NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Xerox εξετάζει μια πιθανή εξαγορά της HP

Η Xerox εξετάζει μια πιθανή εξαγορά της HP
Φωτογραφία: LPS.1
06_11_2019 | 17:17 06_11_2019 | 17:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η Xerox Holdings εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά, σε μετρητά και μετοχές, για την εξαγορά της HP, της οποίας η αξία φτάνει τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη αναφορά, το συμβούλιο της Xerox συζήτησε την πιθανότητα την Τρίτη. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο κατασκευαστής έλαβε μια άτυπη επιστολή δέσμευσης χρηματοδότησης από μια μεγάλη τράπεζα και μια συγχώνευση θα μπορούσε να μειώσει το κόστος κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νέα έρχονται μια μέρα αφού η Xerox ολοκλήρωσε μια διαμάχη σχεδόν δύο ετών με την Fujifilm. Την περασμένη χρονιά, η Xerox τερμάτισε συμφωνία απόκτησης από την Fujifilm έναντι 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι επενδυτές Carl Icahn και Darwin Deason δήλωσαν ότι υποτιμά τη Xerox. Αυτό ώθησε την ιαπωνική εταιρεία να μηνύσει για αποζημίωση. Η Fujifilm έχει τώρα αποσύρει τη διαφορά που κατέθεσε και θα αποκτήσει το μερίδιο της Xerox στην κοινοπραξία τους. Αυτό θα προσθέσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της τελευταίας.

Με πληροφορίες από Investopedia

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr