NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

7 tips για ένα επιτυχημένο franchise στον τομέα της εκπαίδευσης!

7 tips για ένα επιτυχημένο franchise στον τομέα της εκπαίδευσης!

​Η επιχειρηματική δραστηριοποίηση γύρω από τον τομέα της εκπαίδευσης και η πραγματοποίηση αυτής μέσω ενός γνωστού brand φαντάζει ως μια εξαιρετική επιλογή. Ποια είναι όμως τα σημεία που απαιτούν προσοχή; Ακολουθούν 7 tips για ένα πραγματικό επιτυχημένο franchise στην εκπαίδευση!

1. Πριν βάλετε τις τελικές υπογραφές, ερευνήστε

Η έρευνα είναι από τα βασικότερα σημεία πριν την τελική απόφαση και το «κλείσιμο» της συμφωνίας μεταξύ ενός franchisor (εκείνου που παρέχει το franchise) και ενός franchisee (εκείνου που το αγοράζει). Αναζητήστε το ιστορικό του δικτύου, αναλύστε τις επιτυχίες του, μιλήστε με άλλους franchisees και πελάτες. Καθώς έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση εκπαίδευσης, εντοπίστε πιθανά στατιστικά με την πορεία των σπουδαστών, την επιτυχία που παρουσιάζουν σε εξετάσεις, πιστοποιήσεις και πτυχία και δημιουργήστε μια εικόνα γύρω από την φήμη που έχει το brand, τόσο στην περιοχή που σκοπεύετε να δραστηριοποιηθείτε όσο και γενικότερα.

2. Αναζητήστε τον κατάλληλο χώρο

Ο χώρος που θα επιλέξετε για τη στέγαση ενός φροντιστηρίου είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αυτός θα πρέπει να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, με την κατάλληλα πρόσβαση, παρέχοντας τις απαραίτητες δυνατότητες και ακολουθώντας τις προδιαγραφές που ορίζονται από το νόμο. Για την Ελλάδα, οι σχετικές προδιαγραφές αδειοδότησης έχουν οριστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Παράλληλα, βρείτε ποιος είναι ο ανταγωνισμός και αναζητήστε, με τη βοήθεια και του franchisor, τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, λάβετε προτάσεις για άλλες.

3. Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για όλους

Τόσο η αρχική όσο και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού από τον franchisor είναι ζητούμενο για μια επιχείρηση εκπαίδευσης που δημιουργείται μέσω του συστήματος του franchise. Με τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, όχι μόνο το «εξοπλίζετε» με όλα εκείνο που απαιτούνται για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το εκπαιδευτικό έργο, αλλά τους αποδεικνύετε την αξία και την προσοχή που τους δίνετε. Την ίδια στιγμή, η παροχή συνεχούς εκπαίδευσης από τον franchisor αποτελεί απόδειξη της εστίασης του στη βέλτιστη και ποιοτική ανάπτυξη του δικτύου που φέρει την υπογραφή του.

4. Το marketing οδηγεί στην επιτυχία

Το σωστό marketing είναι απαιτούμενο για κάθε franchise. Ο franchisor θα πρέπει να σας δώσει όλα εκείνα τα εργαλεία που απαιτούνται για την αποτελεσματική προβολή της επιχείρησης, παρουσιάζοντας σας - όπως είδαμε και παραπάνω - τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τους τρόπους για περαιτέρω προώθηση των υπηρεσιών. Το αποτελεσματικό marketing θα οδηγήσει στην αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης και στη γρήγορη απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου που θα επενδύσετε για να πάρετε το κλειδί της επιχείρησης.

5. Οι πλούσιες υπηρεσίες είναι ζητούμενο της εκπαίδευσης

Όπως είναι φυσικό, μια επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένη γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις, παρέχοντας μια γκάμα υπηρεσιών. Ερευνήστε τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το franchise, λαμβάνοντας και την απαραίτητη ενημέρωση από τον franchisor. Σήμερα, στον τομέα της εκπαίδευσης, υπάρχουν δυνατότητες για λειτουργία φροντιστηρίου γύρω από τις ξένες γλώσσες, τη μέση εκπαίδευση και την πληροφορική. Η έρευνα και η καθοδήγηση που θα λάβετε θα σας δείξουν ποια (ή ποιες) είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

6. Απαιτείται εξαιρετική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών

Για ένα επιτυχημένο franchise, απαιτείται μια αμοιβαία συνεργασία και σχέση μεταξύ του franchisor και του franchisee, τέτοια που να επικεντρώνει ταυτόχρονα στην ανάπτυξη και των δύο μερών. Ο franchisor θα πρέπει να «ακούει» τον francisee και να τον καθοδηγεί στις οποίες πιθανές δυσκολίες προκύψουν στην πορεία, προσφέροντας του τόσο τα απαραίτητα εγχειρίδια όσο και βοήθεια γύρω από την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Είναι αυτονόητο πως ο franchisee θα πρέπει να έχει από την αρχή στα χέρια του κάθε απαιτούμενη πληροφορία (νομική ή άλλου είδους) για την επιχείρηση που θα ανοίξει.

7. Πάνω από όλα, πάθος για αυτό που (θα) κάνετε

Σε κάθε περίπτωση, όπως για κάθε επιχείρηση, η επιτυχία ενός franchise κρίνεται τόσο από την αποφασιστικότητα σας όσο και από την όρεξη σας να δουλέψετε για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερος και παρουσιάζει πλέον εξαιρετικό ανταγωνισμό, οπότε θα πρέπει να είστε εφοδιασμένος με πάθος και όρεξη για να φέρετε ζητούμενα αποτελέσματα. Τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για τους σπουδαστές αυτής, οι οποίοι αναζητούν από εσάς τα εφόδια που θα τους χρειαστούν στην επαγγελματική τους (και όχι μόνο) σταδιοδρομία.



Στην Ελλάδα, τα So Easy Education είναι ο μόνος όμιλος που παρέχει ολιστική κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών με πολλαπλές και ευέλικτες δυνατότητες franchising στην εκπαίδευση. Συνδυάζοντας τρία brands, στις ξένες γλώσσες (So Easy), στην πληροφορική (Easy.Win.net.) και στη μέση εκπαίδευση/σχολική μελέτη (ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ), αποτελεί μια ολοκληρωµένη λύση πολυεκπαιδευτηρίου, με 12.000 εγγραφές ετησίως και 952 καθηγητές.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr