NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Νέοι σχεδιαστές επιχειρούν στο χώρο της μόδας

Νέοι σχεδιαστές επιχειρούν στο χώρο της μόδας
15_03_2019

Powered by:
AFI​ Action Finance Initiative, ΑΜΚΕ
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories, Χρηματοδότηση

Η βιομηχανία της μόδας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους παγκοσμίως με τζίρους δισεκατομμυρίων και μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια οικονομία.

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε , όταν ακούτε το συνδυασμό των λέξεων μόδας και σχεδιαστής είναι η Ιταλία, επώνυμες μάρκες και οι διάσημοι οίκοι της, τότε σίγουρα δεν είστε σωστά ενημερωμένοι. Γιατί εδώ στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν επαγγελματική και δημιουργική διέξοδο στον σχεδιασμό ρούχων και στο εμπόριο τους.

Η Αfi έχει υποστηρίξει έμπρακτα τον κλάδο της μόδας και σας παραθέτουμε τρεις νέους σχεδιαστές στους οποίους αξίζει μια λαμπρή πορεία.

Κατερίνα- TIKTO Athens

Katerina-TIKTO.jpg?mtime=20190314135059#asset:117553

Η Κατερίνα δημιούργησε την πρώτη δική της συλλογή το 2017, ξεκινώντας το brand Tikto και χαρίζοντας ένα καλοκαιρινό και συνάμα νησιώτικο στυλ στα ρούχα της. Η πρώτη της συλλογή σημείωσε μεγάλη επιτυχία με πωλήσεις τόσο σε Ελληνικά κοσμοπολίτικα νησιά, όσο και στο εξωτερικό (Ντουμπάι-Μονακό). Η συλλογή όπως μας εξηγεί η ίδια η δημιουργός της, γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη της για δημιουργία, αλλά και ως αποτέλεσμα ενός πάθους για την σύγχρονη μόδα. Η ΑFI διέκρινε το όραμα της από την πρώτη στιγμή και υποστήριξε το project της. Στάθηκε δίπλα της τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης, όσο και σε συμβουλευτική υποστήριξη. Στο site της , θα μπορέσετε να έχετε μιας ολοκληρωμένη εικόνα των δημιουργιών της και αμέσως θα καταλάβετε γιατί οι Έλληνες σχεδιαστές βρίσκουν όλο και περισσότερες θέσεις στα ράφια διεθνών εκθέσεων και επιλεγμένων μαγαζιών με ρούχα.

Κέλλυ & Κατερίνα- Baroos Swimwear

Kelly-Baroos.jpg?mtime=20190314135238#asset:117554

‘Ba roos σημαίνει «υπέροχα» στα χαβανέζικα, όπως ακριβώς πρέπει να αισθάνεται κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να επιλέξει το μαγιό της για το καλοκαίρι, και αυτό πετυχαίνουν τα Baroos Swimwear’’. Αυτό μας εξηγούν η Κέλλυ και η Κατερίνα καλώντας μας να επισκεφτούμε το site τους για να δούμε την συλλογή γυναικείων μαγιό που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες.

Πίσω από αυτό το νέο και πολύ ζωντανό brand, βρίσκονται δυο δυναμικές γυναίκες, οι οποίες αποφάσισαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους στο σχέδιο και στη γραφιστική με την αγάπη τους για τη μόδα και να σχεδιάσουν μαγιό που διακρίνονται για τα ξεχωριστά prints και τις καθαρές γραμμές τους που αγκαλιάζουν αρμονικά το σώμα. Η φετινή συλλογή των Baroos έχει τον τίτλο «Μαδαγασκάρη» και είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της χώρας και τις εναλλαγές των τοπίων της.

Η Κέλλυ και η Κατερίνα χρηματοδοτήθηκαν από την ΑFI, αλλά όπως οι ίδιες μας εξηγούν το πιο σημαντικό δεν ήταν αυτό: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να γνωρίζεις ανθρώπους και να πιστεύουν στην ιδέα σου, τόσο, ώστε να θέλουν να σε βοηθήσουν. Η ομάδα της AFI πέρα από την χρηματοδότηση, παρείχε και παρέχει σημαντικές επιχειρηματικές συμβουλές για ένα σωστό "business plan". Πια έχει χτιστεί μια γερή σχέση εμπιστοσύνης. Η υποστήριξή της μας δίνει την ασφάλεια να συνεχίζουμε για το όραμα μας

Νίκος Αλιάζης

Aliazis-photo-epixeiro.jpg?mtime=20190314135429#asset:117555

Ένα ακόμη τρανό παράδειγμα της νέας γενιάς σχεδιαστών είναι ο Νίκος Αλιάζης. Ο Νίκος, σχεδιάζει και δημιουργεί νυφικά και βραδινά φορέματα, φροντίζοντας να δώσει μια νεανική και ταυτόχρονα κομψή προσέγγιση σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή μιας γυναίκας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε γνωστά περιοδικά του εξωτερικού όπως η Vogue Ιtaly και το L’officel , ενώ έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις για την πρωτοτυπία και την ποιότητα της συλλογής του. Η ΑFI αποτέλεσε μόνο το σκαλί για να φτάσει στο κομμάτι της αυτό-απασχόλησης και να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση. Η επιμονή του και το ταλέντο, έδειχναν από την πρώτη στιγμή την επιτυχία του εγχειρήματος του. Πέρα από χρηματοδότηση, η ΑFI, πρόσφερε σημαντική βοήθεια στο κομμάτι του business plan του για να συντελέσει με ασφάλεια τα πρώτα του βήματα.

Ένας ταλαντούχος σχεδιαστής που σας προσφέρει μια απλόχερη ματιά στον κόσμο του, εδώ

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014 από την Action Aid Hellas και την Adie International με σκοπό:

  • Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα. Παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροδανείων έως και €12.500 σε ανέργους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που είναι αποκλεισμένοι από άλλες μορφές χρηματοδότησης. Για την εκταμίευση των δανείων συνεργάζεται με τη Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και mentoring μέχρι και την πλήρη αποπληρωμή του δανείου
  • Να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και να κάνει συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του νομικού και θεσμικού πλαισίου γύρω από την επιχειρηματικότητα.


Facebook | Instagram

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr