NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Αλέξανδρος Ντάβος, Nova: Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας EON, ο Αλέξανδρος Ντάβος, Chief Commercial Officer της Nova, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την αγορά του streaming, τον ανταγωνισμό και την ενοποίηση της Nova με τη Wind κάτω από την ίδια «ομπρέλα», αναλύοντας και το πρόσφατο rebranding που πραγματοποίησε η εταιρεία.

2

egg - enter•grow•go

Baggagement: Η πλατφόρμα που έχει μεταφέρει πάνω από 8.000 αποσκευές

​Ένα χρονικό «κενό», ανάμεσα στο check-out από ένα ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ στις 12 το μεσημέρι και μια βραδινή πτήση προς την Αθήνα, αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία μιας startup που προσφέρει διαχείριση, μεταφορά και φύλαξη αποσκευών. Το όνομα της: Baggagement.

3

Διεθνή

Όταν ένας κολοσσός του gaming «συναντήθηκε» με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Μια αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα διάθεσης βιντεοπαιχνιδιών και αλλάζει ολόκληρη την αγορά. Και κάπου εκεί, η διαδρομή της συναντάται και με τον μετέπειτα Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σήμερα, «ψάχνουμε» την ιστορία της Valve και του Steam.

4

Επιχειρήσεις & Know-how

Αγγέλα Ανθουλάκη, Open Academy: Η γενναιοδωρία είναι μια βασική μας αξία

Πριν από μερικές ημέρες, ξεκίνησε η λειτουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Open Academy. Η Αγγέλα Ανθουλάκη, co-founder της νέας, αυτής, πρότασης, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του οργανισμού και τους επόμενους στόχους.

5

Τροχιοδείκτης

H «Mεγάλη Παραίτηση» δημιουργεί και αλλαγές σε μισθούς και management στις επιχειρήσεις

Το κύμα της «Μεγάλης παραίτησης» που έχει ξεσπάσει μέσα στο β’ εξάμηνο του 2021 στις ΗΠΑ αποτελεί μία ένδειξη ότι θα έχουμε αλλαγές στους μισθούς και στο Management των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Bank of America, έχουν παραιτηθεί -κατά το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου- πάνω από 5 εκατ. εργαζόμενοι που αντιστοιχούν στο 3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

6

Επιχειρήσεις & Know-how

Β. Κωστοπούλου, Arkas Hellas: Όταν ο στόχος είναι κοινός, τα αποτελέσματα είναι ανοδικά

Η Βάντα Κωστοπούλου, Managing Director του Ομίλου Arkas Hellas και Αrkas Logistics, ενός brand του οποίου η ιστορία μας πάει πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr, με αφορμή και την Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, για την επίδραση που υπήρξε στην παγκόσμια ναυτιλία λόγω της πανδημίας, αναλύοντας την επόμενη μέρα και τις ευκαιρίες που προκύπτουν σε αυτήν.

7

Επιχειρήσεις & Know-how

Ευκαιρίες για τις ελληνικές εξαγωγές στην αγορά της Βρετανίας

​Ποιες είναι οι ευκαιρίες που διαμορφώνονται, αυτή τη στιγμή, στη βρετανική αγορά, μετά το Brexit και εν μέσω πανδημίας; Και που θα πρέπει να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους οι ελληνικές επιχειρήσεις -και η ελληνική πολιτεία- ώστε να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερη οφέλη και προοπτικές;

8

Επιχειρήσεις & Know-how

Ευστάθιος Λιακόπουλος, BSS: Μέσα από τις δυσκολίες, βρίσκουμε τις ευκαιρίες

Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, CEO & Founder της Building Solid Success - BSS, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για την επιχειρηματικότητα, τις χρηματοδοτήσεις και την «επόμενη μέρα» της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας πως «υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ταχείας και ισχυρής ανάκαμψης, με σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα».

9

egg - enter•grow•go

VERTLINER: Ο κατασκευαστικός κλάδος εισέρχεται στο metaverse

Μια ελληνική εταιρεία, με βάση τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τη real-time ανάλυση δεδομένων, αναπτύσσει τη δική της πλατφόρμα για τον κατασκευαστικό κλάδο, έχοντας στο «στόχαστρο» το metaverse - μια έννοια που, τελευταία, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

11

Επιχειρήσεις & Know-how

7 επιχειρηματίες απαντούν: Πώς βοήθησε το Skroutz να μεγαλώσει η επιχείρηση τους;

Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας. Μια από αυτές, ιδίως μέσα στην περίοδο των lockdown, ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποίησαν τις αγορές τους, μια διαδικασία που ψηφιοποιήθηκε ακόμη περισσότερο. Σε αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Skroutz.

12

Επιχειρήσεις & Know-how

«Ρώτησα ένα φίλο που ξέρει» - Φράσεις πελατών που αγαπάμε να μισούμε

​Η επιτυχία απροσδόκητη. Η συμμετοχή αθρόα. Η συνέχεια εγγυημένη! Για τη σημερινή φράση ευχαριστώ την interior designer Μαρία Κ. Η φράση που μου πρότεινε: «Ρώτησα ένα φίλο που ξέρει». Να μη σας πω τώρα τι ξέρει.

13

Food for Thought

Μπορεί η γυναίκα να είναι επιχειρηματίας, επιτυχημένο στέλεχος και άνθρωπος;

​Ο φεμινισμός», έγραφε η Μαρί Σίαρ το 1986, «είναι η ριζοσπαστική ιδέα ότι οι γυναίκες είναι άνθρωποι». Ο Έλληνας συγγραφέας Εμμ. Ροϊδης, ο οποίος είχε αγωνιστεί για το δικαίωμα της ψήφου των γυναικών στην Ελλάδα, αναφέρει πως το 781 μ.Χ. συγκεντρώθηκαν πολλοί επίσκοποι για να αποφασίσουν αν η γυναίκα έχει καρδιά και νου. Το αποτέλεσμα απέβη θετικό! Ευτυχώς!

15

Καινοτομία & Τεχνολογία

realme GT NEO 2: Ένα νέο και τολμηρό «χτύπημα» στην ελληνική αγορά

​Η realme, ένα brand που μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο -με θετικό τρόπο- «ξαναχτυπά» στην ελληνική αγορά, με το GT NEO 2, μια συσκευή που έρχεται με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας και προσιτή -για αυτά που προσφέρει- τιμή.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr