NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google έχει μερίδιο αγοράς 92%: Πώς θα βελτιστοποιήσετε για τις μηχανές αναζήτησης

Η Google έχει μερίδιο αγοράς 92%: Πώς θα βελτιστοποιήσετε για τις μηχανές αναζήτησης

Είμαι ο Ουστάς Ανδρέας και σήμερα θα δούμε πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για SEO και τι «ranking factors» πραγματικά έχουν σημασία.

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης του περιεχομένου που πρέπει να ανακαλυφθεί μέσω των αποτελεσμάτων οργανικής αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης. Θα ήθελα να διαβάσετε το άρθρο «Τι είναι SEO και ποια η σημασία του στο ψηφιακό μάρκετινγκ; » για καλύτερη κατανόηση του SEO, ώστε να σας βοηθήσει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη συνέχεια!

Τα οφέλη είναι προφανή: δωρεάν, passive traffic στον ιστότοπό σας, μήνα με το μήνα.

Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης;

Οι μηχανές αναζήτησης είναι σαν τις βιβλιοθήκες της ψηφιακής εποχής.Αντί να αποθηκεύουν αντίγραφα βιβλίων, αποθηκεύουν αντίγραφα ιστοσελίδων.Όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα σε μια μηχανή αναζήτησης, εξετάζει όλες τις σελίδες του ευρετηρίου του και προσπαθεί να επιστρέψει τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή που ονομάζεται αλγόριθμος. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς λειτουργούν αυτοί οι αλγόριθμοι, αλλά έχουμε ενδείξεις, τουλάχιστον από την Google.

Ακολουθούν όσα λένε στη σελίδα «How Search algorithms work»: «Για να σας δώσουμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, οι αλγόριθμοι αναζήτησης εξετάζουν πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων του ερωτήματος σας, της συνάφειας και της χρηστικότητας των σελίδων, της εμπειρογνωμοσύνης των πηγών και της θέσης και των ρυθμίσεων. Το βάρος που εφαρμόζεται σε κάθε παράγοντα ποικίλλει ανάλογα με τη φύση του ερωτήματός σας - για παράδειγμα, η φρεσκάδα του περιεχομένου παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με τα τρέχοντα θέματα ειδήσεων από ό, τι αφορά τους ορισμούς λεξικών».

Μιλώντας για την Google, αυτή είναι η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς - τουλάχιστον για αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει τον πιο αξιόπιστο αλγόριθμο!Υπάρχουν τόνοι άλλων μηχανών αναζήτησης που μπορείτε να βελτιστοποιήσετε.

Πώς λειτουργεί το SEO

Με απλά λόγια, το SEO λειτουργεί με την επίδειξη στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενό σας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το θέμα που αναζητεί ο user. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι μηχανές αναζήτησης έχουν τον ίδιο στόχο: Να δείξουν τα καλύτερα και πιο συναφή αποτελέσματα στους χρήστες τους. Ακριβώς πώς το κάνετε αυτό εξαρτάται από τη μηχανή αναζήτησης για την οποία βελτιστοποιείτε. Αν θέλετε περισσότερες οργανικές κυκλοφορίες στις ιστοσελίδες σας, τότε πρέπει να καταλάβετε και να εξυπηρετήσετε τον αλγόριθμο της Google. Εάν θέλετε περισσότερες προβολές βίντεο, τότε είναι όλα σχετικά με τον αλγόριθμο του YouTube. Δεδομένου ότι κάθε μηχανή αναζήτησης έχει διαφορετικό αλγόριθμο κατάταξης, θα ήταν αδύνατο να τα καλύψετε όλα σε αυτόν τον οδηγό.

Fact: Η Google έχει μερίδιο αγοράς 92%. Γι 'αυτό αξίζει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για το Google αντί για το Bing, DuckDuckGo ή οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης ιστού.

Η Google χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο περισσότερους από 200 ranking factors. Αλλά πρώτα, ένα σημαντικό στοιχείο: Η Google κατατάσσει ιστοσελίδες (web pages), όχι δικτυακούς τόπους (web sites).

Πριν η Google μπορεί ακόμη να εξετάσει την κατάταξη του περιεχομένου σας, πρέπει πρώτα να γνωρίζει ότι υπάρχει. Η Google χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να ανακαλύψει περιεχόμενο τους οποίους αναλύω αναλυτικά στο άρθρο «Πώς οργανώνει τις πληροφορίες και κατατάσσει τις ιστοσελίδες η Google;»

Ορισμένοι από τους βασικούς συντελεστές SEO Ranking που χρειάζεστε για την κατάταξη #1 το 2019: Μια ασφαλής και προσβάσιμη ιστοσελίδα, Page Speed (συμπεριλαμβανομένου Mobile Page Speed), Mobile Friendliness, Domain Age, URL και Authority, Optimized Content, Technical SEO, User Experience (RankBrain), Links, Social Signals, Real Business Information!

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η γνώση του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και των χαρακτηριστικών που αναζητούν όταν ταξινομείται το περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που κατατάσσεται. Οι αλγόριθμοι μηχανών αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό που είναι σημαντικό σήμερα θα είναι ακόμα σημαντικό το επόμενο έτος. Μην σας πιάνει πανικός. Σε γενικές γραμμές, τα σημαντικά πράγματα παραμένουν σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr