NEWSFLASH...

Top 15

1

Personal Coaching

4 τρόποι για να βρεις τον σκοπό της ζωής σου

Το να έχεις έναν σκοπό και ένα νόημα στην ζωή σου, όχι μόνο σου δίνει ενέργεια, αλλά ενισχύει και την υγεία και την ευεξία σου. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, όσοι ξυπνούν κάθε πρωί και έχουν ένα σκοπό και μία κατεύθυνση στη ζωή τους, ζουν περισσότερο σε σχέση με όλους εκείνους που δεν έχουν.

2

Καινοτομία & Τεχνολογία

Η TeamViewer στα Ιωάννινα: Η αναπάντεχη εξέλιξη που έγινε πραγματικότητα

​Μια από τις αναπάντεχες εξελίξεις της περασμένης χρονιάς ήταν η είδηση πως η γερμανική εταιρία τεχνολογίας TeamViewer σχεδίαζε να επεκταθεί στην Ελλάδα. Και αν αυτό από μόνο του ακούγεται ως μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, αν κάποιος συνυπολογίσει πως επέλεξε μια πόλη μακριά από την Αθήνα, τότε η ταμπέλα της στη Λεωφόρο Δωδώνης στα Ιωάννινα αποκτά διαφορετική βαρύτητα.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

Ποιες είναι οι βασικές πιστοποιήσεις για την επιχείρησή μου;

Όλες οι λειτουργίες της επιχείρησης μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος ή της υπηρεσίας. Για να επιτευχθεί ποιότητα είναι χρήσιμη η χρήση προτύπων. Η πιστοποίηση της επιχείρησης με ένα πρότυπο ISO, δεν είναι απλά μία καθοδήγηση για την εφαρμογή διαδικασιών, είναι απαίτηση να εφαρμοστούν κανόνες ποιότητας.

4

Επιχειρήσεις & Know-how

My Audit: Αξιολογείστε τον Λογιστή σας!

Το λογιστήριο είναι η καρδιά της επιχείρησης και πρέπει πάντοτε να δουλεύει ρολόι. Οποιεσδήποτε “αρρυθμίες”, είτε προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος είτε από άγνοια, μπορεί να έχουν μεγάλες και σημαντικές παρενέργειες στη λειτουργία της επιχείρησης. Η εποχή μας αλλά και το περιβάλλον του επιχειρείν στη χώρα μας δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση πρόχειρη ή ερασιτεχνική αντιμετώπιση.

5

Επιχειρήσεις & Know-how

Ιουλία Γερασκλή: Η τέχνη της κεραμικής έχει κάτι το μαγικό!

Μεγαλώνοντας μέσα σε ένα άκρως… «κεραμικό» περιβάλλον, η Ιουλία Γερασκλή ήταν αναπόφευκτο να μη μαγευτεί από την κεραμική. Παίζοντας από μικρή με τον πηλό και τα χρώματα της μητέρας της - επίσης κεραμίστριας - Μίνας Γερασκλή, η επιρροή που δέχθηκε ήταν πολύ ισχυρή.

6

Personal Coaching

5 τρόποι να αποκτήσεις (ξανά) το κίνητρό σου

Ο Einstein έλεγε «τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν κινηθεί κάτι». Αλλά το να περάσεις από την θεωρία στην πράξη, κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με την Ψυχολόγο Ellen Hendriksen, υπάρχουν 5 τρόποι για να κινητοποιήσεις το μυαλό και το σώμα σου, να αποκτήσεις ξανά κίνητρο και να βελτιώσεις την κακή σου διάθεση.

8

Εκ του Ασφαλούς

Φτάσαμε τα wearables να παίζουν το ρόλο του γιατρού

Είναι διακριτή στις ημέρες μας η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ηλεκτρονικού υπολογιστή; Έχουν τις ίδιες ικανότητες, ποιος ξεπερνά ποιον σε ικανότητα και αντίληψη, οι έξυπνες συσκευές θα έχουν και «πτυχίο» ιατρού, που ήμασταν, που είμαστε και προς τα πού πάμε;

9

Food for Thought

Αποδομώντας το επιχειρηματικό ξεκίνημα: Πόροι και χρηματοδότηση

Ο Andrew Carnegie, ο μεγαλύτερος βιομήχανος στην Αμερική του 19ου αιώνα, ήταν ένα φτωχόπαιδο που ξεκίνησε δουλεύοντας στα εργοστάσια και τον τηλέγραφο. Ο Luis B. Meyer, ο ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εταιρίες στο Hollywood ήταν ο γιος ενός φτωχού ανειδίκευτου μετανάστη που παράτησε το σχολείο στα 12. Ο Henry Ford ήταν ένα αγροτόπαιδο.

10

Επιχειρήσεις & Know-how

Ο Henry Heinz, τα διάφανα μπουκάλια και η εποχή των επικίνδυνων κέτσαπ

​Αν και κανείς δεν είναι απολύτως βέβαιος για τις καταβολές της κέτσαπ, το σίγουρο είναι πως κάπου εκεί, στον 19ο αιώνα, αποτελούσε ένα πολύ διαφορετικό, μάλλον και επικίνδυνο, προϊόν. Μια αγορά που άλλαξε και βελτιώθηκε μετά και την επίδραση που είχε σε αυτήν ένα όνομα που συναντάμε, ακόμα και στις μέρες μας, στα γνωστά κόκκινα μπουκάλια: ο Henry Heinz.

11

Επιχειρήσεις & Know-how

Βρες το κατάλληλο όνομα για την επιχείρηση σου!

Έφτασε λοιπόν η ώρα για να δημιουργήσετε ένα όνομα για το νέο σας εμπορικό σήμα, επιχείρηση, προϊόν ή εφαρμογή. Έχετε διαβάσει όλα τα άρθρα και τους οδηγούς και τώρα είστε ακόμα πιο μπερδεμένοι από πριν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι ειδικοί «ονοματοδοσίας» έχουν συνήθως ένα συγκεκριμένο πελατειακό κοινό καθώς και μια φιλοσοφία μάρκετινγκ. Ένα tech startup, μια διεθνώς αναπτυσσόμενη εταιρία και ένα μικρό συνοικιακό αρτοποιείο θα χρειαστεί να ακολουθήσουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις.

12

Επιχειρήσεις & Know-how

Η ιστορία της Coco Chanel, της γυναίκας που ξεκίνησε από το μηδέν

​Η Κοκό Σανέλ, η γυναίκα που θα έφερνε την επανάσταση στις ενδυµατολογικές συνήθειες εκατοµµυρίων γυναικών, ξεκίνησε κυριολεκτικά από το πουθενά, όµως κατάφερε χάρη στις διασυνδέσεις της και το ανατρεπτικό της πνεύµα να γίνει μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα.

14

Επιχειρήσεις & Know-how

Η επιβίωση των εταιρειών εξαρτάται από την αντιμετώπιση των «σιλό»

​Βαδίζοντας ήδη στα πρώτα χρόνια της ψηφιακής εποχής, είμαστε στα πρόθυρα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Οι τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται, όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), η σημασία των Big Data ή η μηχανική μάθηση, επιτρέπουν λύσεις που αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητά μας (π.χ. έξυπνες πόλεις και έγκαιρη πρόληψη για τη νόσο του Alzheimer) ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τεράστιες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις. Πόσες θα μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτό το συνεχώς και γρήγορα μεταβαλλόμενο ψηφιακό τοπίο και με ποιο τρόπο;

15

Καινοτομία & Τεχνολογία

Δημιουργώντας ψηφιακές προσφορές που οι πελάτες θα αγοράσουν [2ο Μέρος]

​Σε αυτό το άρθρο, που βασίζεται στο MIT SLOAN Management Review (09.2019 - 11.2019), αναλύεται πώς πολλές από τις 200 περίπου εταιρείες που μελετήθηκαν έχουν κατασκευάσει και αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες με τον σωστό τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν ψηφιακές προτάσεις αξίας σε συνεργασία με τους πελάτες τους. Επίσης, εξετάζουμε προσεκτικά το πώς εταιρίες όπως η DBS Bank, η Phillips η Schneider Electric, κ.α. χρησιμοποιούν τις μεθοδολογίες CoCreation και CoInnovation για να αποκτήσουν και να διαμοιράσουν τις γνώσεις των πελατών τους μέσα στην εταιρία.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr