NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Σχέδιο Juncker: Η ΕΤΕπ παρέχει χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων στην Bitmovin

Σχέδιο Juncker: Η ΕΤΕπ παρέχει χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων στην Bitmovin

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρέχει χρηματοδότηση ύψους έως 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Bitmovin, έναν καινοτόμο developer γύρω από το video streaming. Η εταιρεία εξουσιοδοτεί παγκόσμιες υπηρεσίες streaming που προσφέρονται απευθείας στους θεατές μέσω του διαδικτύου, γνωστές και ως υπηρεσίες πολυμέσων (over-the-top) (OTT). Οι πελάτες της περιλαμβάνουν τα BBC, fuboTV, Hulu Japan, RTL και iFlix.

Το έργο θα επιτρέψει στη Bitmovin να ενισχύσει την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης και την ανάπτυξη προϊόντων στην Αυστρία και να υποστηρίξει επενδύσεις σε πωλήσεις και μάρκετινγκ για να αυξήσει το δίκτυο διανομής της. Το δάνειο της τράπεζας της ΕΕ υποστηρίζεται από την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (EFSI), που αποτελεί το κύριο μέρος του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη - το σχέδιο Juncker - στο πλαίσιο του οποίου η ΕΤΕπ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζονται ως στρατηγικοί εταίροι.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Carlos Moedas, αρμόδιος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, δήλωσε: «Με την παροχή χρηματοδότησης σε αυτήν την αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία, η ΕΤΕπ και το σχέδιο Juncker υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή καινοτομία. Η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση και είμαι περήφανος που η ΕΕ βοηθά τους ευρωπαϊκούς τεχνολογικούς επιχειρηματίες μας να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Andrew McDowell, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στην Αυστρία στην Τράπεζα, δήλωσε: «Η Bitmovin έχει αναπτύξει μια έξυπνη προσέγγιση για την παροχή βέλτιστης εμπειρίας βίντεο και την επίλυση ζητημάτων σχετικά με το εύρος ζώνης, χρησιμοποιώντας μια λύση που βασίζεται σε λογισμικό που δεν συνδέεται με το υλικό. Νέες και καινοτόμες εταιρείες αποτελούν βασικά συστατικά για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής αξίας. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας. Για την ΕΤΕπ, την τράπεζα της ΕΕ, αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η στήριξη των επενδύσεων που προσανατολίζονται προς την καινοτομία, τις δεξιότητες και την μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα αποτελεί μέρος της αποστολής μας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω πολύ τη νέα συνεργασία μας με τον Bitmovin».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bitmovin, Stefan Lederer, δήλωσε: «Αισθανόμαστε πολύ τίμημα να λάβουμε αυτή τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ. Από την ίδρυση του Bitmovin ήταν το όραμά μας να διαμορφώσουμε το μέλλον του βίντεο και να παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες streaming για τους πελάτες και τους θεατές μας. Η ιδρυτική μας ομάδα ξεκίνησε με τη συμβολή της έρευνας και της ανάπτυξης σε σύγχρονα πρότυπα βίντεο και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που επιταχύνουμε αυτή την προσπάθεια με αυτήν την επένδυση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr