NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δήμας: Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα για την έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα

Δήμας: Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα για την έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα

«Το περιοδικό Nature παρουσίασε μια "αγιογραφία" για την Έρευνα κ την Καινοτομία στην Ελλάδα. Με επιστολή μου παρουσίασα τα πραγματικά δεδομένα. Δεσμεύτηκα για αξιοκρατία, διαφάνεια κ απαλλαγή των Ερευνητών από τη γραφειοκρατία»

Αυτό αναφέρει, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετικά στατιστικά γύρω από το θέμα της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτά και όσον αφορά στη θέση της, η χώρα μας κατατάσσεται 18η ανάμεσα σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο δείκτη έντασης δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη, 20η σε 28 χώρες της Ε.Ε. στον ευρωπαϊκό δείκτη καινοτομίας, 28η σε 28 χώρες της Ε.Ε. στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για καινοτομία και 129η σε 137 χώρες στη συνεργασία πανεπιστημίων - βιομηχανίας στην έρευνα και ανάπτυξη.

«Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο, η Ελλάδα επενδύει σημαντικά ποσά σε ερευνητικά κέντρα κ παράλληλα δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να χρηματοδοτεί την Έρευνα στη χώρα. Θα κάνουμε ότι απαιτείται, προκειμένου να πιάσει τόπο το κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη.

H δημόσια χρηματοδότηση απαιτεί συγκεκριμένους στόχους, συνεχή αξιολόγηση των Ερευνητικών Κέντρων / Τεχνολογικών φορέων, αλλά κυρίως αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την εξέλιξη της κοινωνίας». τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως το περιοδικό Nature είχε δημοσιεύσει, πριν από μερικές εβδομάδες, άρθρο με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχασε τις εκλογές, αλλά οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις στην έρευνα αξίζει να διατηρηθούν», αναφερόμενο στα επιτεύγματα της απερχόμενης κυβέρνησης στην έρευνα, σημειώνοντας «ότι έγιναν εν μέσω δριμείας οικονομικής κρίσης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr