NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Boeing: Το 737 MAX επανέρχεται στους αιθέρες τον ερχόμενο Ιανουάριο

Boeing: Το 737 MAX επανέρχεται στους αιθέρες τον ερχόμενο Ιανουάριο

Ο όμιλος Boeing ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές πρόκειται να εγκρίνουν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, την επιστροφή στις εμπορικές πτήσεις των καθηλωμένων 737 MAX, με τις μετοχές της εταιρείας να σημειώνουν αύξηση καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι πως η Boeing έχει λύσει τα προβλήματα λογισμικού του αεροσκάφους τα οποία οδήγησαν στα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα σε Αιθιοπία και Ινδονησία.

Αναλυτικότερα, η Boeing στη δήλωση της, επεσήμανε πως αναμένεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ η έκδοση εντολής επιστροφής των μοντέλων 737 MAX στη διάρκεια του επόμενου μήνα, με τις εμπορικές πτήσεις ωστόσο να συνεχίζονται από τον Ιανουάριο του 2020.

Μέχρι πρότινος, η Boeing υποστήριξε πως οι πτήσεις θα συνεχίζονταν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα όμως, ο όμιλος επεσήμανε πως η έγκριση του νέου προγράμματος εκπαίδευσης πρόκειται να χρειαστεί κι άλλο χρόνο.

Σε δήλωσή τους την Παρασκευή, η American Airlines και η Southwest Airlines δήλωσαν πως θα καθυστερήσει η επανεκκίνηση των πτήσεων αεροσκαφών τύπου 747 MΑΧ ως τις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες τόνισαν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα μήνα για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την εγκατάσταση αναθεωρημένου software.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr