NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

PARSEC: 2,5 εκατ. ευρώ σε startups και ΜμΕ για τον τομέα του «earth observation»

PARSEC: 2,5 εκατ. ευρώ σε startups και ΜμΕ για τον τομέα του «earth observation»

Η εμφάνιση νέων τεχνολογιών βασισμένων στη γεωσκόπηση, καθώς και οι δυνατότητες του Big Data, ανοίγουν την ευκαιρία ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Προκειμένου να δοθεί στις νεοσύστατες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η αναγκαία πρόσβαση στο κεφάλαιο, τη γνώση, τις αγορές και την τεχνολογία, το project PARSEC ξεκινά έναν «ολιστικό επιταχυντή» επικεντρωμένο σε τρεις αναδυόμενους τομείς: τρόφιμα, ενέργεια και περιβάλλον.

Μετά από τους επιτυχημένους επιταχυντές ΚΑΤΑΝΑ και DIATOMIC, το νέο έργο θα παρέχει στους καινοτόμους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στους καθορισμένους τομείς, οικονομική υποστήριξη, καθώς επίσης και καθοδήγηση αλλά και πρόσβαση στη νέα τεχνολογία. Το έργο ξεκίνησε τον Μάιο και η Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή θα ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου της τρέχουσας χρονιάς.

Το PARSEC είναι ένα ευρωπαϊκό project που φιλοδοξεί να προσφέρει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις και στις ΜμΕ τα απαραίτητα μέσα για την ανάπτυξη και τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται στο «Earth Observation».

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιτάχυνσης, το οποίο θα προσφέρει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ στους αιτούντες, παράλληλα με coaching, κατάρτιση και υποστήριξη για είσοδο στην αγορά. Οι δραστηριότητες του PARSEC ξεκίνησαν επίσημα στις 21 Μαΐου 2019 στις Βρυξέλλες και θα λειτουργήσουν για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr