NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας σε startups στη Σιγκαπούρη

Αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας σε startups στη Σιγκαπούρη
17_10_2019 | 10:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Σιγκαπούρη απορρόφησε το 25% του συνολικού κεφαλαίου που επενδύθηκε στη Ν. Ασία σε εταιρείες τεχνολογίας το α’ εξάμηνο του 2019, ενώ την ίδια περίοδο κατεγράφη ρεκόρ υπογραφής σχετικών συμβολαίων. Η αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας σε πρώιμο στάδιο ενισχύθηκε εν μέρει από συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν σε νέους επιταχυντές και εκκολαπτήρια.

Στη Σιγκαπούρη όπως τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη συγκεκριμένη χώρα, εμφανίζονται νεοσύστατες νεοφυείς (start-ups) εταιρείες στο προσκήνιο με στόχο την προσέλκυση ποσού 100 εκ. δολαρίων, ενώ ώριμες αντίστοιχες εταιρείες αναμένεται να το ξεπεράσουν.

Οι επενδύσεις επικεντρώνονται στο fintech, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην υγειονομική περίθαλψη καθώς έχουν αναδειχθεί στους πιο χρηματοδοτούμενους τομείς.

Άλλωστε, σύμφωνα με την Έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ χάνουν την πρωτιά από την Σιγκαπούρη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο δείκτης της παραγωγής προϊόντων και η ικανότητα ανοιγμάτων σε νέες αγορές εμφανίζονται μειωμένοι. Ως εκ τούτου, σε σχέση με το 2018, ο συνολικός δείκτης ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ είναι μειωμένος κατά 1,9 μονάδες φτάνοντας τις 83,7. Η Σιγκαπούρη ανήλθε στην κορυφή για πρώτη φορά με 84,8 μονάδες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr