NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε ισχύ από 21 Νοεμβρίου η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Σιγκαπούρης

Σε ισχύ από 21 Νοεμβρίου η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Σιγκαπούρης
11_11_2019 | 10:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Την έγκριση της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Σιγκαπούρη αποφάσισαν την Πέμπτη τα κράτη μέλη. Ως εκ τούτου η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 21 Νοεμβρίου.

Ενόψει της ισχύς της συμφωνίας ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία ενισχύει τη σχέση ανάμεσα στην Ευρώπη και σε μία από τις δυναμικές περιοχές του κόσμου. Υλοποιήθηκε μια μακρά προσπάθεια της Κομισιόν για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην ιδέα της ανοιχτής και δίκαιης με βάση τους κανόνες αγορά. Το εμπόριο έχει δημιουργήσει 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη από τη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα το 2014, ενώ παράλληλα συνεισφέρει στην απασχόληση 36 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο αριθμός αυτός σε συνδυασμό με το γεγονός πως το εμπόριο αποτελεί το 35% του ΑΕΠ της ΕΕ, αποδεικνύει τη σημασία του εμπορίου για την ευημερία της Ευρώπης»

Από τη μεριά της η Επίτροπος για θέματα εμπορίου Cecilia Malmström είπε: «Η εμπορική συμφωνία με τη Σιγκαπούρη συνιστά πειστήριο της δέσμευσης μας για δίκαιο εμπόριο. Η συμφωνία αναμένετε να επωφελήσει εργαζομένους, αγρότες και εταιρείες όλων των μεγεθών τόσο εδώ όσο και στη Σιγκαπούρη. Εμπεριέχει παράλληλα συγκεκριμένους όρους προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των εργαζομένων αλλά και του περιβάλλοντος. Αυτή η συμφωνία αποτελεί την 16η τα τελευταία πέντε χρόνια με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 42 εμπορικές συμφωνίες με 73 συνεργάτιδες χώρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο τέτοιου είδους στον κόσμο.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νοτιοανατολική Ασία, με την αξία του διμερούς εμπορίου προϊόντων να ανέρχεται στα 53 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αξία του διμερούς εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών να φτάνει τα 51 εκατομμύρια ευρώ. Περισσότερες από 10,000 ευρωπαϊκές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη Σιγκαπούρη και μάλιστα τη χρησιμοποιούν ως βάση για το επιχειρείν σε ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού. Παράλληλα, η Σιγκαπούρη είναι ο μεγαλύτερος επενδυτικός εταίρος της Ευρωπαικής Ένωσης στην Ασία με την αξία των επενδυτικών μετοχών να μεταξύ των δύο περιοχών να αγγίζει τα 344 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπό το πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας, η Σιγκαπούρη θα αφαιρέσει όλους τους εναπομείναντες δασμούς στα προιόντα της ΕΕ. Η συμφωνία αναμένεται επίσης να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους παρόχους υπηρεσιών όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες, η πληροφορική και οι θαλάσσιες μεταφορές ενώ το επιχειρηματικό περιβάλλον πρόκειται να καταστεί πιο προβλέψιμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr