογίας και Πολιτισμού, ένας χώρος δημόσιος, η επιστήμη και από την άλλη η σύγχρονη τέχνη ως μόσχευμα που ενεργοποιεί και ζωντανεύει όλα τα παραπάνω, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο.

15

Food for Thought

Αυτοβελτίωση: Από την Αγνωσία στην Γνώση στην Επίγνωση και στην… Απόγνωση

Η γνώση είναι μια εγγενής δύναμη της φύσης και ως τέτοια πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση, δυνάμενη να οδηγήσει είτε στην δημιουργία είτε στην καταστροφή. Η φύση όμως είναι όμορφη, καθώς η πολυπλοκότητά της ξεδιπλώνεται με μια καθησυχαστική απλότητα.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr