NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Η έλλειψη ταλέντων, η «σιωπηλή πρόσληψη» και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας

​Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια για την αγορά εργασίας και τις αλλαγές που συντελούνται, απόρροια των τεχνολογικών επιτευγμάτων και των συνεπειών που έφερε η πανδημία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναδείχθηκαν νέες τάσεις και εργασιακά μοντέλα, αναδιαμορφώθηκαν οι σχέσεις εργοδότη - εργαζόμενου αλλά και επιδεινώθηκε - σε αρκετές περιπτώσεις - η ψυχική υγεία και ευεξία των εργαζόμενων, όπως φανερώνουν διάφορες έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

2

Food for Thought

Δεν είσαι entrepreneur

​Η επιχείρηση που σχεδιάζεις θα αποτύχει. Όχι επειδή θα φταίει η αγορά, όχι για να φτάσεις πιο γρήγορα στην επιτυχία, όχι επειδή το κοινό δεν ήταν έτοιμο. Αλλά επειδή δεν ξέρεις basics!

4

Food for Thought

Προβληματίζει η έλλειψη ρευστότητας: 1 στα 2 τιμολόγια του 2022 εξοφλήθηκε εκπρόθεσμα

Μια περίοδος ιδιαίτερου προβληματισμού αναμένεται το 2023, όπως καταδεικνύουν διάφορα επίσημα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι τα ευρήματα που προκύπτουν από την Atradius για την περυσινή χρονιά αναφορικά με τη συναλλακτική συμπεριφορά, τις καθυστερήσεις πληρωμών στα τιμολόγια και τις ανεξόφλητες εισπράξεις.

5

Επιχειρήσεις & Know-how

Δ. Παπαμιχαήλ, Goldair Handling: Τριάντα χρόνια Goldair, οι οιωνοί για το 2023

Προσηλωμένος με εξαιρετικό επαγγελματισμό και αφοσίωση στην στρατηγική και τους στόχους της Goldair Handling, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, γερά πλέον εδραιωμένης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στα 14 Περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Frapor Greece, καθώς και σε μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού μιλά σήμερα στο epixeiro.gr με αφορμή τον εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας. Εξιστορεί την πορεία της Goldair Handling τα τελευταία χρόνια, στην διάρκεια της πανδημίας και λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας απαριθμώντας συγχρόνως και τις επιτυχίες της εταιρείας.

6

Coaching & Training

NLP: Το απαραίτητο εργαλείο για να εξελιχθείς επαγγελματικά

Ίσως αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν και προοδεύουν επαγγελματικά και κάποιοι άλλοι όχι, ακόμα κι αν διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα σε σχέση με τους πρώτους - πολλές φορές και περισσότερα. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι έχουν ουσιαστικές σχέσεις με την ομάδα τους και αποτελεσματική επικοινωνία, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται; Και τέλος, πώς μπορούν μερικοί άνθρωποι να επιτυγχάνουν κάθε τους στόχο, ενώ κάποιοι άλλοι όχι;

7

Coaching & Training

Θέλεις να προσφέρεις την «Λύση», ή την «Εναλλακτική»;

Σήμερα ξύπνησες και αισθάνεσαι ότι είσαι στον «κόσμο σου»! Σε τι θέση σε τοποθετείς εκεί; Αισθάνεσαι καλύτερα; Τώρα που περνάει η ώρα και αρχίζεις να επανέρχεσαι και να αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεσαι στον δικό μας κόσμο, πώς αισθάνεσαι; Σκέψου με ειλικρίνεια. Ποιος νομίζεις σε κατέταξε εκεί; Μήπως έχεις εύκαιρο καθρέφτη;

9

Culture Hub

Βλέπουμε το “Girlhood” με τη Μαρία και τη Βάνια

Πρώτα από όλα λίγο πιο κάτω μπορείτε να δείτε το Girlhood, το ντοκιμαντέρ της Βάνιας Τέρνερ και της Μαρίας Σιδηροπούλου που ακολουθεί την ιστορία τριών δεκαεφτάχρονων κοριτσιών σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διανύουν τη δύσκολη περίοδο της μετάβασης στην ενηλικίωση και την απομόνωση της καραντίνας.

10

Unlocking Digital

Ας μιλήσουμε για αποτελεσματικότητα στη διαφήμιση

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι η στρατηγική μάρκετινγκ, καθώς και οι στόχοι μας, δηλαδή τα προφίλ των αγοραστών στους οποίους θέλουμε να απευθύνουμε τις προσφορές μας, έχουν ήδη προσδιοριστεί. Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευθεία γραμμή που πρέπει να μας οδηγήσει στην πώληση ή τουλάχιστον να ενεργοποιήσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τον πελάτη, ώστε ο ίδιος να μας διαλέξει και να αγοράσει το προϊόν ή την υπηρεσία μας.

11

Unlocking Digital

Πώς να δημιουργήσετε ένα brand πολυτελείας

Η παγκόσμια αγορά πολυτελών brands αξίζει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, κερδίζοντας συνεχή ανάπτυξη, σαν η πολυτέλεια να μην γνωρίζει από κρίσεις. Η επιθυμία εισόδου σε αυτήν την αγορά εξακολουθεί να είναι το όνειρο πολλών εταιρειών που επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα κομμάτι αυτής της πίτας. Πώς μπορεί όμως αυτή η επιθυμία να γίνει πραγματικότητα;

13

Καινοτομία & Τεχνολογία

Oto Peradze, ABOVE DIGITAL: Εναλλακτικά μοντέλα πρόσληψης Software Developers για το 2023

​​Ο Oto Peradze, Co-Founder και CEO της ABOVE DIGITAL, μας μιλά για την κρισιμότητα της επιλογής του σωστού μοντέλου συνεργασίας στην επιτυχία ενός project, όταν κάνουμε ανάθεση σε Software Developers εκτός της εταιρείας μας. Εκπροσωπώντας την πρώτη εταιρεία Software Development η οποία εισήγαγε το σύγχρονο μοντέλο Dedicated Teams στην χώρα μας, μοιράζεται μαζί μας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά στην πρόσληψη Software Development συνεργατών, ενώ παρουσιάζει τα νέα, εναλλακτικά μοντέλα εξωτερικής συνεργασίας που ανθίζουν στην παγκόσμια αγορά.

14

Success stories

efood: Μια start up που άλλαξε την ελληνική αγορά

Δίχως αμφιβολία το ξέσπασμα της πανδημίας και οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των διαθέσιμων τεχνολογικών εργαλείων αποτέλεσαν καταλύτη μεγάλων αλλαγών στην ελληνική αγορά. Σημαντικές, σε αυτό το πλαίσιο, είναι και οι αλλαγές στον τομέα του delivery, των online παραγγελιών, των καταστημάτων λιανικής και του ευρύτερου οικοσυστήματος που σχετίζεται με την διανομή και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στον εν εξελίξει μετασχηματισμό που συντελείται σε οικονομία, επιχειρήσεις και καταναλωτικό κοινό κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει η γνωστή σε όλους efood.

15

Επιχειρήσεις & Know-how

KKMK Architects: Νέα μοτίβα & συνθήκες διαβίωσης

Τα ψηφιακά μέσα εντάσσονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τελειοποιούν πρωτότυπες γεωμετρίες για τα κτίρια του μέλλοντος. Η διαχρονικότητα και η προσαρμογή στις ενδεχόμενες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό. Αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο παραμένουν τα θετικά συναισθήματα και η ευεξία των χρηστών του χώρου.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr