NEWSFLASH...

Top 15

2

Personal Coaching

Θες να πετύχεις επαγγελματικά; Σταμάτα να κάνεις αυτά τα 14 πράγματα

Μερικές φορές, παίζει ρόλο ένας απλός παράγοντας, ο οποίος μας εμποδίζει να δείξουμε όλες μας τις δυνατότητες. Μπορεί να είναι ένας λάθος τρόπος σκέψης, μια μακροχρόνια συνήθεια ή μια αδυναμία στην επικοινωνία που μας εμποδίζει να πετύχουμε επαγγελματικά και ορισμένες φορές δεν έχουμε καν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και με ποια συχνότητα.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου: Προϊόντα αγνά, που διαφημίζουν τη Λέσβο

​Οι πρώτες αχτίδες του πρωινού ήλιου έπεφταν πάνω στον επιβλητικό τρούλο του Αγίου Θεράποντα. Ενός εντυπωσιακού ναού, βυζαντινού ρυθμού, σχεδιασμένο από τον Αργύρη Αδαλή (μαθητή του Τσίλερ), με εμφανή γοτθικά στοιχεία αλλά και επιρροές από τις τάσεις του μπαρόκ και του νεοκλασικισμού που δεσπόζει στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

4

Επιχειρήσεις & Know-how

Αν δεν σας εμπιστευθούν, δεν θα πουλήσετε. Τόσο απλά!

Πόσες φορές έχετε ακούσει, με διάφορες παραλλαγές, την πρώτη πρόταση του τίτλου; Πρόκειται για μια φράση - κλισέ που την επαναλαμβάνουν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι πωλήσεων στους πωλητές προκειμένου να τους επιστήσουν την προσοχή στη σημασία της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που θα πρέπει να καλλιεργούν πελάτες τους.

5

Επιχειρήσεις & Know-how

Vivestia: Η πλατφόρμα εκμίσθωσης καταλυμάτων με τη δυνατότητα virtual περιηγήσεων

Οι founders της Vivestia, της πλατφόρμας εκμίσθωσης πολυτελών καταλυμάτων που προσφέρει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε αυτά, μιλούν σήμερα στο epixeiro.gr για τους λόγους που τους οδήγησαν στη δημιουργία της υπηρεσίας, την ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή αλλά και τους στόχους για την τρέχουσα χρονιά.

6

Μαθητική Επιχειρηματικότητα

Art-Tech: H μαθητική «επιχείρηση» που μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε μοναδικά έργα τέχνης

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Mαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ’3 του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν τη Μαθητική Επιχείρηση Art-Tech. «Θέλαμε να δοκιμάσουμε τα όριά μας, να κάνουμε κάτι δημιουργικό και καινοτόμο, να ανατρέψουμε παγιωμένες αντιλήψεις για την τέχνη, οπότε θεωρήσαμε την συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ως την κατάλληλη ευκαιρία!» εξηγούν οι μαθητές.

7

Επιχειρήσεις & Know-how

Ελισάβετ Κούτα Ανδρεαδάκη: Η γαστρονομία στην Ελλάδα αποτελεί μια τάση από μόνη της

​Ένας χρόνος, ήδη, με Covid-19 που «χτύπησε» κάθε οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα. Κατά γενική ομολογία, η εστίαση και ο τουρισμός είναι από τους χειρότερα πληττόμενα κλάδους. Πώς βιώνει μια νέα επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης όλο αυτό το δύσκολο, ανασφαλές, ασταθές κλίμα; Το γεγονός πως έγινε πρόσφατα μαμά, μήπως, την οδήγησε σε επαναξιολόγηση της επαγγελματικής της ζωής; Πώς πιστεύει ότι θα είναι η επόμενη του Covid μέρα; Οι απαντήσεις από την κα Ελισάβετ Κούτα Ανδρεαδάκη, ιδρύτρια και Διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Butterfly Stories Food Management.

8

Επιχειρήσεις & Know-how

​Αυτή είναι η μπίζνα μου

Υπάρχουν πολλές σαν αυτή αλλά αυτή εδώ είναι δικιά μου. Η μπίζνα μου είναι ο φίλος μου. Είναι ο χρόνος και η ζωή μου. Είναι το ξενύχτι μου, ο πόνος και το μεράκι μου. Χωρίς εμένα η μπίζνα μου είναι άχρηστη. Χωρίς αυτήν εγώ είμαι λειψός.

9

Ηγεσία & Management

Πώς να απογειώσετε την απόδοση των εργαζομένων σας μέσω των bonus

​Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα bonus, κυρίως χρηματικά, για να αυξήσουν την απόδοση των υπαλλήλων τους. Η συνολική αύξηση της απόδοσης, φέρνει πολλαπλάσια οφέλη στις επιχειρήσεις, από ότι τα bonus που αποδίδουν. Για πολλούς υποψήφιους εργαζομένους, αποτελεί σημαντικό κίνητρο να επιλέξουν μία εργασία που, εκτός από το μισθό, παρέχεται και bonus. Μάλιστα, όταν είναι ικανοποιημένοι, παραμένουν αφοσιωμένοι στην εργασία τους και είναι συνεχώς αποδοτικοί.

10

Καινοτομία & Τεχνολογία

Δρ. Π. Χαραλάμπους: Η 3D εκτύπωση αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο μίας νέας εποχής

Τι ακριβώς είναι η 3D εκτύπωση, ποιες οι εφαρμογές της και ποια τα εμπόδια στην ευρεία χρήση και ενσωμάτωσή της στη βιομηχανία; Ο Δρ. Πασχάλης Χαραλάμπους, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής (ΕΚΕΤΑ), μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τις λύσεις που προτείνει το ερευνητικό έργο Q3D.

13

Ηγεσία & Management

Τα βασικά στοιχεία του ηγέτη

​Ο ηγέτης γεννιέται ή γίνεται; Ένα από τα κλασικά διλήμματα που έχει «βασανίσει» χρόνια τους ειδικούς. Μάλλον και τα δύο είναι η απάντηση. Εξαρτάται για τι επίπεδο ηγεσίας μιλάμε.

15

Επιχειρήσεις & Know-how

Φράσεις πελατών που αγαπάμε να μισούμε: «Εγώ ξέρω!»

​Στις φράσεις πελατών που αγαπάμε να μισούμε Part III, ασχολούμαι με μία φράση που μας «στοιχειώνει» από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, όταν η μητέρα του καθενός μας, μάς έντυνε σαν κρεμμύδι για να μας στείλει σχολείο, αδιαφορώντας πλήρως για την έντονη, ενδυματολογική διαφωνία μας.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr