NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Επιχειρηματίες…που πιάνουν τα χέρια τους

Επιχειρηματίες…που πιάνουν τα χέρια τους
19_02_2019

Powered by:
AFI​ Action Finance Initiative, ΑΜΚΕ
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Συνεργεία μηχανών, επισκευές μηχανών θαλάσσης και σκαφών, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μηχανών. Νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακά επαγγέλματα.

Όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται τα τελευταία χρόνια σε επαγγέλματα που περιστρέφονται γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως και στο ίδιο το όχημα ως μέσω διασκέδασης, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καθημερινών μας αναγκών. Τόσο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς της επισκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και στις πωλήσεις μηχανικών μερών “γεννιούνται’’ όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την Ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

H AFI πιστεύει στην αυτοαπασχόληση και γι’ αυτό στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις!

Γνωρίστε μερικούς από τους νέους επαγγελματίες του χώρου που στηρίζει η AFI και εμπνευστείτε από τις επιτυχίες τους.

ΜοτοWorkZ - Σπύρος Ζευγίτης

zevgitis.jpg?mtime=20190218171501#asset:114365

Η εταιρία MotoWorkZ ιδρύθηκε το 2017 από το Σπύρο Ζευγίτη. Ο Σπύρος μετά από χρόνια ενασχόληση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, εντός και εκτός πίστας, δημιούργησε ένα χώρο στον οποίο οι λάτρεις των δίκυκλων, θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οχήματος του. Μια νέα επιχείρηση με φρέσκια ματιά στην συντήρηση και βελτίωση της μοτοσυκλέτας και των αναγκών της σημερινής εποχής. Ο Σπύρος και όλη η ομάδα του, πάνω από όλα δηλώνουν μοτοσικλετιστές και ενεργοί αθλητές στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο απλοί μηχανικοί.

Ο Σπύρος ήρθε σε επαφή με την AFI λαμβάνοντας χρηματοδότηση και συμβουλευτική υποστήριξη. Όπως ο ίδιος εξηγεί, ‘’Το πιο σημαντικό, ήταν η επαφή με τους συμβούλους μέσω της όλης διαδικασίας και η προσωπική γνωριμία μαζί τους για την ανάπτυξη και αποδοχή της ιδέας μας και κατ’ επέκταση της χρηματοδότησης. Η συμβολή της AFI, βοήθησε στην υλοποίηση του οράματος μας, με αποτέλεσμα να δοκιμάζουμε αυτή την στιγμή με αξιοπρέπεια τις δυνάμεις μας πάνω σε κάτι δικό μας και κυρίως σε μια εποχή που η εύρεση κεφαλαίων είναι κυνήγι θησαυρού’’.

Ο Σπύρος και η υπέροχη ομάδα του, σας περιμένουν στο κατάστημα που διατηρεί ο ίδιος στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 102, στον Νέο Κόσμο. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εδώ

Θεοδόσης Ρήγας

RIGAS.jpg?mtime=20190218171829#asset:114367

Ο Θεοδόσης με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σκαφών, δημιούργησε το δικό του συνεργείο επισκευών και ανακατασκευών σκαφών και μηχανών θαλάσσης. Μια μοντέρνα επιχείρηση με σεβασμό προς τον πελάτη για την κάλυψη μια ευρείας γκάμας υπηρεσιών από μηχανολογικές βλάβες μέχρι ανακατασκευή μηχανοστασίου και σκαριού. Ο Θεοδόσης αναζήτησε την χρηματοδότηση του στην ΑFI για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού ώστε να εντάξει στο πελατολόγιο του ένα μεγαλύτερο πλήθος εργασιών και να επεκτείνει τον κύκλο εργασιών του.

Η ομάδα της ΑFI, λειτούργησε όχι μόνο σαν μια πηγή χρηματοδότησης, αλλά και επιπρόσθετα παρέχοντας του ένα συμβουλευτικό πλαίσιο στην διαχείριση των χρηματοροών και στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού του πλάνου.

Ο Θεοδόσης είναι πλέον έτοιμος να υποδεχτεί τους πρώτους του πελάτες, όχι μόνο σαν μηχανικός, αλλά και σαν επιχειρηματίας στον χώρο του, το Power Boat Center στην οδό Χελμού 49 στον Άγιο Στέφανο.

Patrick Hester

patrick-2.jpg?mtime=20190218172205#asset:114368

H Πάτρικ δημιούργησε μια καινοτόμα λύση για να βρεις γρήγορα και φθηνά τα ανταλλακτικά του οχήματός σου. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με βάση την Θεσσαλονίκη, το οποίο εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα και στο οποίο μπορεί κανείς με ευκολία να επιλέξει μεταξύ των φτηνότερων και καλύτερων ανταλλακτικών της αγοράς για το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα. Η ιδέα και η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο Patrick, ο οποίος με 25 χρόνια εμπειρία στο κλάδο ανταλλακτικών αυτοκινήτου είχε το όραμα να δημιουργήσει τη δική του εταιρία, αξιοποιώντας ένα κενό στη συγκεκριμένη αγορά την οποία γνωρίζει σε βάθος. O Patrick μαζί με την υποστήριξη των μεντόρων της AFI, δημιούργησε το επιχειρηματικό σχέδιο και την στρατηγική marketing της επιχείρησης του, με έμφαση στην αξιοποίηση των social media και του διαδικτύου, ως εργαλείο προβολής. Η χρηματοδότηση της AFI, υποστήριξε καταλυτικά στα πρώτα βήματα του Patrick και την ανάπτυξης της επιχείρησης του.

Το partsnetwork.gr , είναι μια από τις πρώτες επιχειρήσεις που έλαβαν την υποστήριξη της AFI και στο site του μπορείτε να βρείτε τα ανταλλακτικά που ψάχνετε.

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014 από την Action Aid Hellas και την Adie International με σκοπό:

  • Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα. Παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροδανείων έως και €12.500 σε ανέργους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που είναι αποκλεισμένοι από άλλες μορφές χρηματοδότησης. Για την εκταμίευση των δανείων συνεργάζεται με τη Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και mentoring μέχρι και την πλήρη αποπληρωμή του δανείου
  • Να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και να κάνει συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του νομικού και θεσμικού πλαισίου γύρω από την επιχειρηματικότητα.


Facebook | Instagram

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr