NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Χρηματοδότηση 17 εκατ. δολαρίων για την Netdata του Έλληνα Κώστα Τσαούση

Χρηματοδότηση 17 εκατ. δολαρίων για την Netdata του Έλληνα Κώστα Τσαούση
26_09_2019 | 11:33 26_09_2019 | 16:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις

Η Netdata, η startup που έχει ιδρυθεί από τον 50χρονο Κώστα Τσαούση, εξασφάλισε χρηματοδότηση Series A ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων, σε έναν γύρο στον οποίο συμμετέχουν η Bain Capital και η ελληνική Marathon Ventures. Η τελευταία ήταν επικεφαλής και σε χρηματοδοτικό γύρο 3,7 εκατ. δολαρίων πριν από μερικούς μήνες.

Ο Τσαούσης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της, εργαζόταν ως εκτελεστικό στέλεχος για εταιρεία στην Ελλάδα το 2014, όταν αποφάσισε ότι τα εργαλεία παρακολούθησης ηλεκτρονικών υποσυστημάτων που υπήρχαν δεν ήταν αρκετά. Όπως δήλωσε στο Techcrunch «εκείνη την εποχή, [..] άρχισα να γράφω ένα εργαλείο το βράδυ και τα σαββατοκύριακα για να απλοποιήσω σημαντικά την παρακολούθηση και επίσης να δώσω πολύ περισσότερες γνώσεις».

Ο ίδιος, όπως σημειώνεται, ήταν εκείνη την εποχή 45 ετών και χωρίς πολλά χρόνια developing, αλλά ήταν αποφασισμένος, όπως κάθε τωρινός ιδρυτής, και χρειάστηκε δύο χρόνια για να δημιουργήσει το εργαλείο. Όπως δηλώνει, το διέθεσε με open source άδεια το 2016 και παρουσίασε ιδιαίτερη και σημαντική επιτυχία.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, από την Marathon Ventures, αναφέρει ότι ο Τσαούσης δεν είναι ο τυπικός ιδρυτής μιας early-stage startup. «Δεν ακολουθεί πολλούς κανόνες. Είναι 50 ετών και ήταν C-level στέλεχος. Η παρουσίαση και το βάθος της σκέψης του, και ακόμη και τα βασικά του υλικά, διαφέρουν με οτιδήποτε έχουμε δει σε οποιαδήποτε άλλη early-stage startup».

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει 24 υπαλλήλους, με δραστηριότητες στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr