NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Έκτακτο πακέτο διάσωσης για την Alitalia σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση

Έκτακτο πακέτο διάσωσης για την Alitalia σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση

Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωση του, το Γραφείο του Ιταλού Πρωθυπουργού, η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας «νέας» Alitalia, σε μια ύστατη προσπάθεια ανάκαμψης της εταιρείας αερομεταφορών.

Η Alitalia εισήλθε σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης το 2017, κατόπιν της απόρριψης εκ μέρους των εργαζομένων του τελευταίου σχεδίου διάσωσης, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ψάξει για μια ακόμη φορά για πιθανούς αγοραστές. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην τελευταία δεκαετία που η Alitalia χρίζει οικονομικής διάσωσης.

«Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στη δημιουργία μιας ''Νέας Alitalia'', μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, με την προϋπόθεση πως αυτό δεν αντιβαίνει στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βάσει ενός βιώσιμου busjness plan» αναφέρει μεταξύ άλλων το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Giuseppe Conte με τους υπουργούς Βιομηχανίας και Οικονομικών.

Ενδιαφέρον ως τώρα έχει εκφράσει η ιταλική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato, αρκεί να υπάρχει στήριξη και από άλλους εκπροσώπους της βιομηχανίας.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr