NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Δεν πειράζει να είσαι άπειρος: Σημασία έχει πόσο θέλεις να μάθεις και τι κάνεις για αυτό

Δεν πειράζει να είσαι άπειρος: Σημασία έχει πόσο θέλεις να μάθεις και τι κάνεις για αυτό

Άκουσα πρόσφατα έναν από τους επενδυτές με τους οποίους μιλάω κατά καιρούς, να συζητάει για την πρώτη μας γνωριμία με ένα τρίτο άτομο. Μετά από το πρώτο μας pitching event, ακολουθούσαν «one to one sessions» μαζί του και το ενδιαφέρον του το είχε κεντρίσει μία άλλη ομάδα (όπου πλέον έχουν επενδύσει ως fund). Ας πούμε πως είναι ο Χ. Ο Χ, λοιπόν, έλεγε πως όταν με είδε τότε, για πρώτη φορά, πριν ένα χρόνο και κάτι, έκανα κάτι καταπληκτικό (για αυτόν καταπληκτικό, για εμένα κλασική συμπεριφορά Σουζάνας).

Καθόταν, λοιπόν, με την ομάδα σε ένα καναπέ στο χώρο του OKThess και συζητούσαν για τις επενδύσεις. Εκεί ήταν και ο Κουρτέσης και ο Παπανώτας. Πόσο συχνά βλέπεις σε ένα τραπέζι μια δυνατή ομάδα, έναν επενδυτή και δυο από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες της χώρας; Καθόμουν δίπλα στον καναπέ και - κυριολεκτικά - είχα στήσει αφτί. Ένιωθα πάρα πολύ άσχημα που κρυφάκουγα, αλλά είχε τόσο ενδιαφέρον να τους ακούω. Ρουφούσα κάθε ερώτηση και απάντηση. Παρατηρούσα το στήσιμο, το ύφος, τα πάντα. Προφανώς και με είχαν καταλάβει οι υπόλοιποι, αλλά με άφηναν να κρυφακούω. Έλεγα μέσα μου «εντάξει, ρεζίλι, αλλά πως αλλιώς θα μάθω αν όχι από την πηγή;»

Νόμιζα πως αυτό που έκανα ήταν κακό, ότι χαλούσα την εικόνα μου. Ότι έδειχνα πόσο άπειρη ήμουν - για να μην πω περίεργη. Αλλά ήθελα να μάθω. Και παρά τα κόμπλεξ μου, ανάγκασα τον εαυτό μου να μείνει εκεί να «ρουφήξει» τα πάντα. Ήταν, στο κάτω κάτω, η πρώτη μου αληθινή επικοινωνία και συνάντηση με αληθινό επενδυτή. Άλλωστε, μέχρι τότε, η λέξη «επενδυτής» ήταν για εμένα το ίδιο με την λέξη «εξωγήινος», υπό την έννοια ότι δεν είχα ιδέα εάν υπάρχει και, αν υπήρχε, που βρισκόταν και πως θα τον έβρισκα. Η Grekaddict ήταν ακόμα στα σπάργανα.

Ένα χρόνο μετά, έχω ακούσει τον coach μου να λέει ότι αυτό ακριβώς ήταν που τους έκανε απόλυτα θετική εντύπωση πάνω μου, από την πρώτη στιγμή. Το ποσό ήθελα να μάθω, το ποσό hustler ήμουν. Συμπέρασμα; Δεν πειράζει να είσαι άπειρος. Δεν πειράζει να μην είσαι έτοιμος για κάτι. Δεν πειράζει να μην έχεις καν τις γνώσεις. Σημασία έχει πόσο θέλεις να μάθεις και τι κάνεις για να μάθεις. Σημασία έχει να ξεπερνάς τον εαυτό σου, τους φραγμούς σου, τις ντροπές σου και να είσαι εκεί, «κέρβερος» για το όνειρο σου.

Ο κόσμος εκτιμάει τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και «ρουφάνε» σαν σφουγγάρι τη νέα γνώση. Ο κόσμος αναγνωρίζει το πάθος και την αποφασιστικότητα. Ο κόσμος επιβραβεύει αυτούς που δεν αφήνουν την τύχη τους, αλλά την πιάνουν από τα μαλλιά μέχρι να τα καταφέρουν. Σήμερα, ένα χρόνο και έξι μήνες μετά, έχω μιλήσει πλέον με όλα τα γνωστά επενδυτικά ταμεία. Με ξέρουν όλοι με το μικρό μου και έχουμε καταπληκτικές σχέσεις. Αυτό που ήταν παλιά «εξωγήινος», είναι σήμερα μια πραγματικότητα και μια καθημερινότητα. Και extra tip: Έλα και εσύ να δουλέψεις στο Found.ation, μπαινοβγαίνουν πολλοί τέτοιοι «εξωγήινοι» αν θέλεις να πετύχεις κάποιον.

Εν κατακλείδι, κάτι που έκανα και ένιωθα πάρα πολύ άσχημα για αυτό, τελικά αποδείχθηκε πως ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω! Σε κάθε περίπτωση, μην ντρέπεσαι! Άκου, μάθε, μίλα! Είσαι υπεύθυνος της μοίρας σου, πιάσε την από τα μαλλιά σε κάθε ευκαιρία και θα δεις πως θα σου «κάτσει» και αυτή!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr