NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Το ΞΕΕ παρουσίασε «τον πρώτο ελληνικό startup accelerator αποκλειστικά για τον τουρισμό»

Το ΞΕΕ παρουσίασε «τον πρώτο ελληνικό startup accelerator αποκλειστικά για τον τουρισμό»

Ο CapsuleT, «ο πρώτος ελληνικός επιταχυντής αποκλειστικά για τον τουρισμό», παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς και που παρακολούθησε το epixeiro.gr.

Η νέα δράση του Ξ.Ε.Ε. στοχεύει να φέρει «κοντά» τα ξενοδοχεία με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα «προκειμένου να παραχθεί υπεραξία για τα δύο μέρη και την χώρα». Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Βασιλικός, το «restart» που απαιτεί η χώρα, «για να γίνει με επιτυχία πρέπει να στηριχθεί στις υγιείς δυνάμεις. Με βάση αυτήν την παραδοχή» γεννήθηκε και η ιδέα του CapsuleT.

«Ενώνουμε τον εθνικό πρωταθλητή, τον τουρισμό, ο οποίος δημιουργεί ανάπτυξη, εισόδημα και ευκαιρίες απασχόλησης, με το ζωντανό κύτταρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Απευθύνω πρόσκληση προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία, όπως μερικοί το έχουν ήδη κάνει» τόνισε ο κ. Βασιλικός, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι η εξωστρέφεια και πως αποτελεί «μια μακροπρόθεσμη δέσμευση απέναντι στην startup community», όχι ένα «πυροτέχνημα».

capsulet2.jpg?mtime=20190410221215#asset:121051

Η διευθύντρια του accelerator, Κατερίνα Σαριδάκη, παρουσίασε το πρόγραμμα και τις σχετικές δράσεις. Σύμφωνα με την ίδια, το «T» στην ονομασία συμβολίζει τον τουρισμό, την τεχνολογία και το ταξίδι, με τον επιταχυντή να στοχεύει κυρίως στο να εντάξει ελληνικές startups τεχνολογίας, έχοντας το βλέμμα προς το εξωτερικό, επιδιώκοντας συνεργασίες και προώθηση των startups έξω από την χώρα. «Αποστολή μας η παροχή και η πρόσβαση ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευκαιριών προβολής και διασύνδεσης των εταιρειών» πρόσθεσε η επικεφαλής του νέου accelerator.

capsulet3.jpg?mtime=20190410221306#asset:121052

Ο επιταχυντής θα στεγαστεί σύντομα σε έναν χώρο στην Καλλιθέα, ο οποίος και θα χρησιμοποιείται δωρεάν από τις startups που θα ενταχθούν. Σημειώνεται πως οι εταιρείες θα μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν, καθώς δεν προβλέπεται κάποια οικονομική σχέση. Η ένταξη τους θα προκύπτει μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης που θα απαιτείται.

Το πρώτο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί είναι η πλατφόρμα ιδεών (idea platform), προάγγελος του επιταχυντή, που θα τρέχει μια φορά τον χρόνο και στο οποίο «νέοι φοιτητές, απόφοιτοι, άνεργοι και startups που είναι σε πολύ αρχικό στάδιο» θα μπορούν να δουλέψουν νέες ιδέες στον τουρισμό. Το βασικό πρόγραμμα θα είναι, φυσικά, ο επιταχυντής. Τρίμηνης διάρκειας, με δύο κύκλους ετησίως (για φέτος θα γίνει ένας, που θα ξεκινήσει σύντομα) ενώ θα παρέχονται και διάφορες υπηρεσίες αλλά και ευκαιρίες χρηματοδότησης και διασύνδεσης προς τις startups.

capsulet1.jpg?mtime=20190410221057#asset:121050

Στη σκηνή, ως κεντρικός ομιλητής, βρέθηκε και ο Itai Green, Ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Innovate-Israel, όπως επίσης και Ιδρυτής του Israel Travel Tech Startups Community (ITTS). Ο κ. Green, «αναγνωρισμένος επιχειρηματίας και σημαντικό μέλος του startup οικοσυστήματος στο Ισραήλ», μοιράστηκε με το κοινό τη γνώση και εμπειρία του σχετικά με τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο.

capsulet5.jpg?mtime=20190410221732#asset:121055

Στους στόχους του ΞΕΕ είναι να καταφέρει ο accelerator να υποστηρίξει, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, 65 startups, να υλοποιηθούν 5 κύκλοι acceleration και 3 Idea Platform, να εκπαιδευτούν πάνω από 300 συμμετέχοντες που θα περάσουν από τα προγράμματα, να δημιουργηθούν 20 νέα επιχειρηματικά σχήματα μέσα από το Idea Platform και να δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 νέες θέσεις εργασίας μέσα από τις προαναφερθείσες διαδικασίες. Σημειώνεται πως, όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, ένας από τους συνεργάτες του προγράμματος θα είναι και η Google.

Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων του CapsuleT θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ Σεπτέμβριο - Νοέμβριο θα «τρέξει» κανονικά το πρόγραμμα, στους χώρους του στην Καλλιθέα. Αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις για τις αιτήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr