NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Θεσσαλονίκη: Πρώτο βραβείο στη μαθητική «επιχείρηση» «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Θεσσαλονίκη: Πρώτο βραβείο στη μαθητική «επιχείρηση» «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο Mediterranean Cosmos. Πάνω από 1.000 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ρόδο και την Κρήτη κατέπληξαν με τις καινοτομίες τους και τον επαγγελματισμό τους, το κοινό, τους προσκεκλημένους και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece. Η ατμόσφαιρα κατά την απονομή των βραβείων ήταν ενθουσιώδης και πολύ συγκινητική. Τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλη αγωνία για τα αποτελέσματα και ξέσπασαν σε κλάματα από τη χαρά τους με την ανακοίνωση των βραβείων.

Το 1ο βραβείο της Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2019 του ΣΕΝ/JA Greece κέρδισε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία εφαρμογή, που βοηθάει τον καταναλωτή στις ηλεκτρονικές του αγορές. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να «εντοπίσει» προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της τιμής, με σκοπό να πετύχει την χαμηλότερη. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από τους «Ράδιο Αρβύλα».

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Κρητοβουτιές» από το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών Αποκορώνου Χανίων. Οι «Κρητοβουτιές» είναι ατομικό κρητικό σνακ δυο γευστικών συνδυασμών: κριτσίνια με γεύση μήλου και κανέλας με ντιπ (αλοιφή) ταχίνι και πετιμέζι και κριτσίνια με κρητική γραβιέρα με ντιπ(αλοιφή) πάστα ελιάς, πιπεριά και θυμάρι.Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης μαζί με την επίτιμη Πρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece, Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

To 3ο βραβείο κατέκτησε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Βreath nDrive» από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Πρόκειται για μια συσκευή αλκοστέστ που συνδέεται με τη μίζα του αυτοκινήτου και αν ο οδηγός έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο δεν ανάβει η μηχανή. Τα στοιχεία κάθε οδηγού είναι αποθηκευμένα σε ατομικό μπρελόκ rfid. Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Aργύρης Τζικόπουλος μαζί με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη.

senja_psila.jpg?mtime=20190223140043#asset:115091

Όλες οι μαθητικές επιχειρήσεις είχαν το δικό τους περίπτερο, όπου παρουσίασαν και έθεσαν προς πώληση τα προϊόντα της. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των μαθητών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Σε μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου και θα απονεμηθούν και εκεί 3 βραβεία.

Όλες οι μαθητικές «επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 2-5 Ιουλίου στη Λίλ της Γαλλίας. Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» που πραγματοποιούνται για 14η χρονιά στην Ελλάδα φέτος είναι πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Eπίσης, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» ωθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην καινοτομία, τους δίνει χαρά, ελπίδα και προοπτική για το επαγγελματικό τους μέλλον, ενώ δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας σε ένα έργο απαραίτητο για τα παιδιά και τη χώρα μας.

  • Κύριοι Χορηγοί ΣΕΝ/JA Greece: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, General Mills, The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία, Πρεσβεία Η.Π.Α. στην Αθήνα, Accenture
  • Χορηγοί Εμπορικών Εκθέσεων 2019: The Mall, Mediterranean Cosmos, Mondelēz International, Vision.
  • Χρυσός Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, OPEN BEYOND TV, ΑCTION 24, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr