NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Roula Khalaf η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των Financial Times

Η Roula Khalaf η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των Financial Times
13_11_2019 | 14:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του γνωστού δημοσιογραφικού μέσου θα βρεθεί γυναίκα στο «τιμόνι» των Financial Times.

Χθες Τρίτη, η γνωστή εφημερίδα ανακοίνωσε πως η Roula Khalaf πρόκειται να αναλάβει τη θέση της διευθύντριας. Η κα Khalaf, η οποία συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια στους Financial Times, θα διαδεχθεί τον Lionel Barber, αρχισυντάκτη της εφημερίδας την τελευταία 15ετια.

«Πρόκειται για μία από τις καλύτερες δημοσιογράφους μας. Βρίσκεται στη θέση της υποδιευθύντριας εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει δοκιμασθεί σε όλα τα πεδία και γι' αυτό γίνεται η νέα διευθύντρια» δήλωσε ο Lionel Barber.

Η εφημερίδα, ιδρυθείσα το 1888, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνδρομητές, αρνήθηκε να υποβάλλει την Roula Khalaf σε συνέντευξη για τη θέση. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η διευθύντρια του σπουδαιότερου ειδησεογραφικού οργανισμού στον κόσμο» δήλωσε η κα. Khalaf.

Γεννημένη στο Λίβανο με σπουδές στα Πανεπιστήμια Syracuse και Columbia στις ΗΠΑ, η Roula Khalaf έχει διατελέσει στο παρελθόν αρχισυντάκτης για θέματα Μέσης Ανατολής, Διεθνών και γενική υποδιευθύντρια. Πριν ενταχθεί στους Financial Times δούλεψε για το περιοδικό Forbes.

Με πληροφορίες από New York Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr