NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Flat Tyres: Ένα γραφείο τουρισμού σε... δύο ρόδες

​Με σπουδές αυτοματισμού στο ΤΕΙ Πειραιά, για κακή του -ή και καλή τελικά- τύχη, ο Σταύρος Πετράκης μπήκε στην αγορά εργασίας στην αρχή της οικονομικής κρίσης. Ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μηδενικές ευκαιρίες σε απόφοιτους χωρίς εμπειρία. Προκειμένου να βιοποριστεί, πέρασε από πολλά επαγγέλματα. Υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, αποθηκάριος, διανομέας, μπουφετζής, σερβιτόρος.

2

Επιχειρήσεις & Know-how

Τα σχολικά «ψέματα» που βλάπτουν την επιχειρηματική σου δραστηριότητα

Είναι σαφές πως το σχολείο σε μαθαίνει πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν στο υπόλοιπο της ζωής σου (αν και σε αυτά ίσως να μην συμπεριλαμβάνονται ορισμένες εξισώσεις). Μήπως όμως υπάρχουν κάποιες «λογικές» που μαθαίνεις στα μαθητικά σου χρόνια, οι οποίες δεν θα σε βοηθήσουν αν θέλεις να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα;

3

Επιχειρήσεις & Know-how

Κι όμως, δεν ξεκίνησαν όλοι οι startupers νεαροί, με παρέα και σε μια νύχτα

​Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από την ίδρυση startups και το ποιες από αυτές εξελίσσονται σε επιτυχημένες. Πολλές από αυτές τις θεωρίες - μύθοι, θα μπορούσε να πει κάποιος - θεωρούνται από πολλούς ως αδιαμφισβήτητες πραγματικότητες. Ίσως, όμως, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

4

Startup

Jorge Sanchez: Ο τομέας του διαστήματος αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης

Με το διάστημα να έρχεται ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο, η Ελλάδα αποκτά, πλέον, τη δική της θερμοκοιτίδα για τη στήριξη ελληνικών startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών. Σήμερα, ο Jorge Sanchez, Director του ESA BIC Greece, μιλάει στο epixeiro.gr για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συγκεκριμένη αγορά στις ελληνικές επιχειρήσεις, τονίζοντας πως «ο τομέας του διαστήματος αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας σε πολλούς τομείς της οικονομίας».

5

Διεθνή

Advent Technologies: Από τα ελληνικά ακαδημαϊκά εργαστήρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ο Βασίλης Γρηγορίου, Chairman και CEO της Advent Technologies, της εταιρείας που ξεκίνησε από την Πάτρα για να φτάσει μέχρι τον Nasdaq και τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, με πελάτες σε Ευρώπη, Κίνα και Αμερική, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τις κυψέλες καυσίμου και το μέλλον της συγκεκριμένης τεχνολογίας - που αφορά στην μετατροπή υδρογόνου και άλλων ανανεώσιμων καυσίμων σε ηλεκτρική ενέργεια.

6

Επιχειρήσεις & Know-how

Για ποιους λόγους αποτυγχάνουν τα νέα προϊόντα

​Σύμφωνα με έρευνες, μόλις το 10% των νέων προϊόντων καταφέρνει τελικά να αποσβέσει το κόστος του και να αποφέρει σημαντικά κέρδη στην επιχείρηση. Το υπόλοιπο 90% είτε εξαφανίζεται είτε απλώς επιβιώνει χωρίς όμως ποτέ να καταφέρει να πιάσει τους στόχους της εταιρείας.

7

Startup

Demium Founder Stories: Doreen Toutikian, CEO και συνιδρύτρια της omgyno

​Το Founder Stories μας φέρνει σε επαφή με επιχειρηματίες και την πορεία που έχουν διανύσει για να δημιουργήσουν μια startup εταιρεία. Αυτή τη φορά μαζί μας είναι η Doreen Toutikian, CEO και συνιδρύτρια της omgyno. Η εταιρεία της με αντικείμενο την τεχνολογία υγείας της γυναίκας (femtech) διαμορφώνει ένα προϊόν επόμενης γενιάς στην αγορά.

8

Καινοτομία & Τεχνολογία

«Επιτακτική» η ανάγκη για μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος των Data Centers

Ο Γιώργος Δριτσάνος, Secure Power VP SEE & IT Director Greece της Schneider Electric, και ο Γιάννης Νούλης, Business Unit Director της Lamda Hellix, μιλούν σήμερα στο epixeiro.gr για τη συνεργασία των δύο εταιρειών, τον τομέα της βιωσιμότητας και τα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπου το Edge Computing και τα Data Centers αποτελούν «ακρογωνιαίο λίθο».

9

Επιχειρήσεις & Know-how

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Επόμενα βήματα, επόμενη μέρα

«Δεν πειράζει, θα μου τα δείξει το Instagram». Νάνσυ, Γυναίκα 35 ετών, μέσος e-shopper, RFM 455, Loves Adidas. ​Έβλεπε κάποια παπούτσια σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, τελειώνει η μπαταρία του κινητού και λέει: «Δε πειράζει θα μου τα δείξει το Instagram». Ωχ. Παρακάτω οι σκέψεις που έκανα αμέσως μετά.

10

Επιχειρήσεις & Know-how

Κρυπτονομίσματα: Τι γίνεται με τη φορολογία των κερδών;

​Τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή ως επενδυτική επιλογή τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα. Τα πλέον διαδεδομένα σε όλους, ψηφιακά νομίσματα, χρησιμοποιούνται ευρέως και ως τρόπος πληρωμής, αλλά και ως επένδυση με σκοπό την άμεση κερδοφορία. Σήμερα τα κρυπτονομίσματα στα οποία επενδύουν τόσο ιδιώτες όσο και εταιρείες, ξεπερνούν των αριθμό των οκτώ χιλιάδων.

11

Franchise

9 χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα εξαιρετικό σύστημα franchise

Ποια είναι τα σημεία εκείνα που διακρίνουν ένα αξιόπιστο και επιτυχημένο σύστημα feanchise; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν περισσότερο προσβάσιμο και αποτελεσματικό για τους υποψήφιους franchisees;

12

Personal Coaching

Πώς να διαχειριστείς τη δυσκολία λήψης αποφάσεων

​Όταν είσαι αντιμέτωπος με έναν τεράστιο όγκο εργασίας, σε κατακλύζει η τεχνολογία και αυξάνεται όλο και περισσότερο το στρες σου, ακόμα και οι πιο ασήμαντες αποφάσεις μπορεί να μοιάζουν δύσκολες. Αυτό το είδος αδυναμίας λήψης αποφάσεων είναι μια ένδειξη ότι βαδίζεις προς το burnout.

13

Επιχειρήσεις & Know-how

Β. Αναγνώστου, Epsilon Net: Συνέπεια, καινοτομία και διορατικότητα το τρίπτυχο της αναπτυξιακής μας πορείας

Η Βάσω Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, το ταλέντο που υπάρχει στην ελληνική αγορά πληροφορικής και την «αναπτυξιακή περίοδο» στην οποία βρίσκεται ο Όμιλος.

14

Επιχειρήσεις & Know-how

Φράσεις πελατών που αγαπάμε να μισούμε: «Θα σας συστήσω σε πολύ κόσμο!»

Πελάτες. Can’t live with them, can’t live without them. Τι συμβαίνει όμως όταν ο πελάτης σας υπόσχεται κάτι μέσω μίας παραχώρησης οικονομικής φύσεως από εσάς; Πρόκειται για το «Θέλω καλύτερη τιμή και θα σας συστήσω σε πολύ κόσμο!». Δεν είναι κακό να θέλουν καλή τιμή.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr