NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2019

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2019

Η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει, για έβδομη φορά, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», έναν θεσμό επιβράβευσης της επιχειρηματικής αριστείας.

Η τελετή απονομής του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2019 θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στο παγκόσμιο σκέλος του διαγωνισμού, EY World Entrepreneur Of The Year, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της. Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, ενώ και το κοινό μπορεί να προτείνει επιχειρηματίες ως υποψήφιους στον διαγωνισμό, μέχρι τις 25/11/2019.

Ο θεσμός EY Entrepreneur Of The Year

Ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The Year αναδεικνύει τους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλές τους επιδόσεις, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές τους ικανότητες, την αναπτυξιακή τους δυναμική, το καινοτόμο πνεύμα, και την κοινωνική τους ευαισθησία. Με ιστορία που ξεπερνά τα 30 χρόνια, και πάνω από 20.000 συμμετοχές παγκοσμίως, διεξάγεται σε περίπου 65 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Κριτική Επιτροπή

Η ανεξάρτητη 9μελής Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την πορεία και την εξέλιξη της κάθε υποψηφιότητας, αποτελείται από εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ακαδημαϊκού χώρου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ενώ συμμετέχουν οι Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Upstream Α.Ε. και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013, Κατερίνα Βλάχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ελλάδας & Κύπρου, Mondelēz Hellas Α.Ε., Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Chairman, Temes S.A., Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε., Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Α.Ε., Νίκος Φιλιππίδης, Οικονομικός αναλυτής - Δημοσιογράφος και Βασίλειος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha Bank.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για το 2019, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, επεσήμανε: «Η ΕΥ διοργανώνει, για έβδομη φορά, τον διαγωνισμό ΕΥ Entrepreneur Of The Year στην Ελλάδα. Θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους επιχειρηματίες εκείνους που απέδειξαν τα τελευταία χρόνια ότι έχουν μάθει στη ζωή τους να μην επηρεάζονται από τις αρνητικές συγκυρίες, αλλά να επιμένουν, να προχωρούν και να ξεχωρίζουν. Είναι οι άνθρωποι που θα πρωταγωνιστήσουν και στη δύσκολη μάχη της ανάπτυξης που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια. Είναι οι άνθρωποι που λειτουργούν με βάση αξίες και κανόνες υγιούς επιχειρηματικότητας, παράγοντας χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμαστε και σε εσάς και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη μεγάλη αυτή γιορτή της ελληνικής και παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, δείχνοντας τον δρόμο και στη νέα γενιά με το παράδειγμά σας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr