NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Huawei καταδικάζει τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά

Η Huawei καταδικάζει τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά
16_05_2019 | 11:14 16_05_2019 | 11:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump επικαλέστηκε την Τετάρτη λόγους έκτακτης εθνικής ανάγκης, προχωρώντας στο μπλοκάρισμα συναλλαγών που περιλαμβάνουν τεχνολογία πληροφοριών ή επικοινωνιών που «θέτουν έναν απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Μετά την εξέλιξη, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την προσθήκη της Huawei Technologies και των θυγατρικών της στον κατάλογο οντοτήτων του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS), καθιστώντας πιο δύσκολο για τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα να συνεργαστεί με εταιρείες των ΗΠΑ.

Η προσθήκη σημαίνει ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ δεν μπορούν να πουλήσουν ή να μεταφέρουν τεχνολογία στην Huawei χωρίς άδεια από την BIS. Αυτό θα μπορούσε να δυσκολέψει την επιχειρηματική δραστηριότητα της Huawei, καθώς εξαρτάται από ορισμένους προμηθευτές εξαρτημάτων από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Donald Trump υποστήριξε την απόφαση, η οποία θα «εμποδίσει την αμερικανική τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί από οντότητες που ανήκουν στο εξωτερικό με τρόπους που ενδεχομένως υπονομεύουν τα συμφέροντα της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας ή της εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross.

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την αμερικανική κυβέρνηση και να καταλήξουμε σε αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των προϊόντων"».

Πρόσθεσε, παράλληλα, πως «ο περιορισμός της Huawei από την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεν θα κάνει την χώρα πιο ασφαλής ή ισχυρότερη. Αντίθετα, αυτό θα χρησιμεύσει μόνο για τον περιορισμό των ΗΠΑ σε κατώτερες και ακόμα πιο ακριβές εναλλακτικές λύσεις, αφήνοντας τις να υστερούν στο 5G και τελικά να βλάψει τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των καταναλωτών».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr