NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Ο καλύτερος (ίσως) τρόπος για να χαντακώσετε έναν πωλητή

Έχω την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι δεν υπάρχει μόνος ένας αλλά πολύ περισσότεροι τρόποι για να ανακόψετε τη δυναμική ενός καλού πωλητή, στερώντας του το δικαίωμα να κάνει αυτό που γνωρίζει και αγαπάει ο ίδιος καλύτερα: να βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή με τους πελάτες του.

2

Τροχιοδείκτης

«Συναγερμός» στην Ευρώπη από την άνοδο των επιτοκίων στα γερμανικά ομόλογα

Η άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων (treasuries) στις ΗΠΑ στο 1,3% και το πέρασμα των γερμανικών πενταετών ομολόγων σε θετικό έδαφος δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στα ευρωπαϊκά ομόλογα και «συναγερμό» στα υπουργεία Οικονομικών.

3

Επιχειρήσεις & Know-how

Greek Startup Universe: Το διεθνές πρόγραμμα που στηρίζει το τεχνολογικό επιχειρείν

Ο Θάνος Παράσχος και ο Δημήτρης Δημοσιάρης, διοργανωτές του Greek Startup Universe, μιλούν στο epixeiro.gr για την «πολύ ενθαρρυντική» διεθνή παρουσία Ελλήνων στην τεχνολογική startup σκηνή, τις ευκαιρίες, αλλά και τη σημασία της αρχικής ιδέας στην επιχειρηματικότητα, που μπορεί να υποστηριχθεί και μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

4

Επιχειρήσεις & Know-how

Λιγότερα και «διαφορετικής μορφής» τραπεζικά καταστήματα στο μέλλον - Ο ρόλος ATM & POS

Η Γεωργία Μπότσικα, Cluster General Manager Greece & Cyprus της Printec, μιλάει στο epixeiro.gr για την εικόνα που παρουσιάζει η χρήση ATM και POS στην Ελλάδα, εν μέσω πανδημίας, για το μέλλον των τραπεζικών καταστημάτων αλλά και για το θέμα της ασφάλειας στις συναλλαγές, σε μια εποχή που το ecommerce παρουσιάζει σημαντική άνοδο.

5

Επιχειρήσεις & Know-how

Τεχνολογία, η γνώση που θα πρέπει να έχει ο CEO κάθε επιχείρησης

​Oι άνθρωποι φοβούνται αυτό που δεν ξέρουν. Σήμερα είμαστε μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Σε όλες τις επιχειρήσεις, η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρολό. Στην ψηφιακή, αυτή, επανάσταση, οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και δραματικές για τον τρόπο που οι επιχειρήσεις λειτουργούν.

6

Αφιέρωμα

Τα μεγάλα brand μετατρέπουν την Θεσσαλονίκη σε «hub των hub»

​Η Θεσσαλονίκη έχει πρωταγωνιστήσει, τους τελευταίους μήνες, σε μια σειρά σημαντικών επενδύσεων για τη δημιουργία διαφόρων hub, από «ονόματα» που είναι βέβαιο πως, πέρα από τη σημασία της δικής τους στρατηγικής απόφασης για (περαιτέρω) δραστηριοποίηση στη συμπρωτεύουσα, «κινητοποιούν» καινοτόμες δραστηριότητες, ενεργοποιούν συνέργειες και εμπλουτίζουν την αξία της πόλης ως επενδυτικό προορισμό.

7

Αφιέρωμα

Ν. Ευθυμιάδης, Πρόεδρος & CEO ThessINTEC: «Nα σηκωθεί η σημαία της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη»

Οραματίστηκε πριν 20 χρόνια την πόλη της Θεσσαλονίκης ως πόλο έλξης καινοτόμων δραστηριοτήτων, την Θεσσαλονίκη ως κέντρο εξαγωγής γνώσεων, την Θεσσαλονίκη να αγκαλιάζει το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής και να το αξιοποιεί, την Θεσσαλονίκη να συγκεντρώνει από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη επιστήμονες όπου θα μοιράζονταν τις γνώσεις τους, τις ιδέες του και θα τις εφαρμόζουν προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, την Θεσσαλονίκη ως κέντρο που θα προήγαγε τις συνέργειες μεταξύ νεοφυών, ιδιωτικών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων, σήμερα 20 χρόνια μετά το όραμα του Νίκου Ευθυμιάδη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ThessINTEC, όχι μόνο παρέμεινε αναλλοίωτο, αλλά ο χρόνος το δυνάμωσε. 20 χρόνια μετά, ο Νίκος Ευθυμιάδης βλέπει το όραμα να παίρνει σάρκα και οστά.

8

Αφιέρωμα

Στον αστερισμό των Deloitte, Cisco και Pfizer, η Θεσσαλονίκη

Συμφωνίες που θα ανοίξουν το δρόμο, ώστε να εισρεύσουν στην Ελλάδα νέα ιδιωτικά αμερικάνικα επενδυτικά κονδύλια αναμένεται, λίαν συντόμως να υπογραφούν αποκαλύπτει ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βασίλης Καφάτος, απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις κλειδιά στο αφιέρωμα που κάνει το epixeiro.gr με θέμα: Θεσσαλονίκη, Ανάπτυξη σε Πέντε Πυλώνες.

9

Αφιέρωμα

ThessINTEC: Το νέο σπίτι της Καινοτομίας και του Μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη

Μετά από εργώδεις προσπάθειες ετών μιας ομάδας οραματιστών της επόμενης μέρας, μέσω υφιστάμενων δομών (ΕΚΕΤΑ, Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης), με προσεκτικά όσο και αποφασιστικά βήματα και την αρωγή της Πολιτείας, έχει ξεκινήσει και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, η υλοποίηση του πρώτου στη χώρα μας Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς.

10

Τροχιοδείκτης

Norway Wealth Fund : «Βάλτε περισσότερες γυναίκες στα Δ.Σ των εταιρειών»

To νορβηγικό ταμείο έχει ξεκινήσει τη χρονιά με πολλές ακτιβιστικές ενέργειες επί του ζητήματος, προωθώντας το αίτημά του και απειλεί να μην δέχεται επαφές με επιχειρήσεις που δεν έχουν τουλάχιστον 2 γυναίκες στα μέλη των Δ.Σ τους.

11

Επιχειρήσεις & Know-how

Η απόσταση ενώνει: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον online κύκλο του VentureGarden

​Πώς προσαρμόζεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, οι διαδικασίες του οποίου «απαιτούν» φυσική παρουσία, στην εποχή της πανδημίας; Τι αλλαγές υιοθετεί και πώς αυτές «επηρεάζουν» θετικά ακόμη και την επόμενη μέρα, εκείνη της επιστροφής στην κανονικότητα; Και με ποιον τρόπο βοηθά τις ιδέες που αναζητούν στήριξη;

12

Επιχειρήσεις & Know-how

Foresight: Η «εξερεύνηση του μέλλοντος» που έφτασε μέχρι την ελληνική κυβέρνηση

Τι είναι το foresight, πώς βοηθά στην εξερεύνηση του μέλλοντος και πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις ελληνικές επιχειρήσεις. Και γιατί η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση ομάδας Στρατηγικών Προβλέψεων και Προοπτικής Διερεύνησης; Ο Δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, επικεφαλής της μονάδας Προοπτικής Διερεύνησης στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, κάτοχος της Έδρας UNESCO οn Futures Research, μέλος και αναπληρωτής του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας Στρατηγικών Προβλέψεων και Προοπτικής Διερεύνησης, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr.

13

Αφιέρωμα

Νίκος Ταχιάος: Όλα τα σχέδια για το Μετρό Θεσσαλονίκης και οι μετέπειτα στόχοι

Προτιμάει να μιλάει με στοιχεία και έργα, όχι με υποσχέσεις, μάς λέει ο κ. Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ στη συνέντευξή του στο epixeiro.gr. Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, σημειώνει ότι οι επόμενοι στόχοι-σταθμοί είναι οι Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Νεάπολη, αεροδρόμιο και Τούμπα, Χαριλάου. Ταυτόχρονα, εστιάζει σε τρία σημεία: στην εκκρεμότητα της Βενιζέλου, στην ενίσχυση του δικτύου με 15 νέους συρμούς και στην ανάθεση της λειτουργίας του Μετρό σε ιδιώτη πάροχο συναφών υπηρεσιών.

14

Αφιέρωμα

Η Θεσσαλονίκη παράγει καινοτομία που ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο

Συχνά, αναφερόμαστε στην ανάγκη που υπάρχει για στήριξη καινοτόμων ιδεών, ώστε να δημιουργηθούν προτάσεις που θα ξεχωρίσουν σε διεθνές επίπεδο, «προσελκύοντας» κεφάλαια και δημιουργώντας καινούργιες θέσεις εργασίας. Σήμερα, εστιάζουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συζητάμε με τέσσερις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από την πόλη και έχουν καταφέρει -η κάθε μια με τον δικό της τρόπο- να ξεχωρίσουν, ακόμη και στην παγκόσμια αγορά.

15

Επιχειρήσεις & Know-how

Κ. Μητρόπαπας: «Συνδέοντας» αθλητική δραστηριότητα και τουριστική ανάπτυξη

​Εν μέσω Υγειονομικής κρίσης και με τις αθλητικές δραστηριότητες της χώρας καθώς και τον Τουρισμό σε πλήρη αναστολή, συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της diaplous s.s.d.a. ΕΠΕ, μιας εταιρείας Συμβούλων Οργάνωσης και Διοίκησης, Φορέα Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης αλλά και υπό το business unit TRIMORE Sport Events, διοργανωτή αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr