NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Εξαγορά startup που επιτρέπει τον έλεγχο υπολογιστών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Facebook: Εξαγορά startup που επιτρέπει τον έλεγχο υπολογιστών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Σε ανακοίνωσή της, χθες Δευτέρα, η Facebook γνωστοποίησε την εξαγορά της CTRL-labs, νεοφυούς επιχείρησης με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ειδικεύεται στο να επιτρέπει στους ανθρώπους τον χειρισμό υπολογιστικών συστημάτων με τη χρήση του εγκεφάλου.

Η CTRL-labs θα αποτελέσει μέρος του Facebook Reality Labs, του τμήματος του ομίλου που δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη «έξυπνων γυαλιών» επαυξημένης πραγματικότητας (augmented-reality). Το μέγεθος της συμφωνίας εξαγοράς κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατομμυρίων δολαρίων (454 εκατ. ευρώ) και ενός 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (909 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το CNBC.

Σε ανάρτηση του με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο αντιπρόεδρος του τμήματος AR/VR (Augmented Reality/Virtual Reality), Andrew Bosworth, δήλωσε πως «τεχνολογία τέτοιου είδους έχει τη δυνατότητα να ανοίξει νέα δημιουργικά μονοπάτια και να επαναπροσδιορίσει εφευρέσεις του 19ου αιώνα στο κόσμο του σήμερα».

«Απώτερος στόχος της τεχνολογίας που ανέπτυξε η CTRL-labs συνιστά η χρήση περικάρπιου το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές τους» συμπληρώνει ο κ. Bosworth.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr