NEWSFLASH...

Top 15

1

Food for Thought

Σκοτώστε το «τσάμπα»

​Διαφορετικά θα σκοτώσει την αγορά, θα υποβαθμίσει τα στάνταρ εξυπηρέτησης και θα μας πετάξει όλους στον δρόμο αφού έπεισε τον κόσμο ότι μπορείς να έχεις something for nothing. Και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στον πλανήτη. Μόνο ο Θεός δίνει τσάμπα, όλοι οι άλλοι πληρωνόμαστε. Αν δεν αλλάξει αυτή η ιστορία θα παραμείνουμε για πάντα μια αγορά τρακαδόρων και τσαμπατζήδων που δεν αναγνωρίζουν ό,τι κάθε αξία στην αγορά πρέπει να πληρώνεται.

2

Διεθνή

Τι είναι το «ψηφιακό ευρώ» και γιατί η ΕΚΤ «ψάχνεται» με αυτό;

Το ψηφιακό ευρώ, όπως αποκαλείται αυτή τη στιγμή, αποτελεί το όραμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ψηφιοποίηση του ευρώ που έχουμε σήμερα όλοι στις τσέπες και τα πορτοφόλια μας. Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, της αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών και του «ηλεκτρονικού χρήματος», το συγκεκριμένο όραμα φαίνεται πως αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

«Δεν θέλω να ακούσω για coaching»

​Σας ορκίζομαι ότι δεν είχα αναφέρει αυτή την... κακιά λέξη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας. Άλλωστε, λειτουργώντας σε ένα αμιγώς πωλησιακό πλαίσιο, αυτό που είχα κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν να μάθω τις ανάγκες που ο συνομιλητής μου (επιχειρηματίας στον κλάδο της μεταποίησης) θεωρούσε σημαντικές.

4

Επιχειρήσεις & Know-how

CtrlEat: Online delivery φαγητού προσαρμοσμένο στις διατροφικές ανάγκες του χρήστη

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ιωάννα Δελήπαλτα, με πολυετή εμπειρία στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, έψαχνε τρόπους να προωθήσει το εστιατόριο μιας φίλης της. Κάνοντας αρκετή έρευνα στις πλατφόρμες delivery του εξωτερικού, διαπίστωσε ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως ένα εξαιρετικό εργαλείο προώθησης.

5

Καινοτομία & Τεχνολογία

TechReport: Η Amazon «έφτασε», το delivery είναι εδώ, τα πιστοποιητικά έρχονται

Η Amazon είναι εδώ, το delivery τραβάει το ενδιαφέρον, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών μεγαλώνει, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έρχονται στο επίκεντρο, το διάστημα τραβάει το ενδιαφέρον, οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την Xiaomi. Αυτά, και άλλα, στο σημερινό TechReport.

6

Επιχειρήσεις & Know-how

Τι είναι το halo effect, το φαινόμενο του φωτοστέφανου

Το φαινόμενο του φωτοστέφανου ή αλλιώς halo effect εξηγεί γιατί όταν συμπαθήσουμε κάποιον με την πρώτη ματιά, θεωρούμε ότι αυτός διαθέτει και άλλα προτερήματα. Βασικά αναφέρεται στην προκατάληψη (πλάνη;) που διακατέχει ένα άτομο, το οποίο έχοντας θετική άποψη για ένα χαρακτηριστικό κάποιου, τείνει να γενικεύει αυτή την άποψη και για άλλα χαρακτηριστικά.

7

Εκ του Ασφαλούς

Ποια ασφαλιστήρια μας προστατεύουν από τις επιπτώσεις μιας αγωγής

Οι πιθανότητες να βρεθείτε αντιμέτωποι με μία ή περισσότερες αγωγές αυξάνονται κατακόρυφα, εάν έχετε οποιαδήποτε επιχείρηση, εάν είστε Διευθυντικό ή Διοικητικό Στέλεχος ενός οργανισμού, εάν είστε Ελεύθερος Επαγγελματίας ή εάν παράγετε, κατασκευάζετε, διανέμετε ή πωλείτε ένα προϊόν.

8

Καινοτομία & Τεχνολογία

Κ. Μασσέλος, ΕΕΤΤ: Το 2021 ευκαιρία για ένα βήμα στην «μετά τον χαλκό» εποχή

Ο Κωνσταντίνος Μασσέλος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την ελληνική αγορά κινητής και σταθερής, τις ευκαιρίες που φέρνουν τα δίκτυα 5G, αλλά και για τα προβλήματα που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις εταιρείες ταχυμεταφορών.

9

Personal Coaching

Δημιούργησε το δικό σου success story!

Ήταν το 1994, όταν ο Eric Yuan, founder και CEO της πλατφόρμας επικοινωνίας Zoom, άκουσε μια ομιλία του Bill Gates και αποφάσισε ότι ήθελε να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Ο δρόμος του, όμως, για να το καταφέρει αυτό ήταν πολύ δύσκολος. Τις πρώτες οκτώ φορές που υπέβαλε αίτηση για βίζα, δεν του εγκρίθηκε. Τέλος, στην ένατη απόπειρα, εγκρίθηκε, αλλά η διαδικασία διήρκεσε δύο χρόνια μέχρι να καταφέρει τελικά να ταξιδέψει.

10

Personal Coaching

Γιατί η γενιά X αγχώνεται περισσότερο από άλλες στη δουλειά

Yπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τα επίπεδα άγχους μας στη δουλειά, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων, τη φύση της δουλειάς μας, το τι μας συμβαίνει στη προσωπική μας ζωής και του τι κάνουμε τελικά για να παραμείνουμε ήρεμοι.

11

Διεθνή

Η τραγική ιστορία πίσω από τη «Ζώνη του Λυκόφωτος» που άλλαξε το σινεμά

​Το Twilight Zone, η τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '50 και ολοκληρώθηκε μετά από πέντε σαιζόν, έχει μείνει στην ιστορία ως μια από εκείνες που επηρέασαν πολλές σειρές και ταινίες που έκαναν την εμφάνιση τους τις επόμενες δεκαετίες. Εντούτοις, το συγκεκριμένο franchise συνδέθηκε για πάντα με ένα τρομερό δυστύχημα, που οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

12

Coaching & Training

Παθήματα Μαθήματα και Soft Skills. Soft - No Soft!

​Τι είναι τα Soft Skills; Είναι οι εγγενείς ιδιότητες της προσωπικότητας, οι οποίες όμως, δεν αποτελούν μέρος της επίσημης εκπαίδευσης σε σχολεία, πανεπιστήμια, κολέγια κλπ. Hard Skills είναι τα απτά και τεχνικά προσόντα και δεξιότητες.

13

Διεθνή

Greater Zurich Area: Η ζώνη καινοτομίας που κινεί τους δείκτες της ελβετικής οικονομίας

Η Ελβετία είναι παγκοσμίως γνωστή για την παράγωγη γευστικότατων τυριών, την ωρολογοποιία, το εκτεταμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα πανάκριβα χιονοδρομικά κέντρα τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και φυσικά τις σοκολάτες. Όμως, είναι γνωστή και για κάτι ακόμα: κατέχει την πρώτη θέση στον πίνακα παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά στους δείκτες καινοτομίας.

14

Ηγεσία & Management

Remote working: Ανάπτυξη εν μέσω COVID-19 και οι κίνδυνοι που υπάρχουν

Σύμφωνα με έρευνες, πριν ξεσπάσει η κρίση του COVID-19, μόλις το 13% των εργαζομένων εργαζόταν υπό πλήρως απομακρυσμένες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, το 65% των επιχειρήσεων έχουν εφαρμόσει πολιτικές εκτεταμένης εργασίας από το σπίτι (work from home - WFH) με περισσότερες επιλογές.

15

Επιχειρήσεις & Know-how

Είσαι καλλιτέχνης; Γίνε καλύτερος από τον βαν Γκογκ (στο marketing)

​Οι καλλιτέχνες και το marketing συνήθως δεν τα πηγαίνουν καλά. Δεν είναι τυχαίο! Η εσωστρέφεια, πολλές φορές εκκεντρικότητα και ο συχνά “αντισυμβατικός” τρόπος ζωής, δεν συνάδουν με την εξωστρέφεια του marketing, τις συμβάσεις αλλά και την απαιτούμενη διπλωματία μίας αγοραπωλησίας.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr