NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η Microsoft επενδύει 1 δις δολάρια για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft επενδύει 1 δις δολάρια για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωράει στην επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην εταιρεια OpenAI που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, με τις δύο να σχηματίζουν μια πολυετή συνεργασία για την ανάπτυξη υπερυπολογιστικών τεχνολογιών γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η OpenAI ιδρύθηκε το 2015 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τους επενδυτές Sam Altman, Peter Thiel και τον συνιδρυτή του LinkedIn, Reid Hoffman. Νωρίτερα φέτος, ο όμιλος δημιούργησε μια κερδοσκοπική οντότητα για να προβεί σε εξωτερικές επενδύσεις.

Η OpenAI αναφέρει ότι η επένδυση της Microsoft θα τη βοηθήσει στην ανάπτυξη «artificial general intelligence» ή AGI. Αυτή αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο του συγκεκριμένου τομέα και θα σήμαινε ότι το εκάστοτε σύστημα πληροφορικής θα μπορούσε να κυριαρχήσει σε ένα θέμα στον ίδιο ή σε μεγαλύτερο βαθμό από τους ανθρώπους - και να κυριαρχήσει και σε περισσότερα πεδία από κάθε άνθρωπο.

«Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η AGI να αναπτυχθεί με ασφάλεια και τα οικονομικά οφέλη της να διανέμονται ευρέως» δήλωσε ο Altman. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ότι η Microsoft μοιράζεται αυτό το όραμα».

Η Microsoft δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν από κοινού νέες τεχνολογίες AI γύρω από την cloud computing της Microsoft, το Azure.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr