NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Β. Σπανάκης: Ξέρουμε πώς να μειώσουμε τους φόρους, τις εισφορές και να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή

Β. Σπανάκης: Ξέρουμε πώς να μειώσουμε τους φόρους, τις εισφορές και να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή

Ο Βασίλης Σπανάκης, οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β3 περιφέρεια του νοτίου τομέα της Αθήνας, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να θέσετε υποψηφιότητα για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο; Και ποιο το όραμα σας για την χώρα μας;

Ασχολούμαι από μικρό παιδί με τα κοινά. Προέρχομαι από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και γαλουχήθηκα με τα ιδεώδη της. Ήμουν υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ.) της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου και αργότερα ενεργό στέλεχος της Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ. Το 2016, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκα Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβα Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχα έως τον Ιανουάριο του 2019. Μετά από όλη αυτήν την διαδρομή, στα 43 μου χρόνια νιώθω έτοιμος να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου από τη θέση του Βουλευτή. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος, έπαιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γνωρίζω τον Πρόεδρο πολλά χρόνια, πριν ακόμη κατέβει ως υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί, ξέρω ότι είναι ο πρωθυπουργός που έχει ανάγκη η Ελλάδα, σε αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή, για να κάνει το γενναίο άλμα προς το μέλλον. Το προσωπικό όραμά μου για τη χώρα είναι να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας.

spanakis_interview2.jpg?mtime=20190704193630#asset:132111

Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι τα μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα;

Η χαμένη αξιοπιστία της οικονομίας. Οι επενδυτές δεν έχουν ούτε την εμπιστοσύνη, ούτε τα κίνητρα για να έρθουν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα μας. Από την άλλη, η ανάπτυξη αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για να βγει η Ελλάδα από τη μιζέρια. Εμείς ξέρουμε πώς να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο, ξέρουμε πώς να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή και να αποκαταστήσουμε τη ρευστότητα. Δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να κάτσουμε στην καρέκλα της εξουσίας, τη ζητάμε για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στο μέλλον που αξίζει σ’ εμάς και τα παιδιά μας.

Ως πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, ποια η γνώμη σας για την σημερινή φορολογική πολιτική; Ποιες οι προτάσεις σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του, έφερε στην Ελλάδα δύο πρωταθλήματα: της υπερφορολόγησης και της φοροδιαφυγής. Οι δικές μου προτάσεις ταυτίζονται με αυτές του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μειώσεις φόρων και εισφορών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης, συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, διατηρώντας στο 6% τον υπερμειωμένο συντελεστή, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και, παράλληλα, πάταξη της γραφειοκρατίας με μέτρα όπως η καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής και η θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης.

Ποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί ότι τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης μας, θα ψηφιστούν τρία κρίσιμα νομοσχέδια, ανάμεσά τους και το φορολογικό. Στόχος μας είναι, από τις αρχές του 2020, να αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τόσο στο πεδίο των επενδύσεων όσο και στα εισοδήματα όλων των Ελλήνων. Είναι μικρό το διάστημα, αλλά είμαστε πανέτοιμοι για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας από τις 8 Ιουλίου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, για αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει μια ισχυρή και καθαρή νίκη η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή.

Επικεντρώνοντας στην επιχειρηματικότητα, ποια η γνώμη σας για την συνεισφορά του τομέα στην ελληνική οικονομία αλλά και για το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέφερε ένα σκληρό πλήγμα στην επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον για τους επενδυτές και παράλληλα ενοχοποίησε στη συνείδηση των πολιτών κάθε τι που σχετίζεται με αυτήν. Εμείς θα δώσουμε στους επιχειρηματίες τα κίνητρα και θα δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία. Εκείνοι, από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, να αμείβουν δίκαια τους εργαζόμενους, να προσφέρουν επιβράβευση στους ικανούς. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό επενδυτικό προορισμό; Πώς μπορεί να γίνει «ελκυστική» σε αυτόν τον τομέα;

Φυσικά και μπορεί. Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει κορυφαίος επενδυτικός προορισμός, αλλά χρειάζεται μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και τον κατάλληλο ηγέτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το όραμα και τις ικανότητες, η Νέα Δημοκρατία διαθέτει το πλάνο και τους ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, βάζοντας κάποιος υποψηφιότητα, υπάρχει και η περίπτωση να μην εκλεγεί, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για εσάς, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Όπως σας είπα, ασχολούμαι με τα κοινά και με την Νέα Δημοκρατία από μικρό παιδί και αυτό θα συνεχίσω να κάνω την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να συμπληρώσω το εξής: Έχω τρέξει σε 4 Μαραθώνιους, εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό που έμαθα ως Μαραθωνοδρόμος είναι ότι όσο κοπιαστική κι αν είναι η διαδρομή, όλοι μπορούμε να τερματίσουμε. Γι αυτό κι εγώ, μέχρι τις 7 Ιουλίου είμαι συγκεντρωμένος στον στόχο μου, που είναι ο τερματισμός στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr