NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

eBay, Stripe, Mastercard και Visa εγκαταλείπουν το κρυπτονόμισμα της Facebook

eBay, Stripe, Mastercard και Visa εγκαταλείπουν το κρυπτονόμισμα της Facebook
14_10_2019 | 10:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Μια σειρά εταιρειών που ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, δηλαδή οι eBay, Stripe, Mastercard, Visa και Mercado Pag, ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από τον Libra Foundation, τον οργανισμό που «στήθηκε»για να υποστηρίξει το κρυπτονόμισμα της Facebook.

Σε δηλώσεις, οι εταιρείες τόνισαν ότι σέβονται και βλέπουν δυνατότητες στο project, αλλά έχουν επιλέξει να επικεντρωθούν σε άλλες προσπάθειες. Εκπρόσωπος της Stripe υπογράμμισε ότι η εταιρεία «υποστηρίζει έργα που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το διαδικτυακό εμπόριο πιο προσιτό στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», με την Stripe να παραμένει ανοικτή σε συνεργασίες.

Εκπρόσωπος της Visa δήλωσε με τη σειρά του ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αξιολογεί και η τελική μας απόφαση θα καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας του Libra Foundation να ικανοποιεί πλήρως όλες τις απαιτούμενες ρυθμιστικές προσδοκίες».

Σε δήλωση του, ο επικεφαλής πολιτικής και επικοινωνίας Dante Disparte του Libra Foundation δήλωσε: «Έχουμε επικεντρωθεί στην πρόοδο και τη συνέχιση της οικοδόμησης μιας ισχυρής ομοσπονδίας [..] για να επιτύχουμε μια ασφαλή, διαφανή, φιλική εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος πληρωμών που θα διασπά τα οικονομικά εμπόδια για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Προσβλέπουμε στην εναρκτήρια συνεδρίαση, ανακοινώνοντας τα αρχικά μέλη του Libra Association».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr